Gündem ‘Adaletli vergi sistemi için teklifimizi sunduk’

‘Adaletli vergi sistemi için teklifimizi sunduk’

13.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi program için dün Amasya’ya geldi. CHP Amasya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Özel, buradan da Amasya Belediyesi’ne gidip, açıklamalarda bulundu. Özel, şunları söyledi:

‘Adaletli vergi sistemi için teklifimizi sunduk’

“Dün (önceki gün) Sayın Erdoğan’la bir araya geldiğimizde emeklilerin maaşının derhal asgari ücrete çıkarılması gerektiğini ve asgari ücrete de bu ay sonunda enflasyon iyileştirmesi yapılması gerektiğini ifade ettim. Adaletli vergi tam tersi olmalıdır. Yüzde 90’ı kazananlar vermelidir. Yüzde 10 çalışanların maaşından gelir vergisi kesilmelidir. Çok kazanandan çok, az kazanandan az kazanmayandan hiç vergi alınmamalıdır. Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan’a dün teklifimizi sunduk.”

Haberin Devamı

Şimşek ile buluşacaklar

Partinin 3 değerli ekonomi kurmayının önümüzdeki günlerden Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geleceğini söyleyen Özel, “Vergide adalet önerimizi somutlaştıracağız. Ardından meclisin çalıştırılması, adaletli bir vergi sistemine geçilmesi, emekli maaşına, asgari ücrete ve tarım ürünlerine zam verilmesi, bu yoksulluğun çaresinin çözülmesi istenmektedir” diye konuştu.

Diyalog kapısı açık

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel arasında 40 gün arayla gerçekleşen önceki günkü görüşmenin ardından iki liderin üçüncü kez randevulu bir görüşme yapıp yapmayacakları merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan’ın iade-i ziyareti sırasında ve sonrasındaki vedalaşmada “görüşürüz” denmedi ancak görüşme içinde karşılıklı olarak diyalog kapısının açık tutulacağı mesajı verildi.

Haberin Devamı

CHP’li kurmaylar iki lider arasındaki görüşme trafiğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin Milliyet’e, “İhtiyaç olduğu zaman bu görüşmeler devam eder, ama şu anda planlanmış bir takvim yok. 20 Temmuz’da KKTC’de zaten görüşecekler” değerlendirmesini yaptılar.

Özellikle Gezi tutukluları konusunda iyi birşeyler olması beklentilerini vurgulayan CHP’li kurmaylar, “Spesifik bir şey değil ama demokrasinin işleyişi için bir adım atılması gerekiyor” diye konuştular.

AK Parti: Cumhur İttifakı yoluna devam etmektedir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir” dedi. Çelik, “Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı, bu konuda iradenin tam olduğunu vurguladı.

CHP: Bizim ittifak arayışımız yok

MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarını Milliyet’e değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Biz, Cumhur İttifakı’yla ilgili ilişkilerini nasıl düzenleyecekleri, nasıl devam ettirecekleriyle ilgili değiliz. Kendi bilecekleri bir konu” dedi. Emir, “CHP’nin bir ittifak arayışı yoktur. Sayın Bahçeli niye böyle bir söz söyledi bilemem, ama bizim açımızdan böyle bir gündem yok” ifadesini kullandı. / MEHTAP GÖKDEMİR - Ankara