Son dakika 2. doz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2. doz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2. doz haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.249 2. doz haberi bulunmuştur.
Maymun Çiçeği (Mpox) aşısı var ama ilacı yokAfrika’da ölümlere yol açan, İsveç’ten sonra Pakistan’da tespit edilen ve “maymun çiçeği” olarak bilinen bulaşıcı mpox virüsüne karşı aşı olduğu ama ilaç olmadığı ortaya çıktı.
Hepsiburada 2024 yılının ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladıHepsiburada, 2024 yılının ilk altı ayında en çok satılan kitaplarını duyurdu. 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 200 bin farklı kitap, 4 milyon adet satıldı. Hepsiburada’da sırasıyla en çok Çocuk, Eğitim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve Araştırma - İnceleme kategorilerindeki kitaplar ilgi gördü.
Bakan Yumaklı'dan şap hastalığı ile ilgili açıklama: Yüzde 53 azaldıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak uygulanan 2 doz aşının, 2024 başında 3 doza çıkarılmasıyla vaka sayısında yüzde 53 oranında azalma görüldüğünü açıkladı.
İBB'nin ücretsiz HPV aşısı uygulaması bugün İtibarıyla başladıİstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı ve Hıfzısıhha Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen HPV Aşı Uygulaması Projesi hayata geçirildi. Bugünden itibaren İBB'ye ait üç merkezde uygulanan aşılar, ilk etapta sosyoekonomik yoksunluk çeken 9-26 yaş kişilere ücretsiz yapılacak.
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var'Herkesin sevdiği, etrafına neşe saçan biriydi. Otobüs şoförlüğü yapıyordu. Kendini çok halsiz hissettiği için doktora gidince ne yaşadığını öğrendi. Doktorlar kurtarmaya çalışsa da çocukluğunda es geçilen bir detay yüzünden 48 yaşında yaşama veda etti. Uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde milyonlarca kişinin aynı tehdit altında olduğunu söylüyor.
'İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz'Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yeni desteklemelerimizde, üreten herkese ürettiği kadar destek veriyoruz. Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz. Bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak en az 2 kat destek almış olacak. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz" dedi.
‘Şap’a karşı baskın aşılamaTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında, şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3’e çıkardıklarını belirterek “İlk dozu, baskın aşılama programımız kapsamında 29 Ocak - 31 Mart 2024 tarihlerinde üreticilerimizden aşı bedeli almadan uygulayacağız” dedi.
Bakan Yumaklı'dan 'şap hastalığı' ile ilgili açıklamaTarım ve Orman Bakanı Yumaklı, şap hastalığına ilişkin, “Önceki yıllarda rutin olarak 2 doz uyguladığımız aşı sayısını bu yıl ilk kez 3’e çıkaracak ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde üreticilerimizden aşı bedeli almadan uygulayacağız” dedi.
2 yöntemden iğneyi seçti, 26 yıldır geçmeyen baş ağrısından kurtuldu!Ebru Uluer’in baş ağrıları başladığında daha 17 yaşındaydı. Ancak o yaşlarda bir ilaç alarak geçirdiği ağrılar, yaşı ilerledikçe dayanılmaz hale geldi. 27 yaşında migren tanısı aldı ancak kullandığı ilaçlar durumunun daha da kötüye gitmesi neden oldu. Tam tüm inancını kaybetmişti ki migrenin çaresinin olduğunu öğrendi. "Baş ağrısı kader değil" diyen Prof. Dr. Derya Uludüz, migrene kesin çözüm sunan iki tedaviyi açıkladı.
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’Kızamık vakasında artış endişeyi de beraberinde getirdi. En büyük neden bazı ailelerin çocuklarına aşı yaptırmaması. Bu ailelerin çocuklarının korunma hakkını ihlal ettiğini belirten uzmanlar, ‘Aşı yaptırın’ diyor.
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilirSağlık Bakanlığı, Türkiye’deki kızamık vakalarında artış yaşandığını duyurdu. Son günlerde pek çok kişinin de sosyal medyadan kızamık olduğunu açıklaması, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Kızamık esas olarak çocukluk döneminde görülen bir hastalık olmasına rağmen yetişkin yaştakileri daha çok etkiliyor. Peki, çocuklukta yapılan kızamık aşısı yeterli değil mi? Prof. Dr. İftihar Köksal ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a sorduk.
‘Hiçbir hastane kapatılmayacak’İzmir İl Sağlık Müdürü Erkuş, yapımı sürdürülen Şehir Hastanesi’nin şubatta açılacağını söyledi, “Hiçbir hastane de kapatılmayacak” dedi.
Kuduzdan korunmak için neler yapılır?Uzmanlar kuduz, ölümle sonuçlanan bir hastalık olduğundan, korunma yaklaşımlarının hayat kurtarıcı olduğunu ifade ediyor.
Dava sürecinde kanser ilacının parasını SGK'nın ödemesi kararıİzmir'de kanser hastası Nurdan Yücemen (68), SGK'nın ödemediği 46 bin 624 TL'lik ilaç için dava açtı. 'İhtiyati tedbir' başvurusu sonrası mahkeme, dava sonuçlanıncaya kadar ilacın parasını SGK tarafından ödenmesine hükmetti. Avukat Mehmet Onur Özkılınç, mahkeme kararının emsal olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'grip aşısı' tavsiyesiKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kovid-19’un hala dolaşımda olduğunu ve virüsün bulaşmaya devam ettiğini belirtti. Özlü grip aşısıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda da bulundu.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'grip aşısı' tavsiyesiKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kovid-19’un hala dolaşımda olduğunu ve virüsün bulaşmaya devam ettiğini belirtti. Özlü grip aşısıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda da bulundu.
Gribe açık kapı bırakmayalımPandemi kısıtlamalarının kalktığı ve seyahatlerle geçen bir yazın ardından okulların da açılmasıyla virüs dolaşımı arttı. Grip mevsimi kapıdayken alınabilecek önlemleri, aşı ile ilgili merak edilenleri konunun uzmanlarına sorduk.
Prof. Dr. Altun açıkladı: mRNA aşısının daha koruyucu olduğuna dair kanıt varEdirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
Artan korona ölümlerinin nedeni: "Delta varyantı hala etkisini gösteriyor"Son günlerden yeniden artışa geçen korona virüs ölümlerini değerlendiren Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Aramızda hala önceki dalgalarda çok ciddi ölümlere yol açan delta varyantının da olabileceğini düşünüyoruz. Yani şu anki ölümlerden büyük bir ihtimalle delta varyantı sorumludur" dedi.
Uzmanı uyardı: Sıcakların artması akrep sokma riskini de beraberinde getiriyorYaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte ülke genelinde akrep sokması vakalarında artış görüldüğünü söyleyen Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen, özellikle kalbi etkileyen durumlar açısından bazı akrep türlerinin sokmalarının yaşamı tehdit edebileceğine işaret etti.
2. Doz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.