Besin Değeri

Besin Değeri

Son dakika besin değeri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besin değeri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besin değeri haber sayfamızda...

Besin Değeri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.495 besin değeri haberi bulunmuştur.
Yurt dışında peynir ekmek gibi gidiyor! Kilosu 250 lira, başka vitamine ihtiyaç yok
Yurt dışında peynir ekmek gibi gidiyor! Kilosu 250 lira, başka vitamine ihtiyaç yokYüksek protein ve amino asit içeriği ile dikkat çeken, besin değeri yüksek ve faydalı özellikleri ile öne çıkan bir mantar türü olan kanlıca mantarının faydaları saymakla bitmiyor.
17.09.2024Genel Sağlık
Beslenme çantası sağlıklı olmalı
Beslenme çantası sağlıklı olmalıSağlıklı beslenmenin okul başarısını da etkilediğini belirten Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, beslenme çantasına hazır gıdalar yerine evde hazırlanmış gıdalar konulması gerektiğini söyledi.
9.09.2024Eğitim
Günde 1 yumurta yemeden okula göndermeyin
Günde 1 yumurta yemeden okula göndermeyinÜç aylık yaz tatili sona erdi, Pazartesi günü okul zilleri tüm öğrenciler için çalacak. Başarılı bir meslek hayatı için başarılı bir eğitim geçmişi şart. “Eğitim kalitesini okullar, öğretmenlerin bilgi birikimi, ders kitapları kadar çocuklarımızın mental sağlığı da etkiler” diyen Diyetisyen Feride Ağır, okula başlayacak çocukların beslenmesi ile ilgili bilgiler verdi...
6.09.2024Ege
Stres 'pika sendromu' sebebiymiş! Vitamin eksikliğine neden oluyor, işte tedavisi
Stres 'pika sendromu' sebebiymiş! Vitamin eksikliğine neden oluyor, işte tedavisiToprak, kil, tebeşir ve saç gibi besin değeri olmayan maddeleri yeme alışkanlığıyla ilişkilendirilen pika sendromu, çocuk ve yetişkinlerde görülür. Vitamin eksikliğine neden olan bu sendrom çocuklarda depresyon ve anksiyeteyi artırıyor. İşte tedavisi.
6.09.2024Ebeveyn
Yemeklerin vazgeçilmezi doğal antibiyotik! Ama soğanla pişince bütün besin değeri ölüyor, faydasını yitiriyor
Yemeklerin vazgeçilmezi doğal antibiyotik! Ama soğanla pişince bütün besin değeri ölüyor, faydasını yitiriyorSarımsak, mutfakların vazgeçilmez doğal antibiyotiklerinden biridir. Bağışıklık sistemini güçlendiren, antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle bilinen sarımsak, pek çok yemekte sıklıkla kullanılır. Ancak, bu mucizevi besinin faydalarını tam anlamıyla görebilmek için doğru şekilde pişirilmesi çok önemlidir. Bilinmesi gereken önemli bir nokta var: Sarımsak, soğanla birlikte pişirildiğinde besin değerinin büyük bir kısmını kaybediyor. Peki, sarımsağın besin değerini korumak için nasıl pişirilmesi gerektiğine dair detaylar neler?
29.08.2024Bilgi Rehberi
Omega 3 zengini ‘mutlu’ balıklar
Omega 3 zengini ‘mutlu’ balıklarMetro Türkiye, 2021 yılında başlattığı “Yediği Önünde, Yemediği Yarında” projesi ile balığın sürdürülebilirliği için de güçlü adımlar atıyor.
17.08.2024Ekonomi
Çocuklarınızı abur cuburdan uzak tutun! ‘Şiddeti tetikliyor’
Çocuklarınızı abur cuburdan uzak tutun! ‘Şiddeti tetikliyor’İşlenmiş gıda, fast food, ve asitli içecek tüketimi ergenlerde depresyon, anksiyete bozukluğu, şiddet içerikli davranışları tetikliyor. Uzmanlar, gençlerin bu gıdalardan uzak tutulmasını öneriyor.
2.08.2024Gündem
‘Belediyecilikte destan yazıyoruz’
‘Belediyecilikte destan yazıyoruz’CHP lideri Özel, Bursa’da “Bütün belediye başkanlarımızın, ilk 100 günlük icraatları sonucunda, halkta büyük teveccüh uyandırdıklarını gördüm. Belediyecilikte destan yazmaya devam ediyoruz” dedi.
