GündemElmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

12.04.2018 - 16:02 | Son Güncellenme:

Elma severlerin, elmayı farklı şekillerde tatmak isteyenlerin kurabiyesidir. Kıyır kıyır kurabiyesi ve yumuşacık iç harcı ile damaklarda bıraktığı o muhteşem tat tam da istediğiniz kıvam ve lezzetle gün masalarını baş tacıdır.

Elmalı kurabiye nasıl yapılır

Çocuklarınızın severek yediği elmalı kurabiyeyi yanına da sütle ikram ederseniz besleyiciliği iki katına çıkar. Bu tarif eksiksiz olarak uygulandığı zaman kıvamı tam olarak tutar ve tazeliğini uzun süre korur. Ansızın gelen misafirler için de her an hazır bekletebilirsiniz.

Elmalı Kurabiye İçin Gereken Malzemeler

• 4 su bardağı un (kıvama göre azaltabilir ya da bir miktar artırabilirsiniz)
• Oda sıcaklığında bekletilmiş 1 paket margarin
• 1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Elmalı Kurabiyenin İç Harcı İçin Gereken Malzemeler

• 3 adet elma
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 2 çay kaşığı tarçın
• Ceviz (isteğe bağlı)

Haberin Devamı


Üzeri İçin

• Pudra şekeri

Elmalı Kurabiyenin Yapılışı

Elma severlerin vazgeçemeyeceği bu kurabiyenin tarife uyulduğu zaman yapımı oldukça kolaydır. Birçok insan bu kurabiyeyi tutturamamaktan korkar. Fakat tarifimizde tam ölçülü bir tariftir. Bu kurabiyeyi yapmaya başlamadan önce bir tavaya elmalar rendelenir ve üzerine toz şeker atılarak kavrulur. Bu aşamada elma suyunu bir miktar salacaktır. Elmalar suyunu geri çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve üzerine tarçın serpilir. İsteyenler dövülmüş cevizde ekleyebilir. Daha sonra elmalı harç bir kenarda soğuması için bekletilir.

Yoğurma kabına oda sıcaklığında bekletilmiş margarin alınır ve un hariç diğer malzemelerde üzerine eklenir malzemeler karıştırılır. Karışıma un yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Bu aşamada unu birden dökmemek gerekir. Unun markasına göre kıvamı da değişebilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Bu parçalar çok ince olmayacak şekilde açılır. Kalında olmaması gerekir. Açılan bu yuvarlak parça 6 ya da 8 parçaya bölünür. Büyük sevenler 6 biraz daha küçük sevenler 8 parça yapabilir. Bu parçalar üçgen şeklinde olacaktır. Elmalı harç geniş kısma yayılır ve ince tarafa doğru yuvarlanır. Hamurun hepsi bittikten sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Yazarlar