Gündem‘Gelin adamıza sahip çıkalım’

‘Gelin adamıza sahip çıkalım’

30.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs, turizmde tanıtım atağına geçti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde ‘Ada Kıbrıs’ projesini başlatan Kuzey Kıbrıs, tüm dünyanın dikkatini adaya çekmeyi başardı.

‘Gelin adamıza sahip çıkalım’

ÇİĞDEM YILMAZ / KIBRIS -  Kasım 2023’te planlanan ve Haziran 2024’te hayata geçirilen proje kapsamında Kuzey Kıbrıs’ın deniz, kum ve güneşinin yanı sıra tarihi ve doğal güzelliklerinden gastronomisine, kültür ve kültürel varlıklarından misafirperverliğine kadar tüm turizm değerleri kapsamlı bir şekilde ele alınarak tanıtım filmleri çekildi. Başta Türkiye olmak üzere İngiltere, Almanya, Rusya, Azerbaycan ve İskandinav ülkeleri gibi birçok ülkede tanıtım filmleri ülkenin önde gelen medya kanallarında yayımlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki turizm yatırımlarının artırılmasının hedeflendiği projeyle, adaya gelen turist sayısının 5 yıl içinde ikiye katlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

'GÖRMEYEN KALMASIN'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Kültür, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde çok güçlü bir tanıtım hamlesi başlattıklarını söyledi. “Ada Kıbrıs” adı verilen projeyle öncelikli turist hedeflerinin ana vatan Türkiye olduğunu vurgulayan Bakan Ataoğlu, “Nasıl ki yıllar önce Türkiye Kuzey Kıbrıs’a sahip çıktı, şimdi yine aynı şekilde adalarına sahip çıkmalarını, tatillerinde yurtdışı değil ilk adreslerinin “Ada Kıbrıs” olmasını istiyoruz. O nedenle “Ada Kıbrıs” projesini başlattık. 85 milyon nüfusa sahip olan ana vatanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni görmeyen kalmasın. Başkasının adasına değil kendi adanıza gelin çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

5 MİLYON TURİST HEDEFİ

Proje için tanıtım filmleri çektiklerini ve tüm dünyada aynı anda yayımlandığını anlatan Ataoğlu, “Bu filmlerin etkisini anında hissettik. Yaz sezonunda turist sayısında genel olarak yüzde 40 artış gördük. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2023 yılında 3 milyon turist ağırladı. Bu yıl sonunda 4-4.5 milyon turist sayısına ulaşacağımızı öngörüyoruz. Bu da yüzde 40-50 arası bir artış demek” diye konuştu.

‘Gelin adamıza sahip çıkalım’

'FIRSATI DEĞERLENDİRİN'

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konut yatırımlarının da son sürat devam ettiğini ve özellikle yabancı yatırımcının buna büyük ilgi gösterdiğini anlatan Ataoğlu şunları aktardı: “Çok fazla yabancı ilgisi olunca adanın DNA’sının bozulmasından endişe ettik. Hemen bir yasal düzenleme hayata geçirdik. Adada yabancı sadece bir konut alabilecek. Ancak Türk vatandaşlarımız 3 konut alabilecekler. Burada konut yatırımı 5 ila 10 yıl içinde geri dönüş sağlıyor. Birçok Türk gidip başka ülkelerde konut yatırımı yapıyor. Bizim onlara çağrımız bu yatırımlarını yavru vatana yönlendirsinler. Belki 4-5 yıl sonra aynı yatırım fırsatını yakalayamayacaklar. O nedenle gelin adanıza sahip çıkın diyoruz.”