Gündem9 günlük tatil trafiği çileye döndü

9 günlük tatil trafiği çileye döndü

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı nedeniyle yollarda cuma akşamı başlayan trafik yoğunluğu dün de sürerken, bazı güzergahlarda trafik durma noktasına geldi.

9 günlük tatil trafiği çileye döndü

Tatilcilerin akınına uğrayan Muğla’ya ise üç günde 112 bin araç giriş yaptı. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili için yola çıkan tatilcilerin Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde oluşturduğu yoğunluk devam ediyor.

Haberin Devamı

‘Cayrokopter’le denetim

Geçen cuma akşam saatlerinde başlayan araç yoğunluğu akıcı olarak sürerken, Bolu Dağı Tüneli mevkisinin Ankara yönünde ulaşım dün durma noktasına geldi. Yol güzergahlarında denetimlerini artıran polis ekipleri ise sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı. Otoyolun İstanbul yönünün ise boş kaldığı görüldü.

Çankırı’da, bayram tatili nedeniyle yoğunluk oluşan yollar, Jandarma Genel Komutanlığı’nın envanterine yeni katılan “cayrokopter” ile havadan denetlendi. Denetimde dün 142 araç kontrol edildi. Sivas’ta 26 Nisan itibarıyla seferlerine başlayan Yüksek Hızlı Tren’de (YHT), Kurban Bayramı yoğunluğu yaşandı. Bayram       öncesi seferlerin artırıldığı YHT, günde 3 bin yolcu taşırken, iki ayda 100 bine yakın vatandaşı yolcu etti.

Haberin Devamı

Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre 23-25 Haziran tarihleri arasında Muğla’ya 112 bin 869 araç girişi oldu. Kara yoluyla gelenlerin yanında hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı ise 82 bin 769’a ulaştı.