GündemSilah almak için aradık yanıt: Bayana satmak racona ters

Silah almak için aradık yanıt: Bayana satmak racona ters

30.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ölüm makinesine dönüşen pompalı tüfek satışı internet üzerinden sürüyor. Önceki haberlerimizde olduğu gibi tekrar satıcıları aradık ve silah siparişi vermenin hâlâ kolay olduğunu gördük. Ancak bir satıcı Milliyet muhabirine ‘Bayana silah satmam. Bu işin racon var’ diyerek silah satmadı.

Silah almak için aradık yanıt: Bayana satmak racona ters

ÇİĞDEM YILMAZ - Türkiye’de son 1 ayda en az 16 pompalı silah saldırısı gerçekleşti. Bu saldırılarda 17 kişi yaralandı ve 9 kişi de yaşamını yitirdi. Gaziantep’te yaşayan 10 yaşındaki Emir Baki Bayındır’ın oyun oynarken “gürültü” yaptığı iddiasıyla mahalledeki esnaf tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmesi, Bartın’da Ahsen Nur Paşalı’nın boşanma aşamasındaki eşi tarafından pompalı tüfekle vurulması tüfek satışını yeniden gündeme getirdi. Peki pompalı silahlara ulaşmak bu kadar kolay mı? Peş peşe yaşanan bu 3 olay üzerine pompalı silah satışlarına baktık ve yasak olmasına rağmen sosyal medya platformlarında bu silahların satışının çok rahat bir şekilde yapıldığını bir kez daha gördük. Daha önceki haberlerimizde birçok kez bu sosyal medya platformlarında hem normal silah hem de pompalı silah siparişini çok rahat bir şekilde vermiştik.  

Haberin Devamı

'JARGON' DEDİ SATMADI

Pompalı silahlarla yapılan saldırılar nedeniyle bir kez daha bu sosyal medya platformlarında birinde silah siparişi vermeye çalıştım. Telegram üzerinde “Tabanca-Tüfek Alım Satım” adlı bir grupta pompalı tüfek almak istediğimi belirttim. Siparişleri WhatsApp’tan aldıklarını söyleyip, bu platform üzerinden linki attı. Karşımdaki kişiyle konuşmadan önce WhatsApp fotoğraf ve profil bilgilerini gizlememe rağmen silah satıcısı kadın olduğumun farkına vardı ve pompalı tüfek satamayacağını söyledi. Sebebini sorduğumda da “Bayana silah satmam kardeşim. Bu işin kendimizce bir raconu bir jargonu var. Bana ters. Satmıyorum bayana” yanıtı aldım.

'MANAVDA TÜFEĞİN NE İŞİ VAR'

Pompalı tüfekle vurularak öldürülen Emir Baki Bayındır’ın (10) annesi Tülay Bayındır, şunları dedi: “Şimdi deli taklidi yapıyormuş. Deliyse nasıl bu adam burada esnaflık yapıyormuş, eline tüfek verilmiş. Benim oğlumu gürültü yaptı diye daha 10 yaşında vurup öldürdü. ‘Deliyim’ diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor. Hükümetime sesleniyorum. Her deliyim diyen içerden çıkarsa, çocuklarımız nasıl hayatta kalır? Oğlumun suçu neydi? Bizim çocuklarımız mahallede oynamasın mı? 10 yaşındaki çocuğun ne suçu olabilir? Bir manavda pompalı tüfeğin ne işi olabilir? Oğlumun tek suçu, sokakta oyun oynamaktı. Başka anaların ciğeri yanmasın. Ben yandım, başkaları yanmasın. Oğlumun acısı beni yaktı” dedi. Baba Celal Bayındır da katilin en ağır cezayı almasını istedi. ● DHA

Haberin Devamı

ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Son 1 ayda pompalı silahlarla yapılan ve basına yansıyan saldırılar bazıları şöyle: 

■ Çorum’da bir kafede oturan Veysel Çağıl ve Samet Bozkafa’ya bir kişi pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda Çağıl öldü.  

■ İstanbul Şişli’de sokakta müzik dinleyen gençlerle pompalı tüfekle ateş açan İsmet Sezişli 1’ini öldürdü, 1’ini de yaraladı. 

■ Niğde’de kavgada, pompalı tüfekle 2 kişi yaralandı, bir kişi yaşamını yitirdi.  

■ Gaziantep’te yaşayan Sıtkı A., husumetlisi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. 

■ Muğla’da yaşayan Mutlu Kılınç (29) adlı kadın pompalı tüfekle öldürüldü.  

Haberin Devamı

■ Samsun’da gerçekleşen saldırıda 2 kişi pompalı tüfekle yaralandı.  

■ Gaziantep’te 10 yaşındaki Emir Bayındır pompalı tüfekle öldürüldü.  

■ Bartın’da 2 çocuk annesi Ahsen Nur Paşalı’nın boşanma aşamasındaki eşi tarafından pompalı tüfekle yaralandı. 

■ İzmir’de yaşayan Enes Kartal pompalı tüfekle intihar etti.