Son dakika bayat ekmek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bayat ekmek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bayat ekmek haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 220 bayat ekmek haberi bulunmuştur.
Taş gibi tuzun nemini alan yöntem! Tuz asla topaklanmıyor ve kupkuru kalıyorMutfakta en çok kullanılan malzemelerden biri olan tuz, zamanla nemlenerek topaklanabilir. Bu durum hem kullanım kolaylığını azaltır hem de tuzun doğrudan serpilmesini zorlaştırır. Ancak evde uygulayabileceğiniz basit ve doğal yöntemlerle tuzun her zaman kuru ve tane tane kalmasını sağlayabilirsiniz.
Ekmekler artık israf olmayacak! Bayat ekmekleri fırından çıkmış gibi yapan tüyoGünümüzde gıda israfının en büyük parçalarından biri olan bayat ekmekler, çoğu zaman çöpe gitmekte. Oysa ki bayatlamış ekmekleri değerlendirmek hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir yaşam için oldukça önemli. Üstelik bu ekmekleri taptaze hale getirmek sanıldığından çok daha kolay! İşte evinizde kolayca uygulayabileceğiniz, bayat ekmekleri fırından yeni çıkmış gibi yapacak doğal yöntemler…
Şekeriniz taş gibi mi oluyor? Doğal yöntemlerle eski haline getirmek mümkün!Mutfakta çay demli, tatlı tarifi hazır... Tam şekeri almak üzere kavanoza uzanıyorsunuz ama o da ne! Şeker sertleşmiş, adeta taş kesilmiş. Bu durum çoğumuzun başına gelmiştir. Peki, neden böyle oluyor ve asıl önemlisi, bu sorunun pratik bir çözümü var mı? Neyse ki var! Üstelik evdeki doğal malzemelerle hem çok kolay hem de maliyetsiz.
Şap gibi yemeğin tuzunu alan yöntemler! Mutfakta hayat kurtaran malzemelerYemek yaparken en sık yapılan hatalardan biri, yemeğin tuzunu fazla kaçırmaktır. Özellikle çorba, sulu yemek ya da pilav gibi tariflerde bir çay kaşığı fazla tuz bile tüm tadı bozabilir. Neyse ki panik yapmaya gerek yok! Şap gibi olan yemeği kurtarmak mümkün. Üstelik mutfağınızda halihazırda bulunan bazı doğal malzemelerle…
Yılların köftecisi sırrını verdi! Köfte asla sönmüyorKöfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak ne kadar tarif uygularsanız uygulayın, bazen köfteler pişerken sönüyor, lastik gibi oluyor ya da dağılabiliyor. İşte bu noktada devreye yılların köfte ustalarının sırları giriyor. Usta köfteciller sonunda yıllardır sakladığı püf noktayı açıkladı.
Bayat ekmeği fırından çıkmış gibi yapan teknik! Fırında böyle ısıtınca dışı çıtır içi pamuk oluyorBayatlayan ekmekler, çoğu zaman israf edilen en yaygın gıdalardan biridir. Ancak birkaç basit yöntemle bayat ekmekleri ilk günkü tazeliğine kavuşturmak mümkün! Doğru tekniklerle ekmeklerinizi fırından yeni çıkmış gibi çıtır çıtır ve yumuşacık hale getirebilirsiniz. İşte bayat ekmekleri değerlendirmenin pratik ve doğal yolları!
Bayat ekmekleri fırından çıkmış gibi taptaze yapan yöntem! Dışı çıtır içi pamuk gibi oluyorBayat ekmekler, mutfakta sıkça karşılaşılan ve genellikle çöpe giden bir sorun gibi görünür. Ancak basit bir yöntemle bayat ekmeklerinizi taptaze hale getirebilirsiniz. Üstelik dışı çıtır, içi pamuk gibi olan bu ekmekler, fırından yeni çıkmış kadar lezzetli olacak. İşte ekmeklerinizi kurtarmanın ve israfı önlemenin kolay yolu!
Fırından çıkmış gibi yapacak! Bezi sirkeye batırıp serin, ekmeği tazecik tutuyorSofralarımızdan asla eksik olmayan en önemli öğelerden biri de ekmektir. Her gün alınan ekmekler, doğru saklanmadığı zaman hızla bayatlar. İsraf olan bu besinler direkt çöpe atılır. Taze ekmeğin uzun süre aynı kalması için bazı basit yöntemler mevcut.
