Son dakika Alerji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Alerji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Alerji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.682 alerji haberi bulunmuştur.
Her şey 'mevsimsel alerji' denilerek başladı: Hastaneye yürüyerek girdi, yatakta çıktıAntalya'da 3 yıl önce baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede nadir görülen sinovyal sarkom kanseri teşhisi konulan Devrim Dalkılıç (10), yatağa bağımlı hale geldi. Devrim, iyileşip çok sevdiği sokak hayvanlarını beslemek istediğini söyledi.
Ay'a indiğinde hapşırmaya başladı! Saç telinden 50 kat daha küçük, ciğerde asılı kalıyorAstronot Harrison Schmitt, NASA'nın Apollo programının insanların Ay'a ayak bastığı son görevi olan Apollo 17'de yer almıştı. Ancak adım attığı an başına geleceklerden habersizdi. Dünyadayken herhangi bir maddeye alerjisi olmayan astronot başka bir gezegene olan yolculuğu sırasında, kendini daha önce hiç yaşamadığı bir durumun içinde buldu.
Terörsüz, tehditsiz eşit bir yönetimDışişleri Bakanı Hakan Fidan, bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlarken, yeni Şam yönetiminin hangi koşullarda uluslararası desteği arkasında bulacağına ilişkin “tüyolar” verdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan DEM Parti'ye 'update' tavsiyesi: Kimin 'Kürdofobik' olduğu ortada!TBMM'de soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, DEM Partili vekillerin Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili olarak 'Kürdofobik' eleştirilerine "Kimin 'Kürdofobik' olduğu, kimin başka Kürt entitelerinden alerji duyduğu tarihsel olarak da veri olarak da matematik olarak da ortada." ifadeleriyle yanıt verdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan DEM Parti'ye 'update' tavsiyesi: Kimin 'Kürdofobik' olduğu ortada!TBMM'de soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, DEM Partili vekillerin Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili olarak 'Kürdofobik' eleştirilerine "Kimin 'Kürdofobik' olduğu, kimin başka Kürt entitelerinden alerji duyduğu tarihsel olarak da veri olarak da matematik olarak da ortada." ifadeleriyle yanıt verdi.
Hapşırmamıza ve kaşınmamıza neden olan alerjenler nasıl ortaya çıktı?Hapşırıklar, göz yaşarmaları, burun akıntıları ya da kaşıntılar… Bunlar birçok kişinin mevsim değişiminde ya da belirli yiyecekler tükettiğinde yaşadığı sıkıntılardır, belki siz de yaşıyor olabilirsiniz. Neden bazılarımız bu belirtileri yaşarken ve bazılarımız ise hiç etkilenmez? Aslında, bu sorunun cevabı, vücudumuzun bağışıklık sistemiyle doğrudan bağlantılıdır. Alerji, aslında vücudumuzun savunma mekanizmasının bazı durumlar karşısında aşırı bir tepki göstermesidir. Peki, bağışıklık sistemimiz neden böyle tepki verir?
İlk buluşmasında 'gizlice menüsü değiştirildiği' için öldüŞiddetli yer fıstığı alerjisi olan bir üniversite öğrencisi, düzenli müşterisi olduğu bir restoranda yemek yedikten sonra hayatını kaybetti. Yediği yemeğin tarifi değiştirilmişti.
Muz fobisi olan bakan! Paulina Brandberg...İsveç Cinsiyet Eşitliği ve Çalışma Hayatı Bakanı Paulina Brandberg’in (41) muz fobisi nedeniyle bakanlık personeli, dedektifler gibi iz peşine düşüyor.
2 besinle hayatta kalıyor! Test sonucu çıktı, doktora ilk bunu sordu: 'Öpebilir miyim?'Doğduğu günden bugüne 25 yıldır birçok gıdaya karşı alerjisi vardı. Ancak son yaşadığı olayla yalnızca besinlere değil, öpücüğe bile alerjisi olduğu tespit edildi! Aldığı teşhis sonrasında yalnızca 2 yiyecekle hayatını devam ettirmesi gereken genç kadının, artık hayatındaki herkes bazı kurallara uymak zorunda.
Ansızın gelen kaşıntıların sebebi beynimizin gönderdiği sinyaller mi?Bazen cildimizde bir böcek ısırığı, kızarıklık, alerjik bir tepkime ya da yara olmadan bile kaşındığımızı fark ederiz. Bu his özellikle uzun süre hareketsiz kaldığımızda ya da bir şeye odaklandığımızda daha da artabiliyor. Peki, hiçbir belirgin neden yokken bizi kaşındıran şey aslında ne olabilir? Aslında, o kaşıntı durumu vücudumuzun bize bir şeyler anlatmaya çalıştığına yönelik bir işaret olabilir.
Meğer bu kadar basitmiş! Soğuk kaşıkları 10 dakika bekletinGöz altı şişkinliği, birçok kişinin yaşadığı yaygın bir problem. Uykusuzluk, stres, alerji veya genetik faktörler gibi birçok sebep göz altlarında şişkinliğe yol açabiliyor. Ancak, pahalı kozmetik ürünlerine ihtiyaç duymadan evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle göz altı şişliklerinden kurtulmak mümkün.
