Son dakika Baklagil haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Baklagil gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Baklagil haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 469 baklagil haberi bulunmuştur.
Nohutu pamuk gibi yumuşatıyor! Ne karbonat ne de sirke, meğer çözümü buymuşMutfakta lezzetin ve sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olan baklagiller, özellikle de nohut, her sofrada kendine yer buluyor. Ancak nohutu haşlamak çoğu zaman sabır isteyen bir süreç haline gelebiliyor. Sert kalan taneler, uzun süren pişirme süresi derken, birçok kişi çözümü karbonat ya da sirke gibi yöntemlerde arıyor. Fakat şimdi, geleneksel yöntemlerin ötesine geçen, hem sağlıklı hem de etkili yepyeni bir yöntem gündemde.
Orta yaşta ne yediğiniz, 70 yaşındaki sağlığınızı belirliyorCNN’de yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, orta yaşta tercih edilen beslenme tarzı, 70 yaşına ulaşıldığında kişinin kronik hastalıklardan uzak ve sağlıklı bir yaşam sürme şansını önemli ölçüde etkiliyor.
Barbunya sert oluyorsa çözümü çok basit! Haşlarken suyuna 1 kaşık ekleyinBarbunya, Türk mutfağının sevilen baklagillerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı haliyle yaz sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzetli baklagil, bazen ne kadar pişirilse de istenen yumuşaklığa ulaşmaz. Eğer siz de barbunya haşladıktan sonra sert kaldığından şikâyetçiyseniz, oldukça pratik ve doğal bir çözüm yolu var.
‘Süper gıda’ bakliyatta ‘stratejik’ adım atıldıNohut, mercimek, kuru fasulye gibi başlıca bakliyat çeşitlerinde son iki yıldır bir üretim artışı görülse de 35 yılda ekili alan kaybı yüzde 35 seviyesine geldi. Yeni bitkisel destekleme modeli içinde stratejik ürün grubuna dahil edilen dünyanın ‘süper gıdası’ bakliyatta yeterliliğin artırılması hedefleniyor.
Bakan Yumaklı: Üretime konsantre olduk, arttırmak için çabalıyoruzTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sektör temsilcileriyle bir araya geldiği Muş'ta üretimi artırmaya konsantre olduklarını söyledi. Tarım için ilave destekler planladıklarını belirten Bakan Yumaklı, "Desteğinden kredisine, hibe programlarından diğerlerine kadar tamamen üretime konsantre olduk. Üretimi arttırmak için çabalıyoruz" dedi.
Ata tohumları bölge çiftçisinin hizmetine sunuluyorGeçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünce 3 yıldır yürütülen proje kapsamında Eskişehir, Bursa ve Bilecik'te toplanan 18 çeşit ata tohumu, karakterizasyonu yapılıp çoğaltıldıktan sonra "tarla günü" etkinliklerinde üreticilere dağıtılıyor.
Bakan Yumaklı'dan karekod mesajıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Gıda İşletmeleri Karekod Uygulaması'nı hayata geçirdik. 2025 yılında bu uygulamayı zorunlu hale getireceğiz. (ORKÖY projeleri) Bugüne kadar 284 bin aileye ve 236 kooperatif projesine günümüz fiyatlarıyla 30 milyar lira destek verdik" dedi.
‘Planlı üretim’ için köylerde seferberlikTarım ve Orman Bakanlığı, verimli, kaliteli, sürdürülebilir bir üretim ve kayıtlılığı sağlamak için devreye aldığı “planlı üretim” için köylerde bilgilendirme toplantılarına başladı. Köy köy gezilecek üretici bilgilendirilecek, mevsimlik işçilere eğitim verilecek.
Bakan Yumaklı: Şehirlerin çeperlerinde tarımsal üretimin yapılmasını destekliyoruzTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerinin devam ettiğini vurgulayarak, "Vatandaşımızın güvenilir gıdaya ulaşması, en doğal hakkıdır. Bu hakka ulaşmakla ilgili hiçbir engeli tanımıyoruz ve devlet olarak, bakanlık olarak bunların üzerine gitmeye devam edeceğiz." dedi.
Alzheimer’a karşı sihirli yiyeceklerYeni araştırmalar sağlıklı beslenmenin sembolü olan Akdeniz diyetiyle sebze ağırlıklı MIND diyetinin Alzheimer’a karşı “koruyucu duvar olma” fonksiyonu gördüğünü ortaya çıkardı.
Su merkezli sade destekTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda yeni destekleme modeliyle ilgili basın toplantısında, bitkisel üretim planlamasının eylül itibarıyla hayata geçirildiğini, hayvansal ve su ürünleri üretiminde de planlamanın 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdiğini söyledi.
Yüksek verimli yonca çeşidi geliştirildiNiğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı, verimli ve daha hızlı hasat edilebilen yeni yonca çeşidi geliştirdi.
Konservesi, tazesi fark etmiyor! Kıvrandıran gaz ve şişliği tek hamlede yok edinTükettiğimiz yiyecekler arasında gaz yapan besinlerin listesi ne yazık ki çok uzun. Masum görünen çoğu yiyecek vücutta zararlı etkiler yaratabiliyorç. Ancak gaz yapar diye yemekten kaçındığınız yiyeceklerin gazını tek hamlede yok edebilirsiniz. İşte tüyolar.
‘Yaşlanmadan’ yaş almak mümkün mü?Kimlik kartınızda yazan rakamları göz ardı edin, bırakın iyi yaşam adımları sizi sağlık dolu bir zaman yolculuğuna çıkarsın.
Baklagil ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.