28.07.2024Gündem
Özgür Özel: Kimlik kavgası yapmayız
Özgür Özel: Kimlik kavgası yapmayızCHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin, geçmiş dönemlerde olmadık işlere girmiş çıkmış, önce milliyetçiliği ayaklarının altında ezmiş, sonra aklına milliyetçilik gelmiş olanlardan alacak, en ufak aklı yoktur. Birileri istiyor ki kavga olsun. Biz elbette kavga ederiz. Ama Tayyip Bey'le, Devlet Bey’le onlar istiyor diye kavga etmeyiz. Kimlik kavgası yapmayız” dedi.
27.07.2024Gündem
Bugüne kadar çöpe atıyorduk! Patlıcan kabuklarının hiç duymadığınız faydaları
Bugüne kadar çöpe atıyorduk! Patlıcan kabuklarının hiç duymadığınız faydalarıPatlıcan, mutfaklarımızda sıkça kullanılan ve sevilen bir sebzedir. Ancak çoğumuz, patlıcanın lezzetli iç kısmını kullanırken kabuklarını çöpe atarız. Aslında patlıcan kabukları, sağlığımız için birçok fayda sunan değerli besinlerle doludur. İşte patlıcan kabuklarının bilinmeyen faydaları ve neden çöpe atılmaması gerektiği hakkında bilmeniz gerekenler...
12.07.2024Bilgi Rehberi
Japonların uzun ömür vadeden tohumu! Beyni de kalbi de yeniden doğmuş gibi yapıyor
Japonların uzun ömür vadeden tohumu! Beyni de kalbi de yeniden doğmuş gibi yapıyorBinlerce yıldır beslenmede ve tıbbi amaçlar için kullanılan önemli bir besin olan susam tohumları Japonlar için büyük önem arz ediyor. Besin değeri yüksek olan susam vitamin ve mineraller açısından da zengindir. İşte saymakla bitmeyen faydaları.
Airfryer'da asla bunları pişirmeyin! Çiğ kalıyor, besin değeri resmen sıfıra iniyor
Airfryer'da asla bunları pişirmeyin! Çiğ kalıyor, besin değeri resmen sıfıra iniyorGünümüzde yaygınlaşan airfryer kullanımı, birçok kişinin yemek hazırlama sürecini daha pratik hale getiriyor. Kullanım kolaylığı sayesinde her yemek yapılabilir gibi görünse de bazı yiyecekleri hazırlamak riskli olabilir. İşte detaylar.
3.07.2024Püf Noktası
Süt mısırı yumuşacık yapan haşlama yöntemi! Su ile yarı yarıya karıştırın
Süt mısırı yumuşacık yapan haşlama yöntemi! Su ile yarı yarıya karıştırınKüçük büyük herkesin severek tükettiği süt mısır yumuşak olduğunda daha lezzetlidir. Közde veya haşlama olarak tüketilen süt mısır sert olduğunda kimse yemek istemez. Süt mısırın yumuşacık olması için haşlarken uygulayacağınız bu etkili ve pratik yöntemle lezzetli mısırlar elde edebilirsiniz.
21.06.2024Püf Noktası
Asyalıların sır gibi sakladığı çay! İçerdiği faydalar anne sütüyle eşdeğer çıktı
Asyalıların sır gibi sakladığı çay! İçerdiği faydalar anne sütüyle eşdeğer çıktıDünyada trend olan içeceklerden beyaz çay, özellikle Asyalıların vazgeçilmez içeceklerinden biri. Önemli bir yere sahip olan bu çayın hücreleri yeniden canlandırdığı söyleniyor. Çinlilerin genç görünümüne katkı sağlayan beyaz çayın besin değeri, anne sütüne denkmiş. İşte vücuda etkileri.
‘Omega 3 eksik asabiyim ben’
‘Omega 3 eksik asabiyim ben’En çok balıkta, keten tohumunda, cevizde bulunan omega 3 yağını yeterli almayan kişilerin asabi olduğu ve ani saldırganlık sergilediği ortaya çıktı.
30.05.2024Gündem
Sert avokadoyu yemek için bekleme derdine son! Bu tüyo 3 günde olgunlaştırıyor
Sert avokadoyu yemek için bekleme derdine son! Bu tüyo 3 günde olgunlaştırıyorTüm dünyada sevilerek tüketilen sağlıklı yiyeceklerden biri de avokadodur. Zengin besin değeri ve lezzeti özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi haline getirdi. Ancak satın aldığınız bazı avokadolar henüz olgunlaşmamış olabilir. Avokadoların olgunlaşması, bazen günler sürebiliyor. Bu tüyoları kullanın, bekleme derdine son veriyor.
