Günün sahur menüsü: 28. gün28. gün sahur menüsünde mükemmel tarifler sizi bekliyor. Özellikle cevizli börek tarifini mutlaka deneyin. İşte günün sahur menüsü...
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleriOkulların açılması ile birlikte velilerin üzerinde durduğu en önemli hususlardan birisi de çocukların beslenme rejimi. Diyetisyen Serkan Aksoy, okula giden çocukların beslenme çantasında neler olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
Bayram tatlıları tezgahta; üreticilerden kritik uyarılarRamazan bayramına sayılı günler çeşit çeşit baklavalar tezgahları süslemeye başladı. Şimdiden sipariş alan baklavacılar bayrama kadar yoğun mesai yapacak. Merdiven altı, kaydı bulunmayan işletmelerden de kesinlikle ürün alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor.
Bursa’da lezzet festivaliTarih boyunca farklı kültürlerin harmanlandığı Bursa’nın ‘İpeksi Lezzetler’i gastronomi festivalinde karşımıza çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği festivalde gastronomi alanında ünlü isimlerle sahne şovları, söyleşiler ve yarışmalar başroldeydi.
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Murat Güllü: Baklavada biz bir denge arıyoruzBaklava günümüzde Doğu Akdeniz ve Balkan coğrafyasında en sevilen tatlılardan biri olma özelliğine sahip. Farklı tarifleri bulunsa da aslında mesele biraz da tüm bileşenleriyle denge kurmakta saklı. Bu tanım Türkiye'de altı kuşaktır baklava üretimi yapan Karaköy Güllüoğlu'nun yeni jenerasyon yöneticisi Murat Güllü'ye ait. Siyaset Bilimi ve Gıda İşletmeciliği eğitimlerinin ardından çocukluğundan bu yana her kademesinde yer aldığı işletmenin başına geçen Murat Güllü, ömrünü gastronomi özellikle de baklava tarihi üzerine vakfetmiş bir insan. Bu lezzetli tatlının farklı coğrafyalarda ve farklı zamanlardaki yolculuğunun izlerini süren Murat Güllü ile baklavanın tarihi, gasto-diplomasideki yeri ve Karaköy Güllüoğlu'nun hikâyesini konuştuk.
Güney Restaurant'tan yeni tatlarGüney Restaurant elli yılı aşkın bir süredir Galata’nın önemli bir parçası olarak lezzet düşkünlerine yenilenen menüsü ile dünya mutfağının leziz tatlarını sunuyor.
İstanbul'un Köşe-Bucak Lezzet DuraklarıÖzellikle çok bilinmeyen, henüz insan akınına uğrayıp bozulmamış, lezzetleri ve ambiyansları ile de bi o kadar ilginizi çekecek mekanlar nereler bir bakalım…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaflara iftara verecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafla bir araya geleceği iftarda 250'ye yakın kamyon şoförü, 100 berber, 30 kadın kuaförü ile her meslek grubundan esnaf ve zanaatkarların birer temsilcisini ağırlayacak.
22 Mart günün menüsü (Doğum günü yemekleri)22 Mart günün menüsü ile doğum günü hazırlıkları yapıyoruz. Evde vereceğiniz doğum günü partisi için hazırlayacağınız ikramlıkları verdiğimiz 22 Mart günün menüsü ile işinizi kolaylaştırmak istiyoruz. İşte 22 Mart günün menüsü ve doğum günü yemekleri…
“Her mağaza birer atölye”Açılışından 181 yıl sonra Avrupa yakasına tekrar dönen Beyaz Fırın’ın 5. kuşak temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda: “Dedem ve babamdan eleştirel olmayı öğrendik. Lezzet odaklıyız. Her mağaza birer atölye aslında”
24 Ocak günün menüsü ( Altın günü yemekleri)24 Ocak günün menüsü altın kızları altın günlerinde de yalnız bırakmıyor. 24 Ocak günün menüsü altın gününde yapılacak lezzetlere yenilerini katmak için geliyor. İşte 24 Ocak günün menüsü ve altın günü yemekleri…
Borç aldığı 7 çeyrek altınla iş yeri açtıBitlis'te üç çocuk annesi Yamaç, arkadaşından borç aldığı 7 çeyrek altınla açtığı iş yerinde tandır ekmeği, simit, poğaça, cevizli çörek ve börekleri satışa sunuyor. Tandır ekmeklerini sipariş üzerine farklı illere gönderen Yamaç, iş yerinde 4 kişiyi de istihdam etti.
Borç aldığı 7 çeyrek altınla iş yeri açtıBitlis'te üç çocuk annesi Yamaç, arkadaşından borç aldığı 7 çeyrek altınla açtığı iş yerinde tandır ekmeği, simit, poğaça, cevizli çörek ve börekleri satışa sunuyor. Tandır ekmeklerini sipariş üzerine farklı illere gönderen Yamaç, iş yerinde 4 kişiyi de istihdam etti.
24 Kasım günün menüsü (Öğretmenler Günü yemeği)24 Kasım günün menüsü her zamankinden daha özel… Öğretmenler Günü dolayısıyla özenerek hazırladığımız 24 Kasım günün menüsü yemeklerimizi öğretmenlerimize armağan ediyoruz. Peki 24 Kasım günün menüsü hangi yemeklerden oluşuyor?
18 Ekim 2016 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)18 Ekim günün menüsünü merakla beklediğinizin farkındayız. Hem kolay hem lezzetli tarifler, tüm malzemeler ve ayrıntılı anlatımlarıyla işte Bugün Ne Pişirsem? diyenler için 18 Ekim günün menüsü...
Türkiye 12 ülkeye su böreği ihraç ediyor!Türkiye’nin yurtdışına ihraç ettiği ürünler arasına su böreği de katıldı. Aslı Börek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salman Yücel yurtdışında Avrupa ülkelerinden, Arap Yarımadası ve Uzak Doğu’ya kadar 12 ülkeye su böreği ihraç ettiklerini söyledi.
İftar için seçeneklerShangri-La Bosphorus’taki IST TOOrestoran iftariyeliklerden başlangıçlara, saray usulü ayva gibi ana yemeklerden zerde gibi tatlılara birçok seçeneğin olduğu bir menüye sahip. Fasıl eşliğinde gerçekleşen iftar büfesinin kişi başı fiyatı 165 lira, 7-12 yaş arası çocuklar yüzde 50 indirimli.
Suada'da geleneksel iftar sofrasıİki kıtanın birleştiği yer olan İstanbul'un hem manzarasıyla hem konumu itibariyle en değerli yeri olan Suada Club – Galatasaray Adası’nda unutamaycağınız bir iftar yemeği sizleri bekliyor!
Güne güzel başlayınBaharın verdiği enerjiyi, haftasonunda zirveye çıkarmak isteyenler için Chef Çiğdem Alagök ün “Flying Breakfast Over The Bosphorus’’ kahvaltı menüsü meraklılarını; Sardunya Yalı Karaköy ‘de bekliyor.