GündemEmekli maaşı hesaplama robotu ne işe yarar?

Emekli maaşı hesaplama robotu ne işe yarar?

29.03.2016 - 11:37 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama robotu emekliliğinizde ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilmeniz açısındandır. Yine emekli maaşı sorgulama da yaparak bu bilgiye erişebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama nasıl yapılıyor haberimizde.

Emekli maaşı hesaplama robotu ne işe yarar

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için bu kurumdan yapacağınız işlemler uzun sürebilir. Hele büyük şehirlerde baya sıra beklemeniz gerekebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumun önüne geçebilmek için internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. İnternet üzerinden verdiği hizmetler sayesinde vatandaşlar bir çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bu sayede kuruma gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerin içinde hesaplama ve sorgulama işlemleri de vardır. Emekli maaşı hesaplama işlemi sayesinde emekli olmadan önce alacağınız emekli maaşını hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile de birlikte emekli olduktan sonra aldığınız emekli maaşlarını sorgulayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

• EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

• EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı alabilmeniz için ilk önce emekli olmanız gereklidir. Emekli olabilmek içinde bazı gereklilikleri yerine getirmeniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilik için belirlediği gerekliliklerden bir tanesi emeklilik yaşıdır. Emeklilik yaşınız gelmeden bağlı olduğunuz kurumdan emekli olamazsınız. Emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilirsiniz. Diğer bir şart ise yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Bu prim ve sigortaları tamamladığınızda ve emeklilik yaşınız geldiğinde bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emekli olan vatandaşlar emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirler. Emekli olmadan önce ne kadar emekli maaşı alacağınızı emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama programı her kurum için farklı şekillerde tasarlanmıştır. Bağlı olduğunuz kurumun emekli maaşı hesaplama programına giriş

Haberin Devamı

yaparak alacağınız emekli maaşını hesaplayabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi için internet üzerinden programa giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Bağ-Kura bağlı olanlarda aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası, kurumu ve güvenlik kodu bilgileri girilmelidir. Emekli sandığına bağlı olanlarda internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil, görev tazminat göstergesi bilgilerini girmeniz gereklidir.

Emekli olduktan sonra ise emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini seçtikten sonra açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmelisiniz. Bu giriş yolunu seçtikten sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber E-Devlet şifrenizi de girmeniz gereklidir. Bu şekilde sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmanız gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.