GündemÖzel seçime kipleri 81 ili dolaşacak

Özel seçime kipleri 81 ili dolaşacak

10.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Erken seçim için Kasım 2025’e işaret eden CHP, alanlara iniyor. Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan 8-10’ar kişilik heyetler il il dolaşacak.

Özel seçime kipleri 81 ili dolaşacak

Mehtap Gökdemir - Vatandaşı dinleyecek olan özel ekipler, her ilin raporunu çıkaracak. CHP’de saha çalışması için oluşturacak ekipler hem vatandaşın memnuniyetini ölçecek hem kamuoyu araştırması yapacak. CHP, Ekim ayının son haftası yeni saha çalışmasını başlatmayı planlıyor. Bu çerçevede illerde görevlendirilmek üzere milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden 8-10’ar kişilik özel ekipler oluşturulacak. Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre 81 ili kapsayan ve önümüzdeki yıla sarkacak bir çalışma yürütülecek. Ekipler her saha çalışması için gözlem raporu hazırlayacak. Raporda vatandaşın kanaati, örgütün yapısı, durumu yer alacak. Partili kaynak da, “Biz her saha programımızın gözlemlerini raporluyoruz. Daha çok bu çalışma vatandaşa temas olacak, örgüte değil. Vatandaşı dinlemek, sorunlarına çözüm üretmek gibi bir kapsamda planlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Derdin çaresi CHP’

Vatandaşın ne düşündüğü ne istediği sorulacak ve sorunlara ilişkin partinin çözüm önerileri anlatılacak. Vatandaşın şikayetleri dinlenilecek, partinin iktidara geldiğinde ne yapacağı ifade edilecek. “Her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi” sloganıyla alanlara inecek olan CHP’liler, partinin projelerini aktaracak. İlk saha çalışmasının da partinin oyunun daha az olan illerden başlatılması öngörülüyor.