Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

6 Şubat 2023’te 11 ilimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından, bölgedeki hayatı normale döndürme çabaları hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeniden canlandırılmasına ve normalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli etkinlikleri ve projeleri hayata geçirmeye başladı. Depremin yarattığı travmanın etkilerini hafifletmek için, belediye tarafından düzenlenen kültürel ve sosyal etkinlikler, bölge halkı için moral kaynağı oluyor. Özellikle çocuklara yönelik etkinlikler, onların yeniden gülümsemelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

9 Ağustos Cuma günü Kıraç konseriyle başlayan etkinlik, 14 konser, 5 açık hava sineması, 5 çocuk tiyatrosu, Süheyl ve Behzat Uygur ile Şahane Pazar, Sıra Gecesi, sahne gösterileri, lunapark, deneyim alanları, geleneksel Maraş oyunları ve alışveriş alanı vatandaşlarla buluşacak. Bu etkinliği yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırak Görgel’i yürekten tebrik ederim.

Belediyenin etkinlikleriyle moraller yükseliyor

★★★

Bu hafta Bursa’da yaşayan çok sayıda öğrenciden telefon aldım. Genç okurlarımız, Osmangazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nden bahsettiler. Tasarımı, mimari dokusu ve sahip olduğu kitap koleksiyonu ile dikkatleri çeken kütüphane, hem kitap tutkunlarının hem de ders çalışmak isteyen öğrencilerin adresi olmuş.10 bin kitap kapasitesine sahip kütüphane, Türk klasikleri, dünya klasikleri ve modern edebiyat eserlerine ev sahipliği ediyor. Kütüphaneden yararlanmak için üye olmak yeterli ve her üye, 15 günlük periyotlar halinde kütüphaneden en fazla 3 kitap ödünç alabiliyor... Görünen o ki dört ay gibi kısa bir sürede Başkan Erkan Aydın, gençlerin kalbinde taht kurmuş bile. Gençlere yatırım yapan Başkan Aydın’ı daha yakından tanımak için en kısa zamanda ziyaret edip diğer projeleri hakkında bilgi alıp siz değerli okurlarımızla paylaşacağım.

★★★

Bir festival haberi de Antalya’dan geldi. 10 Ağustos Cumartesi günü başlayan ve yaz akşamlarına renk katacak Kepez Kültür Festivali, 7 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Dokuma Park’ta düzenlenen Kepez Kültür Festivali, renkli etkinliklere ev sahipliği edecek. Kepez Belediyesi’nin Kültür Festivali’nde Antalyalıları müzik, sinema, çocuk etkinlikleri, bilim, konser, tiyatro, yarışma ve yöresel etkinlikleri içeren geniş bir program bekliyor.

Haberin Devamı

Belediyenin etkinlikleriyle moraller yükseliyor

★★★

Sosyal medya platformu Instagram'ın beklenmedik bir şekilde hizmet dışı kalması, ülke genelinde birçok kullanıcı ve kurumu etkiledi. Ancak en çok etkilenenler arasında belediyeler oldu. Belediyelerin Instagram hesapları, yerel halkla iletişim kurmaları ve faaliyetlerini duyurmaları için kritik bir kanal haline gelmişti. Belediyeler ve başkanlar, Instagram üzerinden günlük duyurular yaparak vatandaşları bilgilendiriyor, etkinliklerini duyuruyor ve hizmetlerini tanıtıyordu. Ancak platformun aniden kapanmasıyla birlikte belediyeler bu önemli iletişim aracını kaybetmenin etkileriyle karşı karşıya kaldılar. Instagram'ın yeniden açılmasıyla birlikte belediyeler ve diğer kamu kurumları, platform üzerinden paylaşımlarına kaldığı yerden devam etmeye başladı…

Haberin Devamı

Sağlıcakla kalın…