24.05.2024Püf Noktası
Yeşil fasulyenin içine bir çimdik atan yaşadı! Lokum gibi dağılıyor, lezzet tavan yapıyor
Yeşil fasulyenin içine bir çimdik atan yaşadı! Lokum gibi dağılıyor, lezzet tavan yapıyorSon derece besleyici ve besin değeri yüksek olan yeşil fasulye, akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Ancak pişirirken doğru yöntemler aksatıldığında erimeye, yumuşamaya başlayabilir. Tam kıvamında pişmesi için gerekli baharat bakın neymiş.
21.05.2024Püf Noktası
Haşlanmış mısır suyunu dökmekten vazgeçin! Neler yapıldığına inanamayacaksınız
Haşlanmış mısır suyunu dökmekten vazgeçin! Neler yapıldığına inanamayacaksınızHaşlanmış mısır suyu, haşlama sırasında mısırdan ayrılan birçok besin maddesini içerir. Bu su, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir. Haşlanmış mısır suyunun sağlığa olan bu faydalarını duyduğunuzda artık suyunu dökmekten vazgeçeceksiniz
20.05.2024 Püf Noktası
Maya yoksa dert etmeyin! Süte 15 tane ekleyince yoğurt taş gibi oluyor
Maya yoksa dert etmeyin! Süte 15 tane ekleyince yoğurt taş gibi oluyorYoğurt mayalamak istiyorsunuz ancak mayanız yok mu? Dert etmenize gerek yok. Maya olmadan taş gibi yoğurt mayalayabileceğiniz bir yöntem var. İşte maya olmadan taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı.
7.05.2024Püf Noktası
Mantarları böyle temizliyorsanız işte hata! Tüm vitamini ölüyor, susuz da yapılıyormuş
Mantarları böyle temizliyorsanız işte hata! Tüm vitamini ölüyor, susuz da yapılıyormuşLezzetli ve besleyici mantarlardan harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Ancak bazı insanlar temizleme aşamasında bir yanılgıya düşerek mantarları bir güzel yıkıyor. Yıkayarak temizlendiğinde ise besin değeri resmen eriyip gidiyor. İşte mantarı yıkamadan temizlemek için bir yöntem.
1.05.2024Püf Noktası
Doğurganlığı artırıyor, bağırsakları güçlendiriyor! Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı
Doğurganlığı artırıyor, bağırsakları güçlendiriyor! Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıCeviz, lezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuruyemişler arasında yer alıyor. Cevizin besin değeri açısından da çok zengin olduğunun altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin sağladığı en önemli 6 faydayı sıraladı.
21.04.2024Genel Sağlık
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyorYemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
20.04.2024Yaşam
Güneşe çıkmadan en etkilisi domates! Tek faydası da bu değil, sonuç muhteşem
Güneşe çıkmadan en etkilisi domates! Tek faydası da bu değil, sonuç muhteşemAslında herhangi bir kırmızı sebze veya meyve, onlara parlak kırmızı rengini veren bir madde olan likopen içerir. Ancak domatesler diğer sebzelere göre daha fazla likopene sahiptirler. İşte 1 orta boy domatesin vücudunuzda yaratacağı muhteşem değişim.
Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyin
Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyinSebzelerin renkleri ile faydaları arasında bir ilişki vardır. Kırmızı sebzeler antioksidan özellikleriyle tanınırken, yeşil sebzeler göz sağlığına yardımcı olmalarıyla ünlüdür, sarı sebzeler ise genellikle iyi bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Peki tüm bu yiyecekleri, besin değerinden en üst düzeyde faydalanmak için nasıl yemeliyiz?
İklim değişikliği sebzeleri de bozdu: Ne tadı kaldı ne tuzu
İklim değişikliği sebzeleri de bozdu: Ne tadı kaldı ne tuzuABD’de Teksas Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının 2004’te yaptığı araştırmada 20. yüzyılın ortaları ve sonları arasında çoğu sebze olmak üzere 43 gıdanın besin değerinde belirgin bir azalma olduğu bulunmuştu.
30.03.2024Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Besin Değeri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.