Atopik Dermatit

Atopik Dermatit

Son dakika atopik dermatit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan atopik dermatit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan atopik dermatit haber sayfamızda...

Atopik Dermatit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 103 atopik dermatit haberi bulunmuştur.
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenme
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
14.09.2024Pazar
Yüzdeki inatçı melazma lekelerine son veren maske! 6 ayda cilt tonunu eşitliyor
Yüzdeki inatçı melazma lekelerine son veren maske! 6 ayda cilt tonunu eşitliyorGüneş ışığı nedeniyle ciltte kahverengi lekerle ortaya çıkan melazma, genellikle hamilelik dönemi sonrasında yaygın olarak görülür. Cilt üzerinde istenmeyen görüntülere yol açan bu cilt probleminden cosmelan tedavisiyle kurtulmak mümkün. Dermatolog Doç. Dr. Ezgi Özkur melazma lekelerini ortadan kaldırarak cilt tonunu eşitleyen tedavi yöntemini tüm aşamalarıyla anlattı.
14.09.2024Cilt Bakımı
Egzamanın ilacı doğal değil doğru ürünler
Egzamanın ilacı doğal değil doğru ürünlerGece uyandıracak ya da okul, iş, aile hayatınızı etkileyecek kadar derin kaşıntılara neden olan, hayat kalitesini bozan egzama; kulaktan dolma sabunlar, yağlar ile tedavi edilmemeli. En doğrusu hekimin önereceği tedavidir .
14.09.2024Gündem
“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayında
“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayındaDünyada atopik dermatit görülme sıklığı son yıllarda özellikle sanayileşmiş ülkelerde 2-3 kat arttı ve çocuklarda yüzde 15-30, yetişkinlerde ise yüzde 2-10 düzeylerine yükseldi.
14.09.2024Gündem
Atopik  Dermatit Farkındalık Ayı Seminerleri
Atopik Dermatit Farkındalık Ayı Seminerleri10-18 Eylül tarihleri arasında alanında uzman dermatologların katılımıyla 4 ilde bir dizi seminer düzenlenecek. Prof. Dr. Demet Can, Prof.Dr. Selma Emre, Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Prof. Dr. Server Serdaroğlu, Prof. Dr. Özlem Su Küçük, Doç. Dr. Özge Aşkın gibi konusunda uzman isimler, atopik dermatit konusunda bilgilendirici konuşmalar yapacak, katılımcıların sorularını yanıtlayacak.
14.09.2024Gündem
Propolis cilt için etkili mi?
Propolis cilt için etkili mi?Cildimiz en büyük organımız, ona ne kadar iyi bakarsak o kadar sağlıklı oluruz. Peki, piyasada bulunan cilt bakım kremleri ne kadar etkili? Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen propolis cildimizi de koruyabilir mi? İşte yanıtları…
28.06.2024Ege
Tırnaklardaki koyu renk çizgi ciddi hastalıkların habercisi
Tırnaklardaki koyu renk çizgi ciddi hastalıkların habercisiDermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, tırnak dibinde görülen siyah lekenin bir cilt kanseri öncüsü olabileceğini ve geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek bir tümöre dönüşebileceğini söyledi.
21.06.2024Gündem
Yatak ve yastıklar üreme noktaları! Kaşıntıyla beraber uykudan uyandırıyorlar
Yatak ve yastıklar üreme noktaları! Kaşıntıyla beraber uykudan uyandırıyorlarBazı canlılar var ki gözle görülmeseler bile etkileri büyük. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan bu canlıların üreme yeri yatak ve yorganlar. Geceleri kaşıntıyla beraber uykudan uyandırıyorlar. Halbuki yatak ve yorganlarımız, evlerimizdeki en rahatlatıcı ve en huzur verici yerlerden biri olmalı. İşte keyfimizi kaçıran bu küçük canlılar...
7.06.2024Püf Noktası
SGK'nin geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı
SGK'nin geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındıSosyal Güvenlik Kurumu, 8'i yenilikçi kanser ilacı, 10'u yerli olmak üzere toplam 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.
9.05.2024Gündem
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyorDans etmek vazgeçilmeziydi ancak 11 yaşında, hayatı bir anda değişti. Tüm bedeni alev gibi yanıyor, derisi pul pul dökülüyordu. Doktorlar ise gördüğü tablo karşısında şaşkındı. Erkenden tedavisine başlandığı için ailesi çok mutlu olsa da küçük kız yaşadığı şeyin şokunu henüz atlatamadı. İşte Türkiye'de de gittikçe artan rahatsızlığın sebebi.
