Dünyaİnterneti birbirine katan 'kehanet!'  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

İnterneti birbirine katan 'kehanet!'  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

12.09.2024 - 17:51 | Son Güncellenme:

ABD düzenlenmesi beklenen başkanlık seçimleri için nefesler tutuldu. Seçimler öncesinde Donald Trump rakibi Kamala Harris katıldıkları tartışmada kozlarını paylaştı. Fakat Trump'ın telaffuz ettiği absürt iddialar hızla sosyal medyanın gündemine oturarak alay konusu haline geldi. Bazı kullanıcılar, yıllar öncesinden bildikleri öngörülerle nam salan Simpsonların bu kez de Trump hakkında bir tahmini olduğunu yazdı. Peki bu paylaşımlar ne kadar doğru? İşte detaylar...

İnterneti birbirine katan kehanet  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

'Köpekleri yiyorlar': Donald Trump geçtiğimiz günlerde Kamala Harris ile 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için gerçekleştirdiği tartışmada göçmenler hakkında bu asılsız iddiayı ileri sürdü ve bu da canlı yayın sırasında yalanlanmasına yol açtı. Fakat Trump yakayı o kadar kolay kurtaramadı.

Haberin Devamı

'KÖPEKLERİ YİYORLAR, KEDİLERİ YİYORLAR'

İnterneti birbirine katan kehanet  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

Göç konusu tartışmada gündeme geldiğinde, eski ABD Başkanı göçmenlerin 'insanların evcil hayvanlarını öldürüp yediği' hakkında tuhaf bir senaryoyu dile getirmeye kalkıştı.

"Springfield'da köpekleri yiyorlar, gelen insanlar kedileri yiyorlar" dedi Trump ve şöyle devam etti:

"Orada yaşayan insanların evcil hayvanlarını yiyorlar."

TEHLİKELİ BİR KOMPLO TEORİSİ

İnterneti birbirine katan kehanet  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de Trump'ın iddialarını kınadı ve bunu göçmenlere karşı şiddeti teşvik edebilecek tehlikeli bir komplo teorisi olarak nitelendirdi.

Bu mantıksız spekülasyon hızla çürütüldü ve alay konusu haline geldi. Buna göre iddianın kaynağı, ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Springfield'dan bir sakinin kasaba meclisinde göçmenlerin yiyecek için yerel bir parktan ördekleri öldürdüğünü iddia ettiği viral video.

Haberin Devamı

Asılsız argüman sağ görüşlü hesaplarda yayıldı ve yapay zeka yardımıyla Trump'ın hayvanları koruduğuna dair viral bir meme'e dönüştü. Trump'ın Başkan yardımcısı adayı JD Vance, göçmenlerin insanların evcil hayvanlarını yediğine dair söylentiyi X'te şu şekilde paylaştı: 

"Raporlar artık insanların evcil hayvanlarının bu ülkede olmaması gereken kişiler tarafından kaçırılıp yendiğini gösteriyor. Sınır çarımız nerede?"

HARRIS HAYRETLER İÇİNDE GÜLDÜ

İnterneti birbirine katan kehanet  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

Tartışma sırasında şaşkına dönen Harris hayretler içinde gülerken moderatör David Muir hemen Trump'ın iddiasını çürütmek üzere harekete geçti. Muir, "Springfield, Ohio'dan bahsediyorsunuz ve ABC News oradaki şehir yöneticisine ulaştı" dedi ve şöyle devam etti:

"Bize göçmen topluluğundaki bireyler tarafından evcil hayvanlara zarar verildiği, yaralandığı veya istismar edildiğine dair belirli iddialara dair güvenilir bir rapor olmadığını söyledi."

SANTA'S LITTLE HELPER İNTERNETİ KASIP KAVURDU

Trump ise, televizyonda evcil hayvanların yendiğiyle ilgili haberler gördüğünü söyleyerek itiraz etti. Ancak her ne kadar itiraz etse de tuhaf ifadelerinin, internet kullanıcılarının da gündemine oturmasını engelleyemedi.

Köpeklerle ilgili meme'ler online ortamda viral hızla viral hale geldi. Özellikle de Simpsonslarla ilgili olanlar öne çıktı çünkü Springfield aynı zamanda önceden yaptıkları nokta atışı tahminlerle nam salan The Simpsons dizisinin geçtiği yer. Toplumun çeşitli yönlerini, pop kültürünü, politikayı ve daha birçok konuyu hiciv ve mizah yoluyla ele alan yapımın 'Santa's Little Helper' adlı köpek karakteri bu vesileyle interneti kasıp kavurmaya başladı.

'İYİ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN'

1/3

2/3

3/3

Sosyal medya kullanıcılarından biri, "Birisi Santa's Little Helper'ı kontrol etsin... Springfield'da iyi olduğundan emin olun..." diyerek Trump'ın spekülatif sözleriyle alay etmeyi tercih etti. Bir paylaşımda, bir psikiyatri koğuşuna yatırılan Trump'ın, Köpekleri yiyorlar, kedileri yiyorlar, evcil hayvanları yiyorlar" diye haykırması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bir diğerinde, "Santa's Little Helper Homer'ın öğle yemeği değil #PresidentialDebate" denildi. Bir başkası ise, "Zavallı Santa’s Little Helper" diyerek espri yaptı. Siyaset bilimci Ian Bremmer da, X hesabından bir paylaşımla esprilere katıldı ve "Bir Simpsons bölümü olabilir" dedi.

SIMSONLAR TRUMP'IN 'KÖPEK YEME' İDDİASINI BİLDİ Mİ?

İnterneti birbirine katan kehanet  Simpsonlar yeniden sahnede, sosyal medya çalkalanıyor

Fakat sosyal medyadaki paylaşımlar yalnızca esprilerle sınırlı kalmadı. Zira, dizinin takipçilerinde bazıları, popüler yapımın Trump'ın Springfield hakkındaki 'köpek yeme' iddiasını öngördüğünü savunmaya başladı. 

Geleceğe yönelik sayısız öngörüsüyle şöhretini katlayan yapımın bazı hayranları, Trump'ın spekülasyonunu 'öngören' eski bir bölümü sosyal medyada yeniden dolaşıma soktu. Bölümde Homer Simpson'a bir arkadaşı tarafından bira teklif edilir ve onu içen Homer biranın tadında 'tam olarak adını koyamadığı' bir aroma alır.

Haberin Devamı

Sonraki sahnede ise izleyiciler biranın bir fabrikada üretildiğini görür, sıvının içinde yüzen köpekler ise dikkatten kaçacak gibi değildir. Biranın hazırlandığı esnada tadım yapan karakter, "Daha fazla köpeğe ihtiyacı var" der. 
Yani Simpsonların bu konuda gerçekleşen bir öngörüleri olduğunu söylemek zorlama bir yorum olacaktır. Ancak yine de Trump'ın konuşmaları hakkında tüm tartışma boyunca birçok paylaşım yapılsa da, Springfield iddiası şüphesiz favori olacaktır.