Gündem FETÖ sanığı ‘gizli tanık Efe’ tahliye edildi

FETÖ sanığı ‘gizli tanık Efe’ tahliye edildi

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün kumpas davalarından ‘Ergenekon’da ‘Gizli tanık Efe’ adıyla yalan beyan verdiği ortaya çıkan ve FETÖ soruşturması kapsamında İzmir’de kendisini gözaltına almak isteyen polislerden kaçmaya çalışırken ayağı kırılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt’un yargılanmasına başlandı.

FETÖ sanığı ‘gizli tanık Efe’ tahliye edildi

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ifade veren Bozkurt, FETÖ elebaşısı Gülen’le 45 dakika görüştüğünü anlattı. Bozkurt, “Yaklaşık 45 dakika görüştüm. Cemaatin 17-25 Aralık operasyonlarının doğru olmadığını ve kendisine yanlış bilgiler verildiğini, Ergenekon sürecinde yapılan ve benden yapmam istenenleri yapmadığımı söyledim. Takdir beklerken, ‘itaatsizlik etmişsin’ dedi. Gülen’in bir mührü vardır. Eğer bin insanı harcamak isterse yüzüne güler ama arkadan tokatlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘3 bin kripto var’

FETÖ’nün kamu kurumları içinde halen kripto üyelerinin bulunduğu savunan Bozkurt, “FETÖ’nün asker ve MİT içindeki yapılanmasında ByLock kullandığından ve ankesörlü telefon soruşturmasından deşifre olanlar, FETÖ için gözden çıkarılabilir olanlardır. Halen kripto olan yaklaşık 3 bin kişilik bir FETÖ’cü ekip var” diye konuştu. Heyet, dosya kapsamındaki delillerin toplanmış olması, sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.