GündemBorç hatırlatması CHP’yi tedirgin etti

Borç hatırlatması CHP’yi tedirgin etti

28.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de yaptığı konuşmada CHP’ye yüklendi: “SGK’ya olan borçlarını ödemelerinin ülkemiz için hayırlı olacağını söyledim. CHP yönetimi çok rahatsız oldu. Borçlarının hatırlatılması CHP’yi ciddi manada tedirgin etti”

Borç hatırlatması CHP’yi tedirgin etti

Ayşegül Kahvecioğlu - Haftasonunu baba ocağı Rize’de geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün valilik tören alanında Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ile toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SEL FELÂKETİ: 2021’de Rizemiz sel afetine maruz kaldı. Can kayıplarımız oldu. Yuvalarımız, dükkânlarımız da zarar görmüştü. Devlet olarak bir bayram günü acıyı yaşamış kardeşlerimize yaralarının sarılacağı, evlerinin en kaliteli şekilde yapılacağının sözünü vermiştik. AFAD Başkanlığımız TOKİ ile beraber Çayeli Büyükköy ve Merkez Muradiye’de toplam 108 konutun yanı sıra 10 dükkânı tüm alt ve üst yapısıyla birlikte tamamladı. Bugün bunların anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Rize’de kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdik, muhteşem eserlere imza attık. TOKİ tarafından Rize Merkez Taşlıdere’de 133 konut ve 20 dükkân ile Güneysu’da 127 konut inşa edildi. Kentsel dönüşüm projelerimizle 260 konutun ve 21 dükkânın yapımını tamamladık. Toplamda 368 konut ve 31 dükkânı teslim etmiş oluyoruz.

Haberin Devamı

AYDER’İ KURTARDIK: Açılışını yaptığımız bir diğer eser Ayder Yenileme ve Koruma Projesi Kapalı Otopark İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi. Bin 800 araçlık kapalı otoparkımız, eşine az rastlanır şekilde üstü yeşil alan ve ağaçlarla süslenerek yer altına inşa edildi. Ayder’de daha evvel yapılmış tüm otellerin, evlerin kirli suları Fırtına Deresi’ne akıyordu. Son teknoloji bir arıtma tesisi yaparak su kirliliğini de önledik. Güncel rakamlarla Ayder’e toplam 2 milyar 687 milyon liralık yatırım yaparak eski güzelliğine kavuşturduk.

Borç hatırlatması CHP’yi tedirgin etti

MOTOR SU KAYNATTI: Popülizm yapmak yerine, SGK’ya olan borçlarını ödemelerinin ülkemiz için daha hayırlı olacağını söyledim. Bunu söyledim diye adeta kıyamet koptu. CHP yönetimi çok rahatsız oldu. Borçlarının hatırlatılması CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı. Kendilerini savunma adına söyledikleri sözlerin aslında beceriksizliklerini ikrar etmek olduğunu anlayamıyorlar. Borç alınırken dost, ödenirken düşmandır misali bunlarda borçlarının üstüne yatmak için abuk sabuk işler yapıyorlar.

GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜYOR: Bilhassa CHP’nin Genel Başkanı her açıklamasıyla kendini ve partisini gülünç durumlara düşürüyor. Neymiş, hükümet mahalli darbe yapma peşindeymiş. Neymiş, şayet borçlarını öderlerse CHP’li belediyeler iş yapamaz, hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. İyi de CHP’li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. CHP deyince akla ne geliyor? Çöp, çukur, çamur. Devraldığınız belediyelerde milleti çöp dağlarıyla, çamurla, çukurla tekrar tanıştırmayı başardınız. CHP Genel Başkanı’nın SGK prim borçlarını ödememek için gösterdiği çabayı izledikçe gülsek mi ağlasak mı inanın bilemiyoruz. Biz kimseye iftira atmıyoruz, sadece gerçekleri ortaya koyuyoruz.