Bayatladı diye ekmekleri çöpe atmayın! Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiz en lezzetli yöntemlerBayat ekmekler, çoğu zaman çöpe gitmektense değerlendirilebilecek harika bir malzeme olabilir. Ekmekler bayatladı diye atmak yerine, farklı yöntemlerle lezzetli tariflere dönüştürebilirsiniz. Hem ekonominize katkı sağlar hem de yemeklerinizde eşsiz tatlar yaratabilirsiniz. İşte bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz en lezzetli doğal yöntemler!
Yılların köftecisi sırrını verdi! Dağılmayan ve sönmeyen köfte için harcına ekleyinKöfte, her sofrada yerini alan, lezzetiyle damakları şenlendiren bir yemektir. Ancak çoğu zaman, özellikle evde yapılan köfteler pişerken dağılabilir veya yeterince şekil almayabilir. Bu durumda yemek keyfi de olumsuz etkilenir. Yıllarca köfte yapmanın inceliklerini öğrenmiş ustalar, dağılmayan ve sönmeyen köftenin sırrını paylaştı. İşte, dağılmayan ve sönmeyen köfte yapmanın sırrı!
Bayat ekmeği lezzet şölenine dönüştürün! Çorbanın yanında iyi gidiyor, dışı kıtır kıtırSalatalardan çorbalara kadar pek çok tarifte karşımıza çıkan krutonlar, basit görünümlerine rağmen birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yemeklere lezzet ve dokusal zenginlik katan bu küçük ekmek parçacıkları, bayat ekmekleri değerlendirmenin harika bir yolu olmakla birlikte farklı baharatlar ve yağlarla da lezzetlendirilebilirler. Genellikle küp şeklinde doğranmış ekmek parçalarının fırınlanması veya tavada kızartılmasıyla elde edilen bu küçük çıtır parçalar, başlı başına bir atıştırmalık olarak dahi tüketilebilir.
Bayat ekmekten çıtır böreğe! Çayın yanına iyi gidiyor, parmak ısırtan lezzetBazı zamanlarda eve alınan ekmeklerin tamamı tükenmeyebilir. Bayatlamaya başlayan ve tüketilmeyen ekmekler genellikle çöpe atılır. Ancak bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz harika bir börek tarifi olduğunu biliyor muydunuz? İşte pratik bir lezzet.
İzmir'de yaşlı adamın önünü kesti! Önce tokat attı, ardından sopayla dövdüİzmir’in Torbalı ilçesinde, park ettiği aracından inerek önünü kestiği 70 yaşındaki yaşlı adama ilk olarak tokat atan, ardından ise elindeki sopayla defalarca vuran şahıs tutuklandı. Talihsiz adamın yaşadığı dehşet anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
İzmir'de yaşlı adamın önünü kesti! Önce tokat attı, ardından sopayla dövdüİzmir’in Torbalı ilçesinde, park ettiği aracından inerek önünü kestiği 70 yaşındaki yaşlı adama ilk olarak tokat atan, ardından ise elindeki sopayla defalarca vuran şahıs tutuklandı. Talihsiz adamın yaşadığı dehşet anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Kebapçılar sırrını paylaştı! Köfte dağılmıyor ve içi daha iyi pişiyorEvde köfte yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri köftelerin dağılması ve içinin tam olarak pişmemesidir. Ancak kebapçıların paylaştığı sırlar sayesinde artık hem lezzetli hem de kurumayan köfteler yapabilirsiniz. İşte mükemmel köfteler yapmanızı sağlayacak püf noktaları ve tarif.
Çöpteki servet! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolarÜnlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve Milliyet aracılığıyla israfı önleme çağırsı yaptı.
Yağı fazla kaçan yemeği böyle kurtarın! 2-3 adet atınca fazla yağını anında alıyorYemek yaparken hepimizin başına yağının, salçasının tuzunun fazla başımıza gelmiştir. Ancak bilmeniz gereken bir şey var ki mutfakta artık her şeyin çözümü var. Yemeğinizin yağı fazla kaçtıysa bu yöntemle fazla yağını alarak yemeğinizi kurtarabilirsiniz.
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Dakikalar içinde tasarruf etmenizi sağlayacak 5 doğal çözümBaşta kendi sağlığınız olmak üzere hem çevreye zarar vermemesini hem de paranızın cebinizde kalmasını istiyorsanız sizin için 5 çözüm önerimiz var! İşte sadece dakikalar içinde tasarruf etmenin yolu.
Bayat Ekmek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.