Mimarlık Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 41. sayısı bu pazar bayilerde!

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 41. sayısı bu pazar bayilerde!

28.06.2024 - 15:06 | Son Güncellenme:

Milliyet Mimarlık Dergisi'nin 30 Haziran Pazar günü Milliyet Gazetesi ile dağıtılacak yeni sayısında, Çatalhöyük antik kentinde 9000 yıllık kalektif hafızanın içinde mütevazı bir dille konumlanan, TEĞET tasarımı Çatalhöyük Ziyaretçi Merkezi ele alınıyor. Merkez, arkeolojik kalıntıları, mevcut yapıları, ana yaklaşım güzergahını ve höyüklere hayat veren dereyi birbirine bağlı organizmalar olarak kabul eden bütüncül bir yerleşim yaklaşımıyla tasarlanmış.

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 41. sayısı bu pazar bayilerde

Milliyet Mimarlık’ın 41. Sayısının Söyleşi sayfalarında, “tartışmalı çevresel ve sosyo-politik konulara” çözüm getirmeye odaklanan 40 yıllık mimarlık pratikleri ile Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) tarafından verilen Altın Madalya'nın 2024 yılı sahipleri olan Lake | Flato Architects kurucuları David Lake ve Ted Flato ile doğayla bağ kurmayı, yerel kimliği ve yeniden kullanımı öncelikli tutan, sürdürülebilir ve yenilikçi mimari yaklaşımları üzerine gerçekleştirilmiş bir sohbet yer alıyor.

Haberin Devamı

Derginin Dosya sayfalarında, The Tokyo Toilets projesinin tanıtımı için hayata geçirilmiş bir film olan, usta yönetmen Wim Wenders imzalı “Perfect Days”in İstanbul Film Festivali’ndeki gösteriminin ardından, The Tokyo Toilets projesini ve filmde ön plana çıkan tuvaletleri mercek altına aldık.

Boytorun Mimarlık’ın farklı çalışma ve sosyalleşme fonksiyonlarını bir arada bulundurmak ve kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap vererek kurumun çalışma kültürüne yeni bir soluk getirmek ilkesiyle ve dinamik, yenilikçi ve modern bir anlayışla biçimlendirdiği Mercedes-Benz Türkiye Genel Müdürlüğü’nü İç Mimari sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Gündem sayfalarımızda mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Bilge Adam Ahmet Turhan Altıner Sonsuza Göçtü” başlıklı yazısı yer alıyor.

Haberin Devamı

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün. İstanbul'da 30 Haziran 2024 Pazar günü Milliyet Gazetesi ile ücretsiz olarak da temin edebilirsiniz!