Türk asker, emekli albay. JİTEM'in kurucusu olduğu iddia edilmektedir.Askerlik kariyeri Emekli Jandarma Albay Arif Doğan 1945 yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kırıkhan'da, liseyi Antakya'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, okuldan ayrılıp Harp Okulu'na girdi. 1967 yılında asteğmen olarak mezun olan Doğan, 1968'de teğmen oldu. 1971 yılında Trabzon gizli istihbarat amirliğine tayin oldu, 1983 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevliyken Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı kurdu ve 8 yıl başkanlık etti. Doğan, 1998 yılında DYP'den milletvekili adayı oldu ancak kazanamadı. 3 çocuk babasıdırErgenekon 14 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Operasyon kapsamında Doğan’ın depo olarak kullandığı İstanbul Beykoz’daki bir evde yapılan aramalarda ise çok sayıda gizli olduğu ileri sürülen belgeler, 2 kaleşnikof marka tüfek, bin adet mermi ve bin boş kovan ile 280 adet el bombası bulundu. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edildi.
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.155 arif doğan haberi bulunmuştur.
3 yaşındaki Devran, ailesinin ve komşularının hayatını kurtardıMalatya’nın Doğanşehir ilçesinde, sel sularının çadırlarına girdiğini fark edince anne ve babasını uyandırıp, dışarı çıkmalarını sağlayan Devran Doğan (3), çadır kentin kahramanı oldu. Baba Arif Doğan (25), "Oğlum bizi uyandırmasa çadırın içinde hem biz hem de komşularımız ölüp gidecektik" dedi.
Ergenekon’da tüm sanıklara beraat‘Ergenekon’un varlığına ilişkin delil yok’ diyen mahkeme, bütün sanıkların beraatine, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan’ın ağırlaştırılmış müebbet, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu’nun müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi
Zafere giden yolda ilk adım: 19 MayısKurtuluşun Anadolu’dan geleceğini bilen Mustafa Kemal, 16 Mayıs 1919 sabahı Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan yola çıktı. 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basar basmaz bir destana dönüşecek Milli Mücadele ateşinin ilk kıvılcımını yaktı...
Elon Musk’ın tellağı konuştu! Kese atarken bakın ne istedi...Tesla’nın sahibi Elon Musk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından soluğu Ankara’nın tarihi Şengül Hamamı’nda aldı. 41 yıllık keseci Ali Güvenç’in ellerine kendini teslim eden Musk, ilk kez geldiği hamamdan mutlu ayrılırken 40 TL de bahşiş verdi.
Elon Musk’ın tellağı konuştu! Kese atarken bakın ne istedi...Tesla’nın sahibi Elon Musk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından soluğu Ankara’nın tarihi Şengül Hamamı’nda aldı. 41 yıllık keseci Ali Güvenç’in ellerine kendini teslim eden Musk, ilk kez geldiği hamamdan mutlu ayrılırken 40 TL de bahşiş verdi.
19 sanığın dosyası Yüce Divan’a sevk!Yeniden görülen Ergenekon davasına bakan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, İlker Başbuğ ile birlikte 19 sanığın yargılandığı dosyası, Yüce Divan sıfatıyla yetkili ve görevli Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesine oy birliği ile karar verdi...
5 kişilik aile dolaba sığındı!Şanlıurfa’da hurdacılık yapan evli ve 3 çocuk babası Veysi Hurma kirasını ödeyemediği için evden atıldı. Çaresiz baba ailesi için gardırobu ev yaptı
Sokakta kalan 5 kişilik aile, altına teker koyduğu gardırobu eve dönüştürdüŞANLIURFA'da, 3 ay boyunca 500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemeyen hurdacı 48 yaşındaki Veysi Hurma, ev sahibi tarafından evden çıkarılınca, kullandığı gardırobu, 'Gülen adam' filminden esinlenerek 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. Altına da 4 teker taktıran Veysi Hurma, eşi ve 5-12 yaşlarındaki 3 çocuğu ile Türk bayrağı astığı mobil evde yaşamaya başladı.
Sokakta kalan 5 kişilik aile, altına teker koyduğu gardırobu eve dönüştürdüŞANLIURFA'da, 3 ay boyunca 500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemeyen hurdacı 48 yaşındaki Veysi Hurma, ev sahibi tarafından evden çıkarılınca, kullandığı gardırobu, 'Gülen adam' filminden esinlenerek 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. Altına da 4 teker taktıran Veysi Hurma, eşi ve 5-12 yaşlarındaki 3 çocuğu ile Türk bayrağı astığı mobil evde yaşamaya başladı.