Haberin Devamı

EN BORÇLU İLK 5 BELEDİYE CHP’Lİ: Bunların niçin paniklediğini aslında rakamlar bizlere anlatıyor. SGK’ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP’li belediyeler. Toplam 96 milyar liralık borcun, 65,1 milyar lirası yani yüzde 68’i CHP’li belediye ve iştiraklerine ait. Büyükşehirlerde durum çok daha kötü. Büyükşehir borçlarının yüzde 76’sı CHP’li belediyelere ait. SGK’ya borcu 1 milyar liranın üzerinde olan 6 ilçe var. Bu 6 ilçeden 5’i CHP belediyesi. 500 milyon liranın üzerinde borcu olan 26 ilçeden 24’ü CHP’li. SGK’ya borçluluk noktasında zirveyi bunlar kimseye bırakmadı. Borcu en fazla olan belediyeler CHP’nin sürekli kazandığı belediyeler. Dahası CHP’ye geçen belediyelerin borcu katlanarak artıyor. Çalışma Bakanlığımızın yayınladığı ‘en borçlu belediyeler’ listesine şöyle bir bakın. İlk 5 belediyenin borcunun son 5 yılda 9 ila 883 kat arasında arttığını görürsünüz. Yani bunların borç ödeme gibi kültürleri, böyle bir alışkanlıkları yok.

Haberin Devamı

‘Mahmud Abbas’ı davet ettik, gelmedi’

Erdoğan, STK’lar ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda İsrail Başbakanı Netanyahu’yu ayakta alkışlayan ABD Kongresi’ne tepki göstererek, “İnsanlık adına biz utandık. Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek; yalanlarını elleri şişinceye kadar alkışlamak Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır” dedi. Erdoğan, “Ülkemden bazı siyasi partiler diyorlar ki ‘Şu anda hükümet Filistin Başkanını Türkiye’ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun.’ Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistinli kardeşlerimizin adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Valse paraları var, borç ödemeye yok’

SÖZLERİNE SADIK DEĞİLLER: Eski genel başkanları genel müdürlüğü döneminde SSK’yı batırmıştı; belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. Anlaşılan sosyal güvenlik sistemine kastetmek bunların geleneği. Meydanlarda vaat dağıtmayı, atıp tutmayı çok seviyorlar ama iş devlete ve millete olan borçlarını ödemeye gelince ara ki bulasın. Ne sözlerine ne de borçlarına sadıklar. Dikkat edin vals gösterisine, dans gösterisine gelince para var, gazetecilere Roma turu yaptırmaya gelince, destelerle kule yapmak isteyince, kişisel reklam kampanyalarına harcamak için para var. Ancak SGK’ya borcunu ödemeye gelince para yok. İnsanda biraz utanma, mahcubiyet olur. Benim milletim buna kanar mı? Kimse kör değil. Herkes neyin ne olduğunu biliyor, görüyor.

‘Gerekli adımları atacağız’

TAVİZ VERMEYECEĞİZ: Öne sürülen bahanelerin hiçbirini kabul etmiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm belediyelere borç bildirimlerini göndermeye başladı. Sonra da tahsili için gerekli adımları atacağız. Biz bu süreci siyasi çekişmelere kurban etmek istemiyoruz. Hakkaniyete ve adalete uygun şekilde tahsilatları gerçekleştirmek arzusundayız. CHP Genel Başkanına tavsiyem, öncelikle dersine iyi çalışması, ardından enerjisini borcunu ödemekten kaçmak yerine milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır. Türkiye, milletimiz ve emeklilerimiz için en doğru yol budur. Biz milletin hakkını ve hukukunu korumanın derdindeyiz. ‘SGK’ya olan birikmiş borçlarınızı daha fazla geciktirmeden ödeyin’ derken sadece emekçinin hakkını savunuyoruz. Bu duruşumuzdan da taviz vermeyeceğiz.