19.04.2016 - 18:22 | Son Güncellenme:
Muhammet KAÇAR/RİZE (DHA)-
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 40’ıncı Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tulum eşliğinde protokolün katılımı ile kortej yürüyüşü düzenledi. Grup daha sonra Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda, ‘Dünyaca ünlü şefler, Rizeli genç şeflerle buluşuyor’ yemek yarışmasına katıldı. Rize Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nden 18 öğrenci, 3’erli gruplar halinde katıldıkları yarışmada Karadeniz yöresi lezzetlerini değişik tatlarda hazırladı. Hazırlanan lezzetler, aralarında Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, AK Parti Rize eski Milletvekili ve turizmci Ali Bayramoğlu ile ünlü otellerin şeflerinin de yer aldığı jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.
JÜRİ ÜYESİ BAYRAMOĞLU RAKI SOSLU LEVREĞİN TADINA BAKMADI
Liseli öğrenciler karidesli lahana sarması, kuzu kapama, dana madalyon, ızgara somon, avasor ve balık milföy lezzetlerini tabaklarla jüri üyelerinin önüne getirdi. Bahadır Erbaş, Arzu Aslan ve Selin Baş’ın levrek balığı ile hazırladığı milföy tabağına rakı sosu ilave etmesi, jüri üyesi AK Parti Rize eski Milletvekili Turizmci Ali Bayramoğlu’nun tepkisini çekti. ‘İçine rakı atmanızı kim söyledi size’ diyerek tepkisini dile getiren Bayramoğlu, Bahadır Erbaş adlı öğrencinin, "Yakışır diye düşündük" cevabı üzerine balık milföy tabağını, tadına bakmadan yanındaki jüri üyesine uzattı.
ESKİ MİLLETVEKİLİNİN TADINA BAKMADIĞI RAKI SOSLU LEVREK BİRİNCİ OLDU
Juri üyelerinin değerlendirmesi sonrasında yarışmada birinciliği, Bahadır Erbaş, Selin Baş ve Arzu Aslan’ın hazırladığı ve eski AK Parti Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun tepkisine neden olan rakı soslu levrek balık tabağı elde etti. Etkinlik vatandaşların oynadığı horonla sona erdi.