GündemSon dakika: Narin Güran cinayetinde yeni gelişme... Ölüm saatinde evdeki 4 kişi

Son dakika: Narin Güran cinayetinde yeni gelişme... Ölüm saatinde evdeki 4 kişi

14.10.2024 - 13:12 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Narin Güran cinayetine dair son dakika gelişmesini canlı yayında aktardı.

"EVDE 4 KİŞİ VARDI"

İddianameye yansıması beklenen detayları anlatan Dicle Canvova, "Narin evde öldürüldü. Evde 4 kişi vardı. Anne, abi, amca ve Nevzat Bahtiyar evdeydi. Amca Salim Güran ile Narin'in ağabeyi Narin'i öldürdüğü iddianameye yansıması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle: İddianame hazırlandı. Birkaç gün içinde mahkemeye sunulacak. Savcı, adı geçen, gören, duyan ve konuşmayan dahil herkese en yüksekten ceza isteyecek. Cinayetin odağında ise dört isim yer alacak: Amca Salim Güran, Abi Enes Güran, Anne Yüksel Güran, ve Narin'in cansız bedenini ortadan kaldıran Nevzat Bahtiyar.

Haberin Devamı

Baz istasyonu verileri daraltılarak yapılan analizle sonuca ulaşıldı. Yani baz ve HTS kayıtları olayı çözdü. Bu kayıtlar gösterdi ki Narin, evinde öldürüldü ve o sırada evde amca, abi, anne ve Nevzat Bahtiyar vardı. Dolayısıyla edindiğim bilgilere göre iddianamede, Narin cinayetinde bu isimlerin iş birliği yaptığı tezi ortaya konulacak.

Daha önce adli tıp sonucu ortaya çıkmıştı: Narin'in boğularak öldürüldüğü ve o sırada ağzından çıkan sıvının amcanın eline bulaştığı, bu nedenle amcanın kullandığı aracın direksiyonunda ve şoför koltuğunda Narin'e ait DNA izlerine rastlandığı tespit edilmişti. İddianamede bu bulgular yer alacak ve Narin'in abisi Enes Güran ile amcası Salim Güran'ın iş birliği içinde cinayeti işlediği vurgulanacak.

O sırada evde bulunan dört kişi için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilecek. Olayın kesin detayları mahkemede çözülecek. Ayrıca bilen, duyan, susan ve yanlış yönlendirenlerin tamamına da üst dereceden cezalar talep edilecek.

Narin Güran, 21 Ağustos günü akşam saatlerinde ailesinin kaybolduğu yönündeki bildirimi ile gündeme gelmişti. Sonrasında olayın bir kaçırılma değil, cinayet olduğu anlaşıldı. Narin'in cenazesi, 9 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nin kıyısında, bir ağacın dibinde çuval içinde bulunmuştu. Yapılan incelemeler sonrası, Narin'in 21 Ağustos'ta saat 15.15'te okul kamerasına yansıyan son görüntüsünün ardından evinde öldürüldüğü ve kısa süre içinde dere kenarına cansız bedeninin götürüldüğü anlaşıldı. Ölümünün amca ve abinin iş birliği ile gerçekleştiği, annesinin de o sırada evde olduğu belirlendi. Nevzat Bahtiyar'ın ise Narin'in cansız bedenini saklamakla görevlendirildiği netleşti. Zaten tek itiraf da Nevzat Bahtiyar'dan gelmişti.

Haberin Devamı

PEKİ, NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Bu sorunun da mahkemede netleşeceği belirtiliyor. Görmemesi gereken bir ilişkiye tanıklık ettiği iddiası, başından beri gündemde yer alıyor. Şimdi, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak bu dört ismin mahkemede neler söyleyeceği merakla bekleniyor. Ancak görünen o ki, iddianamede talep edildiği gibi, o köyde bu olayla ilgili kim varsa hepsine ceza yağacak. Cinayet sırasında aynı yerde, yani Narin'in evinde bulunan dört kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi davanın odağında olacak.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da Narin Güran soruşturmasıyla ilgili açıklama geldi. Bakan Tunç, "Soruşturma titiz bir şekilde devam ediyor. 21 Ağustos'ta Narin kızımız kaybolmuştu, arama çalışmaları ve adli soruşturma başladı. Şu anda tutuklular ve adli kontrollü şüpheliler var. 250 kişinin ifadesi alındı. Tespit edilen görüntülerin TÜBİTAK'ta değerlendirmesi oldu. Daraltılmış baz çalışması ile çok önemli deliller elde edildi. Teknik çalışmaların son aşamasına gelinmiş durumda ve iddianame hazırlığı süreci de başlamış durumda. Daraltılmış baz çalışması incelemesinde kimin hangi dakikada nerede olduğu tek tek belirlenmiş durumda. Teknolojinin son imkanları kullanılarak incelemeler yapılıyor. İddianame ile Narin evladımızın katillerinin kim olduğunu tahmin edecek." dedi.