GündemHangi belediye başkanları ve vekiller AK Parti'ye katılacak? İşte kulislerde konuşulan isimler

Hangi belediye başkanları ve vekiller AK Parti'ye katılacak? İşte kulislerde konuşulan isimler

14.08.2024 - 06:42 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ye gerçekleşecek katılımlarla ilgili “Biz kendini yeni koşullar altında her daim yenilemeyi bilen bir hareket olarak Türkiye Yüzyılı’nın inşasına katkıda bulunacak herkesle her yerde beraber çalışmaya hazırız” dedi.

Hangi belediye başkanları ve vekiller AK Partiye katılacak İşte kulislerde konuşulan isimler

Ayşegül Kahvecioğlu / Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısı 2 saat sürdü. Toplantıda, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya’nın sunumu sırasında parti teşkilâtının yurtdışı atamaları gerçekleştirildi. Siyasi İşler Başkanı Hayati Yazıcı, “yeni anayasa” çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Anayasa çalışmalarının Genel Merkez ayağının eylül ayından itibaren Yazıcı başkanlığında başlatılmasına karar verildi. Buna göre Yazıcı, anayasa hukukçuları, sosyologlar, siyaset bilimcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenlerle birlikte sıfırdan bir anayasa hazırlık çalışması yürütecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise çalışmanın Meclis ayağını üstlenecek. Erdoğan’ın, çalışma ile ilgili “Bir an önce tamamlayın, bu işi daha fazla uzatmayalım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘KARAR AŞAMASINDAYIZ’

Erdoğan, toplantıda A takımına partiye yeni katılacak isimlerin olduğunu ifade ederken, “İsimler konusunda karar aşamasındayız. Biz kendini yeni koşullar altında her daim yenilemeyi bilen bir hareket olarak Türkiye Yüzyılı’nın inşasına katkıda bulunacak herkesle her yerde beraber çalışmaya hazırız. Bu fikrimiz bakidir” dedi.

Yaz döneminde tüm birimlerin tam kadro sahada olmasını isteyen Erdoğan’ın kurmaylarına, “30 yaş altı seçmen bizi yalnızca kendimizle kıyaslıyor. Yaşları gereği önceki dönemi bilmiyorlar. Onlara 2002 öncesi Türkiye’yi, geldiğimiz noktayı ve sürecin bütünlüğünü her fırsatta anlatacaksınız” talimatını verdiği belirtildi.

‘YATIRIM’ DEĞERLENDİRMESİ

Toplantının bir diğer gündemi önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımları önceliklendirme sırası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinesinin yeni yatırım anlayışına dikkat çekerek, “Devletin bütün imkânlarını deprem bölgesi için seferber ettik ama diğer illerin de bazı acil ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlar ve bitmek üzere olan projelerin tamamlanması dışındaki tüm yatırım bütçemizi deprem bölgesi için kullanmaya devam edeceğiz” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

‘GENÇLİK ARAŞTIRMASI’ ERDOĞAN’A SUNULDU

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, toplantıda gençlerin yaşam tarzından yaşadığı sorunlara, gelecek beklentilerinden oy verme alışkanlıklarına kadar pek çok başlıkta eğilimlerini ölçtüğü 2024 Türkiye Gençlik Araştırması’nın sonuç raporunu sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketle ilgili yorum yapmadığı, verileri not aldığı belirtildi.

Toplantıda, Erdoğan’ın ekim ayından itibaren yedi bölgede yedi mega etkinlikle gençlik buluşmaları gerçekleştirmesi değerlendirildi. Öte yandan AK Parti’nin çok sayıda merkez belediyesini 31 Mart’ta kaybetmesinin ardından gençlerle ilgili temel sorun alanını “CHP’li belediyelerin gençlerle etkileşimi” olarak belirlediği öğrenildi. Bu kapsamda AK Parti’nin özellikle gençlere yönelik yeni bir söylem kurması, bundan sonra atılacak adımların gençlere daha iyi anlatılması gerektiği dile getirildi.

Haberin Devamı

HER İLDE İLK KEZ AYRI KUTLAMA

AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü kutlamalarının ana teması “Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı AK Parti” olacak. Bu yıl ilk kez Genel Merkez’in yanı sıra 81 ilde de kuruluş yıl dönümü kutlamaları yapılacak. Tasarruf tadbirleri kapsamında bu yıl milletvekilleri, il-ilçe başkanları ve belediye başkanları Ankara’da Genel Merkez’deki programa gelmek yerine kendi illerindeki programlara iştirak edecek. Her il başkanlığı, Genel Merkez’deki programın başlayacağı saat 14.00’e kadar kendi programını yapmakta özgür olacak. İl başkanlıkları, kurucu üyeler, mevcut milletvekilleri, belediye başkanları ve yerel medyaya davetlerini kendileri yapacak. Saat 14.00’te ise her il, programını sonlandırıp genel merkezdeki programı kurulan ekranlardan takip edecek.

Hangi belediye başkanları ve vekiller AK Partiye katılacak İşte kulislerde konuşulan isimler

‘15 BAŞKAN VE 2 VEKİLİ AK PARTİ’YE KATILACAK’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin bugün yapılacak 23. kuruluş yıldönümünü kutlama programında, AK Parti’ye yeni katılımlar olacağını söyledi. Dağ dün yaptığı açıklamada, “AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var” diyerek, bugün en az 15 çeşitli kademelerden belediye başkanının katılımının gerçekleşeceğini, en az iki milletvekilinin de yine AK Parti’ye katılımının olacağını söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti’ye kuruluş yıldönümünde yeni katılımların olacağını aktaran Dağ, “Hizmet kervanına destek olmak isteyen herkes, bizimle diyalog içinde oluyor. Biz bu durumda hem parti ilkemizi hem de katılım sağlamak isteyenlerin hukukunu koruyacak şekilde süreç yönetimi yapıyoruz. Hem ilçe ve belde belediye başkanı hem de milletvekili olan yeni isimlerin partimize katılacak. Bu, partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır. 85 milyon vatandaşımızı kucaklamak suretiyle AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var” diye konuştu.

KULİSLERDE KONUŞULAN İSİMLER

Siyaset kulislerinde AK Parti’ye katılacak milletvekilleri olarak isimleri dillendirilenler arasında İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz ile yine İYİ Parti’den ayrılan Adana Milletvekili Bilâl Bilici bulunuyor. Ayrıca Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin’in de AK Parti’ye geçebileceği konuşuluyor.