GündemSamsun’u sel vurdu

Samsun’u sel vurdu

14.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak yağış etkisini sürdürürken bu kez Samsun’da bir hafta aranın ardından sağanak yağış sele dönüştü.

Samsun’u sel vurdu

HABER MERKEZİ - Samsun’un Canik ilçesi Belediyeevleri Kavşağı’nda dün sabaha karşı şiddetlenen yağışta yollar su ile kaplandı. Özellikle sanayi sitesinin bulunduğu alan göle döndü. İş yerleri su altında kaldı. Bazı esnaf tekneyle ulaşım sağladı. Yağış nedeniyle tramvay seferleri de iptal edildi. Atatürk Bulvarın’nın, Kenan Yara Köprüsü ile Gençlik Parkı bölümünde karayolu su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 saat sonra Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile tıkanan mazgallar ve kanallar açıldı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesi’nde selde mağdur olan esnafı ziyaret etti. Dağlı, “Metrekareye 53 kilogram yağış ulaştığını görüyoruz. Bu gerçekten çok büyük bir yağış miktarı. Bir can kaybımızın olmaması bizim için sevindirici” dedi.

Meteoroloji 10’uncu Bölge Müdürlüğü de Samsun’a 24 saatte metrekareye 53,2 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı. Sağanak yağış nedeniyle İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerdeki tüm okullarda Tekkeköy ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Atakum ilçesinde bir binanın otoparkında yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Çöken bölümde park halinde bulunan araçlar zarar gördü. Otoparkı çevreleyen istinat duvarları da yan yattı. 

Haberin Devamı

Müstakil ev çöktü

Kırıkkale’de sağanak yağış nedeniyle Delice ilçesi Çerikli beldesinde dereler taştı, bir müstakil evde çökme meydana geldi; arazileri, ahırları ve evleri su bastı. Beldede 50 evde hasar oluştu. 

Ardahan’da önceki gece yağan yağmurla cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Kent merkezinde dün sabah etkili olan dolu nedeniyle sokaklar beyaza bürünürken, park halindeki bazı otomobiller zarar gördü.

Kırşehir’de dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak nedeniyle Terme Caddesi ve Sanayi Cami kavşağında su birikintisi oluştu. 

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan selde 15 bin dekarlık ekili arazinin zarar gördüğü bildirildi.