GündemŞampiyona GPS'li pusu! Bayram Diril'in kardeşi de aynı şekilde öldürüldü

Şampiyona GPS'li pusu! Bayram Diril'in kardeşi de aynı şekilde öldürüldü

09.07.2024 - 14:15 | Son Güncellenme:

Kırmızı ışıkta aracıyla beklediği sırada 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden motosiklet yarışçısı Bayram Diril’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Bayram Diril’in husumetli olduğu Barış Boyun örgütüyle arasını düzeltince başka bir suç örgütünün hedefi olduğu belirtildi. Örgütün, Diril’in yerini tespit edip pusu kurmak için aracına gizlice GPS cihazı taktıkları ortaya çıktı. Öte yandan Bayram Diril’in ölümünden 8 ay sonra kardeşi Bilal Diril’in de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Şampiyona GPSli pusu Bayram Dirilin kardeşi de aynı şekilde öldürüldü

DAMLA GÜLER / milliyet.com.tr - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen “Pist Şampiyonası” yarışmalarında birçok ödülü ve birinciliği olan motosiklet yarışçısı 28 yaşındaki Bayram Diril 2022 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

2022 yılında İstanbul Kağıthane’deki trafik ışıklarında beklediği sırada yanına yaklaşan 2 motosikletlinin silahlı saldırısına uğrayan Diril, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonunda şüpheliler Murat Deniz, Fırat Deniz, Sezer Çakmak ve Mert Kaya hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüte üye olmak”, “tasarlayarak öldürme”, “tasarlayarak öldürmeye azmettirmek”, “tasarlayarak öldürmeye yardım etmek” ve “silahla tehdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KİMLİĞİNİ VERMEYİNCE HUSUMET BESLEDİ

Hazırlanan iddianamede Bayram Diril ve ailesinin “Daltonlar” olarak bilinen Barış Boyun suç örgütü ile daha önceden husumetli olduğu belirtildi. Husumetin sebebi ise Bayram Diril’in kardeşi Bilal Diril’in, Dalton örgütünün yöneticilerinden Beratcan Gökdemir’e fiziki olarak benzerliğiydi. Çünkü Beratcan Gökdemir, rahatça dolaşabilmek ve yurtdışına çıkmak için Bilal Diril’in kimliğini istedi. Ancak Diril ailesi bu isteği kabul etmeyince Beratcan Gökdemir aileye husumet beslemeye başladı.

Haberin Devamı

BARIŞMA SONRASI GELEN YENİ HUSUMET

Yaşanan bu süreçte başka bir suç örgütü lideri olan “Hacı Muro” lakaplı Murat Deniz ve Fırat Deniz Diril ailesinin yanında yer aldı. Ancak aradan zaman geçince Beratcan Gökdemir ve Bayram Diril aralarındaki husumeti bitirerek barışma kararı aldı. Bu barışma kararı sonrası bu kez Murat Deniz ve Fırat Deniz Diril ailesine husumet beslemeye başladı.

Şampiyona GPSli pusu Bayram Dirilin kardeşi de aynı şekilde öldürüldü

OTOMOBİLİNE GPS YERLEŞTİRİP KIRMIZI IŞIKTA PUSU KURDULAR

Murat Deniz liderliğini yaptığı suç örgütüne talimat vererek, eski dostu yeni düşmanı olan Bayram Diril’in sahibi olduğu iş yerlerine silahlı saldırı düzenledi. İş yeri kurşunlaması işe yaramayınca iddiaya göre Murat Deniz bu kez Bayram Diril’i öldürmek için plan yapmaya başladı. Planın ilk aşaması olarak Diril’in otomobiline GPS cihazı yerleştirildi. Olay günü Bayram Diril’i GPS cihazı ile takip eden sanıklar, Diril’in kırmızı ışıkta durmasını fırsat bilerek aracı kurşun yağmuruna tuttu. Saldırının ardından şüpheliler motosikletle olay yerinden kaçarken, Bayram Diril ise hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

KARDEŞİ DE AYNI ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu olaydan 8 ay sonra İstanbul Bahçelievler'de otomobiliyle caddede duran Bilal Diril, kendisini takip eden bir otomobilden açılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Polis yaptığı incelemede, cinayeti Barış Boyun liderliğindeki suç örgütü üyesi “Fistanlı Dalton” lakaplı Murat U.'nun işlediğini belirledi.