13.03.2018 - 18:09 | Son Güncellenme:
AA
2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan ev hanımı M.G. hazır bulundu.
Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'da hesap hareketliliği belirlenen sanık, terör örgütü üyesi olmadığını savundu. Sanık, eşinin de aynı suçtan yargılandığını ve hapis cezası aldığını belirterek, aleyhindeki ByLock ve Bank Asya hareketliliğini kabul etmedi.
Mahkeme Başkanının ByLock içeriklerini okuması üzerine sanık, yine suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme Başkanının "Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ister misin?" diye sorduğu sanık M.G, "Herhangi bir suç işlemedim, kabul etmiyorum." dedi.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın ByLock kullanıcısı olması, Bank Asya'daki şüpheli hesap hareketliliği, dijital materyal incelemesi ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak sanığın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere bir süre mahkemeye ara verdikten sonra sanık, kızının nişanının olduğuna ilişkin belgeyi mahkemeye sundu.
Mahkeme Başkanı sanığa tekrar, "Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ister misin?" diye sordu.
Bunun üzerine sanık M.G, "Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum. Örgütün sohbetlerine katıldım. İnternetten ByLock indirdim ve kullandım. ByLock raporunda da geçen Selma isimli kişi bana şifre gönderdi ve beni sisteme dahil etti. Örgüte ait bildiklerimi anlatacağım." şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, sanığın bildiklerini anlatması ve fotoğraf albümünden teşhis yapması için emniyet müdürlüğüne sevk edilmesi kararı verdi.
Duruşma ertelendi.