GündemPolis Şeyda'nın katili hak ettiği yerde! Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

Polis Şeyda'nın katili hak ettiği yerde! Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

23.09.2024 - 16:29 | Son Güncellenme:

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalamaya çalışırken çıkan arbedede silahlı saldırıya uğrayan Polis Memuru Şeyda Yılmaz, şehit düştü. Yılmaz'ın, olaydan sonraki gün ailesinin yanına gitmek için izne çıkmaya hazırlandığı öğrenildi. Öte yandan saldırgan Yunus Emre Geçit adliyeye siyah çöp poşeti giydirilerek iki kadın polis eşliğinde Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracıyla götürdü. Şehit Şeyda Yılmaz memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçit (19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. 

Haberin Devamı

Geçit, bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan saldırgan, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Yunus Emre Geçit'in açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu; polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Şüphelinin açtığı ateş sonucu yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürerken, saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Adrese gelen çok sayıda polis ise çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Olay yerindeki boş kovanlar tek tek belirlenerek incelendi.

Haberin Devamı

TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİ

19 yaşındaki saldırgan Yunus Emre Geçti nöbetçi mahkemede ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüpheli tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli Yunus Emre G, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıkça ifadesi alınan şüpheli tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

SORUŞTURMA AÇILDIĞI İDDİASINA YALANLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı basın yayın organlarında yer alan "Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçti'ye, siyah çöp poşeti giydirilmesine soruşturma açıldı" iddiasını yalanladı.

Sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır.

Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır." dedi.

Haberin Devamı

'1 YILLIK POLİSTİ'

İl Emniyet Müdürü Aktaş, şehit polisin özgeçmişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı. Aktaş konuşmasında, “Ve kahraman Şehidimiz Şeyda'mız yaklaşık 1 yıllık polisti. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, kutsal vatan toprağının dört bir köşesinde görev yapmak için yemin etmişti. Şeyda kızımız, 22 Eylül günü, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkez Amirliğinde görevi esnasında iken, firar eden şahsı yakalamak amacı ile yapılan çalışma esnasında, kaçan şahıs ile girdiği kahramanca mücadele neticesinde yaralanarak hastaneye kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yapılan çalışmalar neticesinde olayın faili şahıs kısa sürede yaralı olarak ele geçirilmiştir. Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesi olmak üzere hepimizi derinden üzdü. Şehidimizin değerli ailesi; bugün, yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Allah hepimize sabırlar versin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

Törene, şehidin polis memuru olan eşi Semih Yılmaz ile aile yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile şehidin meslektaşları katıldı. Şehidin eşi Semih Yılmaz'ı emniyet müdürü Aktaş teselli etti.

AZILI SUÇLU ÇIKTI

Poliste yapılan sorgulamada şüphelinin çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu da ortaya çıktı. Şüphelinin poliste daha önceden 26 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin 1 uyuşturucu ve ticareti, 8 uyuşturucu madde kullanmak, 2 kasten yaralama, 1 cinsel taciz, 2 yağma, 1 gasp, 2 çocuğa cinsel istismar, 1 motosiklet hırsızlığı, 1 ruhsatsız silah, 2 mala zarar verme suçlarından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

SALDIRGANIN ATEŞ ETTİĞİ ANLAR KAMERADA

Saldırı anı güvenlik ve cep telefonu kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülürken, bu sırada şüphelinin polisin silahını alarak ateş açtığı ve polisin de anında karşılık verdiği anlar yer aldı. Şüpheli ateş açarak kaçarken, yaralanan polisin yanına ise diğer arkadaşları koşarak geldi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor. Başka bir açıdan çekilen cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde ise, saldırganın elindeki silahla ateş ettiği anlar görülüyor. Art arda ateş eden saldırgan daha sonra kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Haberin Devamı

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

“5 GÜNLÜK BİR İZNE GELECEKTİ AMA NASİP OLMADI”

Sivas'ta ki komşu Mustafa Yaman, Yılmaz'ın olaydan sonraki gün 5 günlük bir izne çıkacağını ifade ederek, “Anne ve babaları gibi çocukları da çok iyilerdi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Kendi evladımız gibiydi. Elimizde büyüdü. Normal bir yaşantısı vardı. Kızımız şehit eden kişi 26 suçtan aranan bir kişi. Bu adam daha kaç kişi öldürecek ki bunu içeri alsınlar cezaevine koysunlar. 5 günlük bir izne gelecekti ama nasip olmadı” dedi.

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Firar ettikten kısa süre sonra yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti'nin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Yapılan sorgulamada şüphelinin olay anını tam olarak hatırlamadığını söylediği ancak cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

ÇÖP POŞETİ GİYDİLEREK KADIN POLİSLER TARAFINDAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü’de işlemleri tamamlanan şüpheli, 2 kadın polis eşliğinde üzerine çöp poşeti geçirilmiş halde Emniyet Müdürlüğü binasından çıkarıldı. Kadın polisler, meslektaşlarını şehit eden şüpheliyi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin tehlikeli köpekleri taşımak için kullandığı araca bindirdi. Saldırgan Kartal'daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

'ESKİ YAKIN ARKADAŞIM'

Yunus Emre Geçti'nin eski arkadaşı Göktuğ Mutlu ise Bağırışıma sesleri üzerine olay yerine gittiğini söyleyerek, 'Dün akşam arkadaşlarla aşağıda oturuyorduk. Bağırışıma sesleri geldi. Motosiklete atladık buraya geldiğimizde arkadaş polislerimize ateş etmeye başladı. Biz kendimizi yolun karşısına attık. Kaçmaya çalıştı. Buraya geldiğimizde de kadın polisimiz yerdeydi. Abiler yardım etti. Dükkanımız kurşunlandı. Dükkanda abi dediğimiz insanlar vardı. Onlara da kurşun gelebilirdi. Allah korudu. Kadın polisimiz şehit oldu. Eski yakın arkadaşım.19 yaşında Yunus Emre Geçti. Biraz belalı bir tipti. Bayağı suç kaydı vardı. Biz bunun farkında değildik.6-7 tane biliyorduk. 26 tane çıkınca bayağı şaşırdık eski arkadaşı olarak. Annesini de yanlışlıkla vurmuş sanırım' dedi.

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

ŞEYDA YILMAZ'IN CENAZESİ MEMLEKETİ SİVAS'A GETİRİLDİ

Yılmaz'ın cenazesi defnedilmek üzere askerî nakliye uçağı ile memleketi Sivas'a getirildi. Yılmaz'ın naaşını Nuri Demirağ Havalimanı'nda şehidin yakınları ve bazı il protokol üyeleri karşıladı.

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu

'BUGÜN YOLA ÇIKACAKTIK'

Şehit Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Ay Yıldız Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törende şehidin polis memuru eşi Semih Yılmaz, tabuta sarılarak "İzin aldık Sivas'a gelecektik, vatan sağ olsun. Çok mu istedin Sivas'ı, bugün yola çıkacaktık." diyerek gözyaşı döktü.

Yılmaz'ın annesi Nurgül ve babası Mehmet Yağlı da kızlarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı.

Şehidin cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Polis Şeydanın katili hak ettiği yerde Çöp poşeti giydirilip, hayvan taşıma aracına koyuldu