Son dakika 300 yıllık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 300 yıllık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 300 yıllık haber sayfamızda...
'Vampir' yüzyıllar sonra ortaya çıktı! ‘Kaçmasını önlemek için’Tarihi katedralin yakınında çalışma yapan işçiler tahmin dahi edemeyecekleri keşfe imza atmak üzereydi. Yüzyıllar öncesinden kalma kalıntılar iki çocuğa aitti ve birinde 'vampir gömütü' kanıtı bulunuyordu.
Kentlerin Bağlayıcı Müşterekleri: KöprülerCoğrafyaları birbirine bağlayan ve kentlere kimlik kazandıran köprüler, insanlık tarihi boyunca yalnız mimarlık ve mühendisliğin ara kesitinde konumlanan strüktürel birer geçit olmakla kalmadı; aynı zamanda kendi döneminin hayal gücünü, teknolojisini ve kültürel bağlamını yansıtan sembol bir kimliğe de sahip oldu. Dosya sayfalarımızda, dünyanın dört bir yanında çeşitli ölçek ve işlevlerde inşa edilmiş çağdaş köprü yapılarından bir seçki sunuyoruz.
3 bin 500 yıldır çığlık atıyor! Gizem on yıllar sonra çözüldü, dünyanın konuştuğu kareÇığlık atan ıstırap içindeki ifadesiyle antik Mısırlı bir kadın, 1935 yılında Luksor yakınlarındaki bir mezarda mumyalanmış kalıntılarını keşfeden arkeologları etkisi altına aldı. Araştırmacılar şimdi, kadının benzersiz ifadesinin sırrını çözdüklerine inanıyor.
Üç bin 300 yıllık Hitit tabletiKırıkkale’nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale kazı alanında, Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura başkanlığındaki ekip tarafından üç bin 300 yıllık bir Hitit tableti keşfedildi.
Japon arkeolog Kırıkkale'de buldu: Bu büyük sırrı çözmek gerekiyorKırıkkale'de kazı çalışmaları yapan arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Büklükale kazı alanında Hitit İmparatorluğu'ndan kalma 3 bin 300 yıllık bir tablet bulundu. Tabletin büyük bir keşif olduğunu anlatan Matsumura; 'Bu sırrı çözmek gerekiyor" dedi.
Türkiye'de ilk kez Efes Antik Kenti’nde uygulandı! 'Çok etkileyici'UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti’nin turistler tarafından gece de ziyaret edilebilmesi için ışıklandırılmasının ardından "gece müzeciliği" lansmanı gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez Efes’te uygulandı.
İstilayı anlatan Hitit tabletiKırıkkale’deki Büklükale ören yerinde, Japon arkeolog Kimiyoshi Matsumura tarafından bulunan, üzerinde çivi yazısı olan Hititlere ait bir tableti, İngiliz uzman Mark Weeden çevirdi.
Hobi olarak başladı, tutkuya dönüştü! Hedefi müze açmakBaşladığı hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktiren Hasan Akın, bugüne kadar biriktirdiği antika eşya ve nostaljik ürünleri iş yerinde sergiliyor.
Hobi olarak başladı, tutkuya dönüştü! Hedefi müze açmakBaşladığı hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktiren Hasan Akın, bugüne kadar biriktirdiği antika eşya ve nostaljik ürünleri iş yerinde sergiliyor.
Unutulmuş krallığın başkenti AççanaHatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
Zeytinde hasat sona erdi!Zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye’nin yüzde 30'unu karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde zeytin hasadı sona ererken, bu sezon 50 bin ton zeytin ve 5 bin ton zeytinyağı rekoltesi elde edildiği bildirildi.
İskender’in taç giydiği 2300 yıllık saray açıldıMakedonya Kralı III. Alexander’ın kral olarak taç giydiği ve Yunanistan topraklarındaki antik dönemden kalma en büyük bina olan 2 bin 300 yıllık Aiga Sarayı ziyarete açıldı.
Gelenek deniyor ama çocuk istismarı! Ayaklarının yere değmesi bile yasakNepalliler küçük kız çocuklarına dünyada yaşayan tek tanrıça olan 'Kumari' olarak tapıyor. 2-6 yaş arasından seçilen tanrıçaların çeşitli kriterlere uyması, birçok ritüeli tamamlaması ve 32 güzellik kriterinin hepsinden tam puan alması gerekiyor. Bu kriterlerin hepsine sahip olan kız çocuklarının Tanrıça Kumari olma yolunda ve sonrasında maruz kaldığı kötü muamele ise akıllara durgunluk veriyor.
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum...Melek Zeynep Bulut ile, Londra Tasarım Bienali’nde önemli başarılara imza attıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi önüne taşınan ve 10 Aralık’a kadar İstanbullular ile buluşmaya devam edecek olan “Açık Yapıt” eseri ve disiplinler arası bir düzlemde gerçekleştirdiği, kolektif belleğe hitap eden diğer kamusal yerleştirmeleri üzerine...
300 Yıllık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.