GündemBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: Bedel ödemeye hazırız

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: Bedel ödemeye hazırız

25.10.2024 - 18:06 | Son Güncellenme:

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar "Bedel ödemeye hazırız" dedi.

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı ile ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SAHA EXPO'da CNN Türk'e özel açıklamalarda bulundu. Bayraktar "Bedel ödemeye hazırız" dedi.

Haberin Devamı

İşte Bayraktar'ın o açıklamaları;

Tabii, öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Dün saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimizin anıldığı standtayız. Arka tarafta da bayrağımız ve resimleri var. Hem cenazelerine katıldık, hem yaralılarımızı ziyaret ettik an itibariyle. Aynı zamanda TUSAŞ çalışanlarımızla da hasbihal ettik. Taziyelerimizi ilettik. Bugün de yine burada, SAHA Expo'da aslına bakarsanız tam da bir anlamda saldırıya uğrama sebeplerinin olduğu yerdeyiz. Çünkü Türkiye artık ülkemizin bağımsızlığı için, bağımsızlığın teminatı olan savunma sanayiinde çok büyük bir atılımla dünyaya damgasını vuracak eserler üretiyor. Dünyanın en büyük SİHA üreticisi haline gelmiş durumda, Dünya pazarında SİHA pazarının %65'ine sahip. Bir anlamda bu teknolojide dünya lideri. Ve elbette bunun birilerini rahatsız edeceğini ilk günden itibaren mücadelemizde hem tanıklık ediyorduk, hem de biliyorduk. Daha önce de teröristler 2015 yılında SİHA'larımızın olduğu bölgeye bizler de öğrenci olarak destek olurken saldırıda bulunmuşlardı. Sonraki yıllarda da olmuştu. Ama bizim bu alandaki mücadelemiz elbette son nefesimize kadar devam edecek. Ve hatta bir anlamda ülkemizin hem tam bağımsız olması, milli savunma sanayiinde hem de milli teknoloji hamlesi idealiyle de tüm diğer sivil alanlara yayılması yolundaki çalışmalarımızda Allah bize ne kadar imkan verdiyse, fırsat verdiyse onların hepsini kullanarak devam edecek. Dün biz de aynı kararlılığı TUSAŞ'taki çalışma arkadaşlarımızla gördük. İşlerinin başına geçip çalışmaya başladıklarını gördük.

Haberin Devamı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: Bedel ödemeye hazırız

Ben bu ülkenin, bu asil milletin bir ferdi olmanın gururunu yaşıyorum. Bu ülkenin bir mühendis evladı olarak bunu ifade etmek isterim. Ve hem Teknofest kuşağımızla, hem Milli Teknoloji hamlesine, idealine inanmış yüzbinlerce gencimizle birlikte, biz kararlı bir şekilde ülkemize tam bağımsız, müreffeh ve güçlü mücadelemize devam edeceğiz. Teknolojiyi de insanlığın iyiliğine, faydasına, barışına ve huzuruna kullanılacak şekilde geliştirmeye devam edeceğiz.

- Aileniz olarak yaşadığınız zorlu süreçleri biliyoruz. Engelleme çalışmaları vardı. Buradaki çalışma da aslında ona benzer bir durumdu, o terör saldırısı. Ancak içeride binlerce Türk firması var, hepsi bir ve birlik oldu. Buradaki bu birlik aslında Türkiye'nin o tam bağımsızlığı adımını daha da ileriye götürecek mi?

Haberin Devamı

Elbette bazen "bir musibet bir anlamda bir nasihattan evladır" diye bir atasözümüz var biliyorsunuz. Bir anlamda birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu da bizlere hatırlatıyor böylesine musibetler ve gözümüzün açık olması gerektiğini. Özellikle genç kuşağımız açısından baktığımızda bizlerin gençliğinde çok daha fazla terör saldırısı oluyordu ve ülkemiz terörle 40 yıl boyunca boğuştu. Bir anlamda yüksek teknoloji silahlarımızla birlikte terörün belini kırdı ama genç kuşaklarımız hürriyetin bedelinin ne olduğunu ve bir anlamda 40 yıl boyunca o mücadelede biz binlerce şehit verdik. Bunun yanında binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve ne demek olduğunu zaman zaman unutabiliyorlar. Biraz böyle geometrik hızla akan zamanlarda yaşıyoruz. İnsanların, toplumların, hafızalarının bir anlamda balık hafızasına döndüğü dönemlerde yaşıyoruz. Evet, hürriyetin, bağımsızlığın bir bedeli var. Bizler de milli teknoloji hamlesi idealine hayatını vakfetmiş mühendisler olarak bu ülkenin evlatları olarak bu bedeli ödemeye hazırız. Son nefesimize kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Haberin Devamı