GündemSON DAKİKA! Adana Kozan'da 5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu

SON DAKİKA! Adana Kozan'da 5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu

27.10.2024 - 20:17 | Son Güncellenme:

Adana'nın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Deprem saat 20.07 sularında oldu. Depremi AFAD son dakika olarak duyurdu. İşte detaylar...

Adana'nın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem saat 20.07 sularında oldu ve yerin 20 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.07'de merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesinde olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 20,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

SON DAKİKA Adana Kozanda 5 büyüklüğünde deprem AFAD duyurdu

Haberin Devamı

Adana'nın yanı sıra Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri'de de hissedilen sarsıntının ardından bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Deprem sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya sosyal medyadan şöyle duyurdu;

Adana’nın’ın Kozan ilçesinde 5️⃣.0️⃣ büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

"OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Adana Valisi Yavuz Selim KÖŞGER: Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup an itibari ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur.
Geçmiş olsun Kozan Allah beterinden korusun.

OSMANİYE'DE DE OLUMSUZLUK YAŞANMADI

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Adana Kozan merkezli yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde Osmaniye'de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saat 20. 07’de Adana Kozan’da meydana gelen 5,0 şiddetindeki depremin Osmaniye'de de hissedildiğini belirtti.

Vali Yılmaz, açıklamasında, "Allah’a şükürler olsun, şu ana kadar bir olumsuzluk yoktur, takibimiz devam etmektedir. Osmaniye’mize Adana’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah daha beterinden milletimizi, ülkemizi korusun." ifadelerine yer verdi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Panpal Adana'daki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA Adana Kozanda 5 büyüklüğünde deprem AFAD duyurdu

Haberin Devamı

Panpal şöyle konuştu;

Bu deprem benim çok iyi bildiğim, konuştuğum, beklediğim bir yerde oldu. 6 Şubat'tan sonra bölgede Kuzey'de Göksün civarında çok sayıda depremler oluyor ama bu Güney'de Kozan civarında 2023 Temmuz ayında 5,5 civarı bir deprem oldu hatırlayın. Geçen yaz yine Ağustos ayı sanıyorum 4,5 civarı yine hemen onun yakınında oldu. Ben hep o bölgeyi çalıştığım ve oradaki fayları haritaladığım için bunlar Doğu Batı yönlü normal faylar. Doğu Batı yönlü normal fayların aktif olduğunu ve 5-6 arası büyüklükte deprem üretme potansiyeli olduğunu açıklayıp duruyorum.

Deprem hareketliliği arttı diyebilir miyiz?

Hayır, bunu söyleyemeyiz. Bunlar Türkiye'nin normal depremleri. Yani, istatistik bilgilere baktığımız zaman, böyle günlük, haftalık, aylık, yıllık depremleri görürüz. Ama 6 Şubat'tan sonra doğal olarak çok sayıda deprem oldu. Yani bir anomali yaşadık, bu da doğaldır. İki çok büyük depremi, 7,8 ve 7,6'lık depremi, aynı gün, birini sabah, birini öğleden sonra yaşadık. Sonra da 6,5'lık depremi bir hafta içinde, Antakya payında. Sonra yakın zamanda işte Malatya civarında, kale bölgesinde, çok sayıda deprem aktivitesi doğal olarak Leva sınırındaki çok büyük hareketlerden kaynaklı. O bölgede 60 bin civarında sanıyorum. Son durumu bilmiyorum ama artçı aktivitesi var. Bu da Türkiye'de son iki yılda, yani 6 Şubat'tan itibaren anormal deprem aktivitesi olduğu gibi görünüyor. İstatistiklere böyle yansıyor. Aksi takdirde Türkiye'nin her yerinde bu türden, 4-5 arası büyüklükte, 5 büyüklüğünde depremler olağandır, normaldir.

AFAD depremi böyle duyurdu;

SON DAKİKA Adana Kozanda 5 büyüklüğünde deprem AFAD duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem sonrası geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Kurum sosyal medyasından böyle paylaşım yaptı;

Adana Kozan’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Şu ana kadar olumsuz bir durum olmamakla birlikte, İl Müdürlüğü ekiplerimiz saha çalışmasına başladılar. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Yazarlar