Son dakika aşılar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aşılar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aşılar haber sayfamızda...
Ergenlikte bu aşılar yaptırılmalı! ‘Hem bireysel hem de toplum sağlığı için çok önemli’Hayatın ilk aylarında ve erken çocukluk döneminde olduğu kadar ergenlik döneminde de aşılamanın devamı büyük önem taşıdığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Manolya Kara, bu yaş grubundaki çocukların sıklıkla hastalandıkları zaman doktora gittiğinden aşı uygulamalarının bu dönemde sekteye uğrayabildiğine dikkat çekti.
Biz her bahar biraz daha gezginKışlıkları dolaba kaldıranlardansanız Balkanlar’ın son birkaç gündür yaz gibi havaya ara vermek üzere yurda giriş yapmaya hazırlandığını hatırlatmakta fayda var. Ne de olsa mart ayının kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmak gibi bir huyu olduğunu atalarımızdan biliyoruz.
“Aşı karşıtlığı bir tür biyoterörizm”Ege Üniversitesi Aşı Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, “Aşı karşıtlığının hiçbir bilimsel dayanağı yok. Aşı karşıtlığı bir tür biyoterörizmdir” diyor.
Sağlık Bakanlığı: Aşılama programına 'tetanos-difteri-aselüler boğmaca aşısı' eklendiSağlık Bakanlığı, anne ve yenidoğan bebeğini korumak amacıyla tetanos-difteri (Td) aşısının bir dozunun her gebelik döneminde aselüler boğmaca aşısı bileşeni de içeren "tetanos-difteri-aselüler boğmaca (Tdab) aşısı" şeklinde uygulanmasına 2 Nisan'da başlanacağını bildirdi.
Profesör açıkladı: Artan ani genç ölümlerinin sebebi belli olduGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Özellikle gençlerin kovid-19 sonrası bozulmuş damar yapısı, ağır egzersiz ve spor ile ölümcül kalp krizlerine neden oluyor. Ani artan genç ölümlerinin, korona virüsünün damar hasarına yaptığı hasar nedeniyle olduğu kanıtlanmış oldu" dedi.
‘Hepatit aşılarının etkinliği izlenmeli’Uzmanlar, hepatit aşılarının tam olmasına rağmen düşük antikor ölçülmesi durumunda, aşı dozunun tekrarlanması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Genç yetişkinlerde kalp krizi neden artıyor?Giderek artan kanıtlar, geçmiş yıllara kıyasla daha fazla genç yetişkinin kalp sorunları yaşadığını ve kötüleşen yaşam tarzı alışkanlıklarının bunun sorumlusu olduğunu gösteriyor.
Minik nefeslerin sessiz düşmanı! RSV virüsü alarm veriyor: Ebeveynler ne yapmalı?Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), özellikle bebekler ve küçük çocuklar için ciddi bir sağlık tehdidi olmaya devam ediyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Kurt, RSV’nin neden olduğu hastalık yüküne dikkat çekerek, “Her yıl dünya genelinde yaklaşık 64 milyon kişiyi etkileyen bu virüs, 160 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor” diyerek uyarılarda bulundu.
Gıda zehirlenmesiyle karıştırılıyor, sonu ölüme kadar gidebiliyor: 48 saat içinde hastaneye başvurunSon dönemde oldukça yaygın olan İnfluenza A virüsü hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Merih Kalamanoğlu Balcı, “Yaşanan belirtiler yüzünden genellikle gıda zehirlenmesi ile de karıştırılabiliyor. Ancak risk grubundaki kişiler bu virüse yakalandığında sonu ölüme kadar gidebiliyor. Bu yüzden kendilerinde grip bulguları fark edenler 48 saat içinde hastaneye başvurmalıdır” uyarısında bulundu.
HPV aşısı: Hayatlar kurtaran bir yenilikRahim ağzı kanseri, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü. 2005 yılından beri tüm dünyada HPV aşısı kullanılıyor…
COVID hakkında 5 yıl sonra bildiklerimiz ve hala bilmediklerimizBeş yıl önce, Çin’in Wuhan kentinde bir grup insan daha önce dünyada görülmemiş bir virüs ortaya çıktı. Bu mikrobun bir adı yoktu, neden olduğu hastalığın da. Ve bu hastalık küresel sağlık sistemindeki derin eşitsizlikleri ortaya çıkaran ve her şeyi değiştiren bir pandemiyi tetikledi. İşte Covid-19 hakkında bildiklerimiz ve hala bilmediklerimiz...
The Economist 2025 kehanetleri"Satürn'ün halkaları kaybolacak, Almanya sağa kayacak, savaşlar şiddetlenecek, NATO Trump'ın egosunu okşayacak, çip savaşlarında yeni cepheler açılacak, kanser aşıları için dönüm yılı olacak..." Bunlar The Economist'in 2025 yılı için uzun versiyonunu yayınladığı kehanetlerinden bazıları. Ünlü dergi 2025 yılı için hem iyi hem kötü senaryolar yazdı. İşte 2025 için öne çıkan kehanetler...
İş dünyası önemli transferler yaptıTürkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi. Farklı şirketlerde yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.
Bakan Memişoğlu: Bizim için bu çürük elma operasyonuSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ile Gazze'yi konuştuk6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettik. Gazze ve Lübnan'ı hatırlattık. Trump'tan 2. başkanlık döneminde eski yönetimin hatalarını terk etmesini bekliyoruz. Daha fazla kan akmaması, savaşın bitmesi için elini taşın altına koymasını bekliyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ile Gazze'yi konuştuk6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettik. Gazze ve Lübnan'ı hatırlattık. Trump'tan 2. başkanlık döneminde eski yönetimin hatalarını terk etmesini bekliyoruz. Daha fazla kan akmaması, savaşın bitmesi için elini taşın altına koymasını bekliyoruz." dedi.
Bakan Memişoğlu: 'Şiddete tolerans yok'Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geçti. Bakan Memişoğlu, yol güzergahındaki İshak Paşa Sarayı'nı gezdi. Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi alan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.
Gebelikte komplikasyon riskini artıran faktörlerGebelikten önce mevcut olan diyabet, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar, gebelik süresince komplikasyon riskini artırır. Bu sebeple gebelik öncesi dönemde kontrolleri aksatmamak önemlidir.
Aşılar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.