13.02.2024Genel Sağlık
Her 15 bebekten 1'inde var! 'Alerjiler artık şekil değiştirdi'
Her 15 bebekten 1'inde var! 'Alerjiler artık şekil değiştirdi'Yaşamın ilk yıllarında her 15 çocuktan 1'inde besin alerjisi görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, çocukluk çağında sık görülen alerjileri anlattı. Prof. Dr. Şekerel, "Alerjik bünye ilk belirtisini yaşamın ilk yılında verir. O nedenle bebekleri besin alerjisinden korumak için ek besinlere gecikilmeden başlanması gerekir" dedi.
22.10.2023Genel Sağlık
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısıDünya genelinde her geçen gün çeşitli alerjilerden muzdarip olan insan sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bu durumun arkasında iklim değişikliği, doğal olmayan gıdalar olduğunu belirterek, alerjik hastalıkların doğumdan sonraki ilk işaretlerini sıraladı.
Ölümle bile sonuçlanabilir! Her 3 çocuktan 1'inde görülüyor
Ölümle bile sonuçlanabilir! Her 3 çocuktan 1'inde görülüyorAlerjik hastalıklar tüm yaş gruplarında yaygın bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu durum özellikle çocuklarda çok daha sık görülebiliyor. Uzmanlar, özellikle ebeveynlere büyük görevler düştüğünün altını çiziyor.
16.08.2023Genel Sağlık
Tepeden tırnağa yeniliyor, hem de çok doğal! Kefir içmek için 15 neden
Tepeden tırnağa yeniliyor, hem de çok doğal! Kefir içmek için 15 nedenİçeriğinde maya ve bakteri bulunan fermente edilmiş süt ürünü olan kefirin aynı zamanda probiyotik özellik taşıdığını ve tarih boyunca sofralardan eksik olmadığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, kefirin 15 faydasını açıkladı.
19.07.2023Genel Sağlık
Egzamayı üzerinde taşıma, hayatı özgürce yaşa
Egzamayı üzerinde taşıma, hayatı özgürce yaşaKronik bir hastalık olan ve en önemli bulgu olarak cilt kuruluğuyla baş gösteren atopik dermatit (atopik egzama) hastaların ve ailelerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Tedaviyle kontrol altına alınabilen bir hastalık olan atopik dermatite dikkat çekmek üzere, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Birimi “Kırmızı Kazak” farkındalık kampanyasını hayata geçirdi.
22.09.2022Advertorial
'Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor'
'Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor'Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, çocuklarda sık görülen alerjileri ve nedenlerini anlattı. Çocuk ve ebeveyne yapılacak alerji testlerinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Güzel, “Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor” dedi.
27.06.2022Sağlık
Gözleri bahar alerjisinden korumanın 8 yolu
Gözleri bahar alerjisinden korumanın 8 yoluAlerjik konjonktivit olarak da adlandırılan göz alerjilerinin bahar aylarında oldukça yaygın olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, “Ülkemizde her 10 kişinin birinde görülen göz alerjisi, bahar aylarında uygun nem ve sıcaklıkla doğada ağaç ve çayır polenlerin artmasıyla yaygınlaşıyor” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Bulut, gözleri bahar alerjisinden korumak için 10.00 ile 17.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça güneşe çıkılmaması, dışarı çıkarken güneş gözlüğü, şapka, şemsiye kullanılması, evde polen filtresi olan klima cihazlarının kullanılması gibi 8 öneride bulundu.
11.05.2022Sağlık
Alerjik Kaşıntı Nedir, Neden Olur? Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Alerjik Kaşıntı Nedir, Neden Olur? Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?Kaşıntı pek çok nedenden kaynaklanabilir. Sağlıklı bir insan günde en az 100 defa kaşınır. Kaşıntı, insanların gündelik yaşantısını olumsuz yönde etkiler. Kaşıntı nedeni ile kişiler günlük işlerine odaklanmakta sıkıntı çeker. Kaşıntı başlarda tek bir bölgede ortaya çıkar ve zamanla tüm vücuda yayılır. Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir ve neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.12.2021Sağlık
Egzama nedir, neden olur? Egzamaya ne iyi gelir?
