GündemMilli boksöre trafik magandasından yumruk

Milli boksöre trafik magandasından yumruk

06.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Busenaz Sürmeneli, trafikte yaşadığı bir tartışma sonrasında saldırıya uğradı. Saldırgan, Sürmeneli’ye yumruk atınca, millî boksör de karşılık verdi. Ardından silahla tehditte bulunan zanlı, gözaltına alınıp tutuklandı.

Milli boksöre trafik magandasından yumruk

Olimpiyat ve dünya şampiyonu Milli Boksör Busenaz Sürmeneli, savcılığın açıklamasına göre salı akşamı Trabzon’da otomobiliyle seyir halindeyken, kuvvetli sağanakla su birikintisi oluşan yolda sıkışan trafiğin ağır ilerlemesi nedeniyle önündeki kamyonetten yol istedi. Kamyonetin sürücüsü Sedat Karatay (46), yol verme meselesi yüzünden yaşanan gerginlik sonrası milli boksörün aracının önünü kesti. Araçlarından inen iki sürücü arasında tartışma çıktı. Karatay, Sürmeneli’ye yumruk atınca Sürmeneli de karşılık verdi.

Haberin Devamı

SİLAHLA TEHDİT

Karatay ardından belinde bulunan silahla milli boksörü tehdit etti. Sonrasında da şüpheli, Sürmeneli ve yanında bulunan kardeşine tehdit ve hakaretlerde bulunarak olay yerinden ayrıldı. İhbar üzerine polis ekipleri Karatay’ı kısa sürede yakaladı. Savcılığın açıklamasında şüphelinin üzerinden ruhsatsız tabanca ile sekiz mermi ele geçirildiği belirtildi. Şüpheli Karatay, “kasten yaralama, silahla tehdit, ulaşım araçlarının alıkonulması” suçlarından tutuklandı.

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Fenerbahçe Spor Kulübü de olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Busenaz Sürmeneli, otomobiliyle seyir halindeyken sıkışan trafikte yaşadığı yol verme tartışmasında önüne kıran bir trafik magandası tarafından darbedilmiş ve hakarete uğramıştır. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, sporcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gerçekleşen çirkin saldırıyla ilgili yasal işlemlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘BANA VURDU, EMNİYETE GİDİYORUM’

Olaya ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Cep telefonu ile çekilen görüntüde, Sürmeneli ve olay sonrası kaçan kamyonet yer alıyor. Sürmeneli’nin “Bu araç önümüze kırdı, bana vurdu, şimdi Emniyet Müdürlüğüne gidiyorum” dediği duyuluyor.