EmlakZilliyet Nedir? Zilliyet Tapu Ne Anlama Gelir?

Zilliyet Nedir? Zilliyet Tapu Ne Anlama Gelir?

27.05.2021 - 15:47 | Son Güncellenme:

Taşınmazların yani gayrimenkullerin ifadesinde bir takım terimler ile karşılaşmak mümkündür. Bu terimlerin bilinmesi, gayrimenkullerin açıklanması bakımından yararlı olacaktır. Hukuksal dokümanlar ile tapu bilgilerinde, bu fazla duyulmayan ifadeler kendilerine yer bulmaktadır. Peki, bu ifadeler arasında sayılan zilliyet ifadesi ne anlama gelmektedir? Zilliyet, gayrimenkullerin kullanımı hakkında bilinen bir ifade midir? İşte, zilliyet kelimesinin kullanımı ve anlamı hakkında bilgiler.

Zilliyet Nedir Zilliyet Tapu Ne Anlama Gelir

Gayrimenkullerin bir takım kullanma hakları bulunmaktadır. Bu kullanma hakları bazı ifadeler ile dile getirilmektedir. Bu ifadelerden bir tanesi de zilliyet ifadesidir.

Haberin Devamı

Zilliyet Ne Demektir?

Zilliyet, fiilen kullanım hakkı bulunması anlamına gelen bir ifadedir. Yani bu hak sayesinde bir maddenin üzerindeki hakimiyet hakkı belirlenmektedir.

Zilliyet Tapu Ne Anlama Gelir? 

Zilliyet hakkı gayrimenkulün üzerinde bulunan hakimiyet hakkıdır. Bu ifade mülk sahibi olma hakkı ile karıştırılmamalıdır. Bu hakkı kullanan kişilere de zilyet adı verilmektedir. Kısaca örnek vermek gerekirse bir ev sahibi kişi bu evin hem mülk hakkına hem de zilliyet hakkına sahiptir. Eğer ev sahibi evini kiralarsa, burada mülk hakkı yine ev sahibi olurken, evin zilliyet hakkı, yani kullanma hakkı kiracıya geçer.