Egzama nedir, neden olur? Egzamaya ne iyi gelir?Tıp literatüründeki karşılığı atopik dermatit olan egzama bir cilt hastalığıdır. Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen egzama cilt yüzeyinde kuruluk, kızarıklık, kaşıntı ve pullanmaya yol açar. Egzama belirtileri çeşitlerine göre değişiklik gösterir. Cilt hastalıkları konusunda doktora başvuru nedenleri arasında ilk sırada yer alan egzama belirtilerini iyi tanımak ve hemen sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Kesin nedeni bilinmeye egzama oluşumunu tetikleyen faktörlerin stres, genetik faktörler, zayıf bağışıklık sistemi, karaciğer hastalıklarından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Egzamaya ne iyi gelir? diyorsanız “Egzama nedir, neden olur?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Soğuk havalarda egzamaya dikkat!
Soğuk havalarda egzamaya dikkat!Egzama oldukça yaygın görülen bir cilt rahatsızlığıdır ve bu durumun oluşmasına neden olabilecek pek çok etken vardır. Soğuk havalar da bu etkenlerden biridir. Egzama alevlenmeleri, havanın normalden daha kuru olması nedeniyle kış aylarında daha sık görülür diyen İstanbul Alerji Kurucusu, Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, egzamadan korunma yolları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Türkiye'de ilk kez yapıldı: Atopik dermatit hem deriyi hem de psikolojiyi etkiliyor
Türkiye'de ilk kez yapıldı: Atopik dermatit hem deriyi hem de psikolojiyi etkiliyorDermatoimmünoloji ve Alerji Derneği ve Alerji ile Yaşam Derneği, 14 Eylül Atopik Dermatit Günü etkinlikleri kapsamında bir toplantı düzenledi. Toplantıda gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı, kronik, kaşıntılı ve tekrarlayan inflamatuvar bir deri hastalığı olan atopik dermatit hakkında Türkiye'de ilk kez yapılan araştırmanın sonuçları paylaşıldı. İşte detaylar...
Fototerapi (Işık Terapisi) Nedir, Nasıl Uygulanır? Fototerapi Kimlere, Hangi Durumlarda Uygulanır?
Fototerapi (Işık Terapisi) Nedir, Nasıl Uygulanır? Fototerapi Kimlere, Hangi Durumlarda Uygulanır?Belirli dalga boyundaki ultraviyole ışınlarının (UVB) kullanılarak başlıca sedef, egzama, kronik kaşıntı, vitiligo ve başlıca pek çok deri hastalığının tedavisi için kullanılan bir yöntemidir. Bu ışınlar, güneş ışığı içinde de yer alıyor. Fototerapi yönteminde Ultraviyole A, Ultraviyole B, geniş bant UVB, dar bant UVB ve PUVA (Psoralen+ UVA) kullanılan ışık kaynaklarıdır. Fototerapi (ışık terapisi) nedir, nasıl uygulanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021Sağlık
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyor
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyorSon yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ ve Uz. Dr. Hatice Kaya Özden, endokrin bozucular ile akne arasındaki ilişki hakkında bilgi verdi.
Bebeklerde görülen atopik dermatitin 8 belirtisi
Bebeklerde görülen atopik dermatitin 8 belirtisiBir tür egzama olan atopik dermatit, çoğunlukla çocuklarda görülse de nadiren erişkinlerde ortaya çıkabiliyor. Atopik dermatit özellikle bahar aylarında çayır ve ağaç polenleri nedeniyle artıyor. Tedavide deri nemlendiricileri antihistanimikler, lokal kortizonlu kremler, nemlendirici banyolar sık kullanılıyor ve atopik dermatit ataklarını rahatlatıyor. Uzm. Dr. Ali Rıza Başaran, bebeklerde görülen atopik dermatit ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Alerjik hastalığı olan çocuklara Biontech aşısı yapılır mı?
Alerjik hastalığı olan çocuklara Biontech aşısı yapılır mı?Çocuklara Covid aşısı yapılmaya başlanmasıyla birlikte akıllara astım, alerjik nezle, egzama gibi alerjik hastalığı olan çocuklarda Biontech aşısı yapılabilir mi sorusu geliyor. İstanbul Alerji Kurucusu, Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKÇAY konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Benzer Haber Etiketleri

Atopik Dermatit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.