'Eylemleri doğrudan göreviyle ilgili'Yargıtayın Ergenekon kararı UYAP'a konuldu. Kararda, "Her ne kadar mahkemece, sanığa (İlker Başbuğ) atılı suçların görev kapsamında kalmadığı ve eylemlerin görevi ile ilgisi bulunmadığı kabul edilmişse de eylemlerin sanığın doğrudan göreviyle ilgili olduğu anlaşılmıştır" dendi.
Her şey isimsiz ihbarla başladı›› Ümraniye’de bir gecekonduda 12 Haziran 2007’de 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon davasında art arda yapılan operasyonlarda aralarında siyasetçiler, askerler, gazeteciler, öğretim üyeleri, sanatçılar, akademisyenlerin bulunduğu onlarca isim yıllarca hapis yattı...
Ergenekon diye bir örgüt yok!›› Ergenekon davası, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin temyiz kararıyla 9 yıl sonra çöktü. Davayı esas ve usul yönünden bozan Yargıtay ‘Ergenekon terör örgütü’nün varlığına ilişkin somut delil ortaya konulamadığını vurguladı...›› Soruşturma sürecinden yargılama sefahatına kadar yapılan tüm ihlallerin altını çizen Yargıtay, arama, delil toplama, ifade alma ve savunma süreçlerindeki hukuksuzlukları tek tek sıraladı...
Bitlis soruşturması zaman aşımından düştüAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in 1993’teki ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
Kapıkule’de TIR kuyruğu 20 kilometreyi bulduBulgaristan hükümeti tarafından geçen pazar günü Lesova Sınır Kapısı’nda gümrük personeline yönelik yapılan rüşvet operasyonunun ardından, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen TIR’ların tamamı x-ray tarama sisteminden geçirilmeye başlanınca, Kapıkule’de 20 kilometre TIR kuyruğu oluştu.
Doğan son yolculuğuna uğurlandıİstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde önceki gün hayatını kaybeden Emekli Albay Arif Doğan (69) Düzce’de son yolculuğuna uğurlandı.
Arif Dogan ist totArif Dogan, Stabsoffizier im Ruhestand , ist im Alter von 69 Jahren verstorben. Der Mann behauptete, dass er die JITEM Strukturierung, dem Geheimdienst der türkischen Gendarmerie, gegründet hat .
Arif Doğan sırlarıyla öldü47 yıl 3 ay hapis cezası aldığı Ergenekon davasında resmi olarak hiç kabul edilmeyen JİTEM’i kurduğunu itiraf eden Arif Doğan dün evinde öldü. Doğan’ın evinde bulunan belgeler hâlâ mahkeme kararıyla gizli tutuluyor
%100 Haber!%100 Haber!Alternatif gündeme hızlı bakış...Hazırlayan: Handan Koltuk"Bedelli yok"JİTEM'in kurucusu Arif Doğan hayatını kaybetti'IŞİD'in uçakları havalandı'8 kuruşluk bir indirim daha'39 kişiyi öldürdü'Ebola dünyanın gündemindeOğlu kokain nedeniyle ordudan atıldıYaşam savaşını kaybettiAyı domuz kapanına yakalanınca...Milyon yılda bir oluyor
JİTEM'in kurucusu Arif Doğan hayatını kaybetti!JİTEM’i kendisinin kurduğunu iddia eden ve Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak 47 yıl 3 ay hapis cezası alan emekli Albay Arif Doğan, dün sabah evinde vefa etti.
Arif Doğan hayatını kaybettiErgenekon davası sanığı Emekli Albay Arif Doğan hayatını kaybetti. Emekli Jandarma Albay Arif Doğan bu sabah tedavi gördüğü GATA'DA hayatını kaybetti. Peki Arif Doğan kimdir
JİTEM'in kurucusu Arif Doğan hayatını kaybettiJİTEM’i kendisinin kurduğunu iddia eden ve Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak 47 yıl 3 ay hapis cezası alan emekli Albay Arif Doğan, dün sabah evinde vefa etti.
Musa Anter davası durma noktasına geldiDiyarbakır'da 1992 yılında JİTEM tarafından öldürülen yazar Musa Anter cinayetiyle ilgili davanın duruşması, bilgi ve belge talep edilen kurumların cevap vermemesi nedeniyle durma noktasına geldi.
Arif Doğan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.