29.04.2018 - 14:43 | Son Güncellenme:
Malzemeler
İç harcı için
Sosu için
Yapılışı
2 su bardağı pirinci yıkayın 15-20 dk sıcak suda bekletin. Kabakların saplarını kesip iyice yıkayın. Kabakları oymadan önce haşlamak için tencereye bir miktar su koyun ve biraz tuz ekleyin kaynatın. Kaynar suya koyduğunuz kabakları 2-3 dakikadan fazla haşlanmamasına özen gösterin. Kabakların haşlanmasını durdurmak için sıcak sudan çıkarıp soğuk suya tutun. Oyulmak için yeterince yumuşayan kabakları dağılmasına izin vermeden oyun. İç harcı yapmaya başlayabilirsiniz. Yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye dökün. Soğanları küçük boylarda küp küp doğrayın, sarımsakları da küçük hale gelecek şekilde doğrayın. Suda yumuşayan pirinçleri bir kaba alın. Soğanları, sarımsakları, maydanozu, salçayı, tuzu, karabiberi ekleyin. Bütün malzemeler iç içe geçecek şekilde yoğurun. İçini oyduğunuz kabakların ağzında pay bırakarak doldurun ve tencereye sıkı şekilde dizin. Miktarı kabakların üstüne çıkacak şekilde su ekleyin ve ocağın altını açın. Kısık ateşte arada suyunu kontrol ederek yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerine sos yapmak için su ile salçayı açın ve pişme esnasında kabakların üzerine dökün. Kabakları sıkı dizerseniz ve üzerine ağırlık olarak bir tencere kapağı koyarsanız kabak dolmalarınız pişerken dağılmayacaktır.
Afiyet olsun.