GündemAcıyı binler hissetti bunun anlamı olmalı

Acıyı binler hissetti bunun anlamı olmalı

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kızı Özgecan’ı ‘meleğim’ diye sevdiğini söyleyen baba Mehmet Aslan, ‘Binlerce insan kızımızı kendi kızları gibi görmüş aynı acıyı yaşamışlar, bunun bir manası olmalı’ diyerek kadına karşı şiddete önlem alınmasını istedi

Acıyı binler hissetti bunun anlamı olmalı


Tarsus’ta vahşi bir şekilde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan kızını anlattı. Milliyet’e konuşan Aslan, “En büyük hayali ünlü bir psikolog olmaktı” derken kızının ölümünün ardından gösterilen toplumsal tepki için de “İnsanlar akın akın acımızı paylaşmaya geliyor, bunun bir manası olmalı” yorumu yaptı.

‘Yavrum bir melekti’
Baba Aslan, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada Milliyet’e şunları söyledi:
“‘Babacım ben dünyanın en ünlü psikoloğu olacağım’ diyordu. Ben de onun için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyordum. Bazen uzun uzun sohbet ederdik. ‘Güzel kızım sen çok özelsin’ derdim. Her baba bunu çocuğuna söyler. ‘Yavrum sen bir meleksin’ diyordum. Daha ergenlik çağındaki küçük çocuklara, küçük kızlara ‘Ne olmak istiyorsun?’ diye sordukları zaman, avukat, doktor hemşire olmak istediklerini söylüyorlar. Kızım da psikolog olmak istedi. Özel bir sebebi var mıydı bilmiyorum. Ben de ‘tamam’ dedim. Yüksek bir bilinç sahibi olması için elimizden geleni yaptık. Sadece görüneni değil; görünenin ardındaki görünmeyenleri de hesaba katması gerektiği bilincini vermeye çalıştık. Hayallerinden vazgeçmemesi, hiç pes etmemesi gerektiğini öğrettik. Onun için çok savaşçı bir ruha sahipti. Yavrumu vurdular, kanadını kırdılar ama pes etmedi.”

‘Herkes acıyı hissediyor’
“Allah insanlara güzel bir şeylerin oluşması için sesleneceği zaman elim bir olay, doğal bir felaket şeklinde insanlarla iletişim kurar. Cemalini bu şekilde tecelli ettirir. Onlarca, binlerce Özge ve melek bu durumda. Binlerce insan kızımın bu vahim durumundan kendilerinde empati kurmuşlar. Kendilerini bizim yerimize koymuşlar, kızımızı kendi kızları gibi görmüş aynı acıyı yaşamışlar. Yüreklerinin derinliklerinde hissetmişler. Bunu görüyoruz, hissediyoruz. Akın akın bu acıyı paylaşmaya geliyorlar. Bunun bir manası olmalı. Yüce gönüllü olan doğusu batısı kuzeyi güneyiyle bizim insanlarımız. Bizi kendi halimize bıraksalar biz kenetleneceğiz. Bu kenetlenme için illa birinin yanması, büyük bir acının yaşanması da gerekmez. Herkes kendi vicdanının sesini dinlemeli, aynaya bakmalı...”

Haberin Devamı

Öpmeye doyamadım kara gözlüm

Özgecan Aslan’ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan, kızlarının mezarını ziyaret etti. Şehir Mezarlığı’nda bulunan babaannesi Fatma Aslan’ın mezarının üzerine gömülen Özgecan’ı defnedildikten sonra ilk kez ziyaret eden Songül ve Mehmet Aslan çifti, gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının desteği ile ayakta durabilen Aslan çifti, kızlarının mezarı başında diz çökerek karanfil bıraktı. Mehmet Aslan, “Yardım isteğini duyamadım canım kızım. Benim savaşçı kızım, benim güzel kızım. Melek kızım beni affet. Kara gözlü ceylanım benim. Gül goncası güzel kızım benim. Seni öpmeye kıyamadım, seni uykuda sevmeye kıyamadım. ’Babiş’ derdi bana” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
DHA