Çocuklara böyle banyo yaptırmak egzamaya neden oluyormuş! İşte doğrusuYeni doğan bebekler için banyo yapma eylemi, oldukça hassas bir noktadır. Ebeveynler su sıcaklığını, bebeğin rahatını, kıyafetlerini ve daha birçok faktörü düşünerek hareket eder. Çocuklarda banyo yaptırma işlemine alışıldığında ise yöntemler yanlış olmaya başlayabiliyor. Bu durum, çocuklarda egzamaya yol açabilir. Peki, doğru banyo yöntemi nedir?
22 gündür aralıksız hapşırıyor! Genç kadından haber var
Sürekli hapşırma nöbetleri geçiren ve Batman'dan Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilen Benazir Aydın'ın durumunun iyiye gittiği ve önümüzdeki günlerde taburcu edilmesinin beklendiği bildirildi.
22 gündür aralıksız hapşırıyor! Genç kadından haber varSürekli hapşırma nöbetleri geçiren ve Batman'dan Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilen Benazir Aydın'ın durumunun iyiye gittiği ve önümüzdeki günlerde taburcu edilmesinin beklendiği bildirildi.
Günlerdir hiç durmadan hapşırıyor! 9 yıl önce de aynısı yaşandı: 'Çok öğretici bir vaka'Geçtiğimiz 18 Eylül günü Batman'da yaşayan Benazir Aydın bir anda hapşırmaya başladı. O günden beri hapşırığı durmayan ve günlük faaliyetlerini yerine getiremeyen genç kadın için hekimler seferber oldu. Tüm müdahalelere rağmen hapşırığı durmayan Aydın'ın yaşadıkları tıpkı günde 12 bin kez hapşıran Katelyn Thornley'inkilere benziyordu. Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya bu örneği işaret ederek çok önemli bir detaya dikkat çekti.
Çocuklarda astıma dikkatÇocuklarda en yaygın kronik hastalıklardan biri olan astım, ortalama her 10 çocuktan birinde görülüyor. Medicana Sağlık Grubu Çocuk Alerji Bölümü’nden Prof. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, astım tedavisinde hekim, hasta ve aile iş birliği sağlandığı ve düzenli takip ve tedavi edilerek hastalığın kontrol altına alınabildiğini söyledi.
1 ay boyunca eve toz uğratmıyor! Yüz güldüren karışım için 4 malzeme yeterliÇok sık temizlik yapan birisi olabilirsiniz. Ancak tozlar, siz istediğiniz kadar sık temizlik yapsanız da evinizin dört bir yanına yerleşir ve hatta bazen onları kontrol altında tutmak imkânsız gibi görünebilir. Özellikle güneş ışığında fark edilen ince bir toz tabakası oldukça rahatsız edicidir. Bu toz sorunu aynı zamanda alerji ve solunum problemlerine yol açarak sağlığınızı da etkileyebilir. Ancak merak etmeyin, çözümü son derece basit.
Grip aşısı için en uygun zamanGrip aşısı İnfluenza virüsüne kaşı üretilen bir aşı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) virüsün değişikliklerini yakından takip edip, aşı içeriği için yıllık önerilerde bulunur.
Şevval Şahin'den cesur pozlar! Dekolteli kombini dudak uçuklattı2018 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında birinci seçilen Şevval Şahin, Paris'e gitti. Ünlü güzel, iddialı kombiniyle çekildiği pozlarını sosyal medya hesabından sevenlerinin beğenisine sundu.
Mevsim geçişleri çocukları nasıl etkiler? Korumak için alınabilecek önlemlerHava sıcaklıklarında değişimlerin yaşandığı bu dönemde, özellikle çocukların sağlıklarına dikkat edilmelidir. Dengesiz ısı değişimleri yetişkinleri etkilerken, çocukları daha da fazla etkileyebiliyor. İşte mevsim geçişlerinde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususlar.
“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayındaDünyada atopik dermatit görülme sıklığı son yıllarda özellikle sanayileşmiş ülkelerde 2-3 kat arttı ve çocuklarda yüzde 15-30, yetişkinlerde ise yüzde 2-10 düzeylerine yükseldi.
C vitamini deposu diye kilo kilo tükettik! Ama alerjiyi tetikleyen gizli düşmanmışC vitamini, bağışıklık sistemini güçlendiren ve soğuk algınlığından koruyan güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Bu nedenle, birçok kişi C vitamini içeren besinleri sık sık tüketerek sağlığını korumaya çalışır. Ancak, C vitamini deposu olarak bilinen bazı besinlerin aşırı tüketimi, hiç farkında olmadığınız bir tehlikeyi beraberinde getirebilir: Alerjik reaksiyonlar. Peki, hangi besinler bu gizli tehlikeyi taşıyor ve nelere dikkat etmelisiniz?
Kuru cildi anında nemlendiren tüyo! Duş süresi 10 dakika olmalıymışKuru cilt, beyaz, mor veya kırmızı pullu lekeler olarak görünebilir. Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları, kuru cilt lekeleri yaşamanıza daha yatkın hale getirebilir. Bazı ilaçlar ve bir cilt bakım ürününe karşı alerji de kuru cilde neden olabilir. Kuru cilt herkesi etkileyebilse de, yaşlı yetişkinlerde daha yaygındır. Peki önlemek için neler yapılmalı? İşte cevabı.
Koronavirüs döneminin sembol ismiydi! Dr. Fauci, Batı Nil virüsüne yakalandıKovid-19 salgını döneminin sembol ismi, eski ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'nin Batı Nil virüsü nedeniyle bu ay içinde hastaneye kaldırıldığı ve iyileşme sürecinin evinde devam ettiği belirtildi.
Alerji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.