Son dakika çay bardağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çay bardağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çay bardağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.297 çay bardağı haberi bulunmuştur.
TEPSİ MANTISI NASIL YAPILIR? Evde kolay ve hızlı Kayseri tepsi mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleriTürk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tepsi mantısı, sofralarınıza hem görsel bir şölen hem de eşsiz bir tat sunuyor. İnce hamuruyla ve lezzetli iç harcıyla hazırlanan bu özel tarif, özellikle kalabalık sofraların favorisi olacak. Peki, tepsi mantısı nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi mantısı yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi!
Sertleşen havluları pamuk gibi yapıyor! Makine gözüne 1 çay bardağı ekleyinYumuşacık havlular herkesin hayali olsa da, zamanla sertleşen ve dokusunu kaybeden havlular can sıkıcı bir hal alabilir. Neyse ki, basit bir yöntemle havlularınızı yeniden pamuk gibi yumuşak hale getirebilirsiniz. Çamaşır makinesine ekleyeceğiniz doğal bir malzeme sayesinde havlularınız ilk günkü gibi olacak! İşte yumuşak havlular için etkili ve pratik yöntemler…
Mutfak lavabosundaki kötü kokuları gideren sır! Yarım çay bardağı yetiyorMutfak lavabosundan gelen kötü kokular, zamanla rahatsız edici bir hal alabilir. Yıkanan bulaşıklardan, yemek artıklarından ve borularda biriken yağlardan kaynaklanan bu kokular, mutfağınızda hijyenik olmayan bir ortam yaratabilir. Ancak kimyasal temizleyicilere başvurmadan, evde bulunan doğal malzemelerle bu kötü kokulardan kurtulmak mümkün. Yalnızca yarım çay bardağıyla, lavabonuzun taptaze kokmasını sağlayabilirsiniz! İşte, lavabonuzdaki kötü kokuları anında yok edecek pratik yöntemler.
MASTERCHEF ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ | Altı ezmeli kebap nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef'te ana kadro için mücadeleler devam ediyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar birbirinden lezzetli tabaklar çıkartıyor. Yarışmacılardan ise son bölümde altı ezmeli kebap yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "altı ezmeli kebap nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte altı ezmeli kebap tarifi…
Yağ çekmeyen pişi böyle yapılmalıymış! Puf puf kabarıyorSabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan pişi, doğru yapıldığında dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olur. Ancak, pişinin fazla yağ çekmesi, hem lezzetini hem de sağlığını olumsuz etkileyebilir. İşte, yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi yapmak için bilmeniz gereken tüm detaylar!
Tam kıvamında ve kararmayan aşure tarifi! Bu malzemeleri çok erken koymayınMuharrem ayı denince ilk akla şeylerden birisi de aşure oluyor. Bu aya özel yapılan aşurenin kıvamını tutturmak ise oldukça zor. Tam kıvamında ve kararmayan aşurenin püf noktası ise malzemeleri koyma sırasında. İşte aşure yaparken bilmeniz gerekenler...
Zonguldaklı ev hanımları sırrını verdi! Bu börek 5 dakikada hazırlanıyorMuska börek hem pratik hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Zonguldaklı ev hanımları, muska böreğini 5 dakikada hazırlamanın sırrını açıkladı. İşte size çay saatlerinin ve özel günlerin kurtarıcısı olacak pratik muska böreği tarifi!
Bayram sofralarının vazgeçilmezi! Dağılmayan yumuşacık yaprak sarma tarifiBayram sofralarını süsleyen lezzetli yemeklerin başında yaprak sarma geliyor. Hem lezzetli hem de incecik sarılan yaprak sarma misafirlere ikram ediliyor. Ancak yaprak sarma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. İşte dağılmayan yumuşacık yaprak sarma tarifi...
Dolmaya bakış açınızı değiştirecek tarif! Elmayla yapıldığına kimse inanmıyorSevilen meylerin başında gelen elmayı daha önce hiç böyle tüketmediniz. Elma ile yapılan bu tarif dolmaya bakış açınızı değiştirecek türden. Farklı tarifler denemek isteyenler için birebir olan bu tarifi denemenizde fayda var. İşte dolmaya bakış açınızı değiştirecek elma dolması tarifi...
Kurumayan sucuğun sırrı! Sucuk kızartırken tavaya mutlaka ekleyinTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sucuk, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilir. Ancak sucuk kızartırken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, sucuğun kurumasıdır. İşte kurumayan sucuk yapmanın sırları ve tavaya eklemeniz gereken püf noktaları...
Kütür kütür salatalık turşusu için 4-5 adet ekleyin! Turşu asla erimiyor, aylarca taze kalıyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsler. Turşu yapımının püf noktalarını öğrenmek ve kütür kütür salatalık turşusu hazırlamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte size aylarca tazeliğini koruyacak, erimeyen salatalık turşusu tarifi ve yapım aşamaları...
Yağ bağlayan aspiratör filtresini tertemiz yapan teknik! Yağı ve kiri söküp atıyorYemek yaparken yağ birikmiş aspiratörler can sıkıcı olabilir ve mutfağınıza kötü kokular yayabilir. Bu yöntemle, yağlı ve kirli aspiratörlerinizi tertemiz yaparak, mutfağınızın havasını yenileyebilirsiniz. İşte yağ bağlayan aspiratörü temizlemenin püf noktası…
Taze fasulye sert oluyorsa tencereye bir kaşık ekleyin! Fasulye lokum gibi oluyorEn sevilen zeytinyağlıların başında gelen taze fasulye yaz aylarında sofraların olmazsa olmazları arasında geliyor. Ancak yeşil fasulye yapısı gereği sert bir sebze olduğu için pişse bile sert kalabiliyor. Ancak tencereye bir kaşık ekleyince fasulye lokum gibi oluyor. İşte taze fasulyeyi yumuşacık yapan o yöntem.
Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifiGünün koşuşturması içerisinde zaman bazen en kıymetli hazinemiz olabilir. İşte böyle anlarda pratik ve hızlı çözümler arayışına gireriz. Sabah kahvaltısında, öğle arasında veya akşam çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayışında olanlar için mayasız çatlak poğaça tam da bu ihtiyaca cevap veriyor.
Köylüler salçayı böyle yapıyor, salça küflenmiyor! İşin sırrı meğer buymuşYemeklerin olmazsa olmazı salça taze domatesten yapıldığında lezzeti ikiye katlanıyor. Ancak salçayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle köylülerin bu yöntemi salçanın küflenmesini engelliyor.
Simitçilerin sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır gevrek simit için 3 kaşık ekleyinSabah kahvaltısı denince akla ilk gelenlerden birisi de hiç şüphesiz simit. Hemen herkesin severek tükettiği simit çıtır çıtır olunca lezzeti ikiye katlanıyor. Evinizde pratik bir şekilde simit hazırlamak istiyorsanız bu tarifimize göz atmanızda fayda var.
Çay Bardağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.