Gündem“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayında

“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayında

14.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Dünyada atopik dermatit görülme sıklığı son yıllarda özellikle sanayileşmiş ülkelerde 2-3 kat arttı ve çocuklarda yüzde 15-30, yetişkinlerde ise yüzde 2-10 düzeylerine yükseldi.

“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayında

Atopik dermatit toplumda kaşıntılı bir döküntü olarak düşünülse de, yapılan araştırmalar hastalığın sadece cildi etkileyen bir durum olmadığını gösteriyor. Ciltte yoğunluğu ve şiddeti zaman zaman değişen ve kısır bir ‘kaşınma–kaşıma’ döngüsünü tetikleyen sürekli kaşıntıya yol açan hastalık anksiyete, depresyon, güvensizlik ve konsantrasyon eksikliği gibi birçok farklı sağlık sorununa da neden olabiliyor.

Haberin Devamı

4 bölümde hastalığa ilişkin her şey

Toplumda atopik dermatit hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürüten Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği adlı uzman derneği ve Alerji ile Yaşam Derneği adlı hasta derneği, AbbVie Türkiye’nin koşulsuz katkılarıyla “Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisini hazırladı.

Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Başak Yalçın’ın moderatörlüğünde hazırlanan podcast serisi 4 bölümden oluşuyor. Prof. Dr. Başak Yalçın ilk bölümde dinleyicilere, atopik dermatit hastalığı ile ilgili genel bilgiler vererek, podcast serisinin nasıl hayata geçtiğini, neyi amaçladığını ve ileriki bölümlerdeki içerikleri paylaşıyor.

Hasta hikayelerine yer verildi

Haberin Devamı

Prof. Dr. Başak Yalçın serinin ikinci bölümünde Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Özlem Su Küçük’ü konuk alıyor ve uzman görüşleriyle “Atopik dermatit neden kaynaklanır? Hastalığın tanısı nasıl konulur? Atopik dermatit ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Atopik dermatitin yol açtığı farklı sağlık sorunları var mıdır? Doktor görüşmelerinde atopik dermatit hastalarına yardımcı olabilecek ipuçları nelerdir?” sorularının yanıtları veriliyor.

Atopik Dermatit Konuşalım adlı podcast’in üçüncü bölümünde ise, hasta hikayelerine yer veriliyor. Prof. Dr. Başak Yalçın’ın bir atopik dermatit hastasını konuk aldığı bu bölümde, “Hastalığın ilk semptomları ve bireysel hastalık yönetimi ve hastalığın gündelik yaşantısına etkileri” gibi konu başlıklarına yer veriliyor.

Serinin son bölümünde ise, Prof. Dr. Başak Yalçın’ın konuğu Alerji ile Yaşam Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Özlem İbanoğlu Ceylan. Bu bölümde, Alerji ile Yaşam Derneği hakkında bilgilere yer veriliyor. Ayrıca, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri ve uluslararası hasta dernekleri ile iş birlikleri gibi konular dinleyicilerle paylaşılıyor.

14 Eylül’de platformlarda

Atopik Dermatit Konuşalım adlı podcast’e, 14 Eylül Dünya Atopik Dermatit Günü’nden itibaren Poddy, Spotify, Apple Podcast platformlarından, Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği ile Alerji ile Yaşam Derneği’nin sosyal medya hesaplarından erişim sağlanabilecek.