GündemCHP’nin siyasi yasağa karşı planları hazır

CHP’nin siyasi yasağa karşı planları hazır

23.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP’de gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında İstinaf Mahkemesi’nin vereceği karara çevrildi. Beraat beklediklerini belirten İmamoğlu’na yakın kurmaylar, her türlü olasılığa karşı planların hazır olduğunu kaydediyor. “Genel Merkez’in İmamoğlu’nu yalnız bıraktığı” iddiasına karşı da partili kurmaylar, “Bu işin sözcüsü şu anda Ekrem Bey. Genel Başkan da konuşur, parti yöneticileri de konuşur. MYK, İmamoğlu’nun arkasında duruyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin siyasi yasağa karşı planları hazır

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - İmamoğlu’nun, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı dava, İstinaf Mahkemesi’ne taşınmıştı. İmamoğlu’na yakın kurmaylar, karardan önce ortaya atılan iddialara ilişkin, “Dosya belki sıraya alınmış olabilir ama karar alındığına yönelik bir bilgi yok” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘MYK, İmamoğlu’nun arkasında’

“Genel Merkez’in İmamoğlu’nu yalnız bıraktığı” iddiasına da partili kurmaylar, “Bu işin sözcüsü şu anda Ekrem Bey. Genel Başkan da konuşur, parti yöneticileri de konuşur. MYK, İmamoğlu’nun arkasında duruyor. Bu tür iddialar partiye ve Ekrem Bey’e kötülük yapmak isteyenlerin yaptığı yorumlar” yanıtını verdi.

Hukuki sürecin devam ettiğine işaret eden kurmaylar, “Biz beraat edeceğini bekliyoruz” diyerek olası senaryolar üzerinde çalışıldığını, planların hazır olduğunu ifade etti. Kurmaylar, “Buradaki sürece göre partinin tepkisi sert olur. Elbette bir eylem planımız var. Bunu önceden deşifre etmek eylem planını etkisiz kılar. Her türlü olasılığa karşı bütün planlar hazır. En büyük avantajımız bu konuda toplumun sahip çıkması” değerlendirmesini yaptı.