30.03.2025 - 17:13 | Son Güncellenme:
Bu yılki fuarda, ziyaretçilerine sürdürülebilir yaklaşımını %100 geri dönüşüm ve sıfır emisyon ürünleriyle hissettirdi. Creavit’in stand tasarımında üç tarafı açık bir yerleşim tercih edilerek, ziyaretçilere her açıdan rahatça erişim sağlandı. Tasarım odaklı duruşuyla, fuar boyunca hijyen teknolojilerini ve geniş ürün gamını ziyaretçilere sunan Creavit’in en dikkat çeken ürünleri, akıllı klozet ve vortex teknolojileri oldu. Banyo alanlarını kişiselleştiren renkli lavaboları ve duş setleri, Creavit’in zarif ve estetik anlayışını gözler önüne serdi. Farklı zevklere hitap eden yenilikçi tasarımlar, özellikle banyo dekorasyonlarına modern bir dokunuş katmayı hedefliyor. Ayrıca, Creavit’in geliştirdiği özel sır teknolojileri de fuar boyunca ziyaretçilere detaylı bir şekilde sunuldu. Bu yeni teknolojiler, ürünlerin görsel ve fonksiyonel üstünlüklerini ortaya koyarak, sektördeki yenilikçi yaklaşımları vurguladı.
Creavit, vitrifiye ürünlerinin yanı sıra, estetik ve fonksiyonel banyo mobilyalarıyla da fuarda yer aldı. Tasarımlarında şıklık ve fonksiyonelliği bir araya getiren Creavit, her bir ürünün detayında kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak banyoları daha estetik ve kullanışlı hale getirdi. Creavit, fuarın en ilgi çekici ve başarılı stantlarından biri olarak öne çıktı.
Yurt içinde ve yurtdışında 65’i aşkın ülkenin tüketicilerini seramik sağlık gereçleri, banyo mobilyaları, armatürler başta olmak üzere banyo ve ıslak mekan ihtiyaçlarına yönelik geniş ürün gamıyla buluşturan Creavit yaşamın her noktasında hayatı kolaylaştıran inovasyonu banyolara entegre ederek konfor alanlarını genişletiyor, banyo deneyimini daha keyifli hale getiriyor. 1960’lı yıllardan bu yana teknolojiyle desteklenen üstün üretim kabiliyeti, tasarım ve inovasyon gücü sayesinde hiç bitmeyen bir devinim içerisinde tüketicilerine en iyi kaliteyi sunma hedefiyle her geçen gün kendini yenileyerek geleceğe yürüyor.
Creavit, 200 bin m²’lik kapalı üretim alanıyla sektöründe tek lokasyonda kurulu en büyük tesislerden birisi olan Gökçebey ve 80 bin m²’lik Devrek tesisleri gibi, uluslararası birçok organizasyon tarafından ödüllere layık görülen kusursuz ürünlerin yaratıldığı üretim merkezlerine sahip.
Kurulduğu ilk günden bu yana çevresel bir bilinçle hareket eden Creavit atık ısıyı enerjiye dönüştüren ilk firma olarak, üretim tesislerinde başlattığı doğa hassasiyetini ürünlerine de yansıtıyor. Günlük yaşamda suyun en çok kullanıldığı ıslak mekanlar için üretim yapmanın bilinciyle hareket ederek, su israfını önleyecek ürünler geliştiren Creavit sürdürülebilir bir gelecek, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya için “Suyun Kıymetini Bil!” diyor.
Roca’nın Yenilenen Koleksiyonu: Targa
Banyo alanları için geliştirdiği armatür, lavabo, klozet ve duş sistemleri gibi çözümlerde modern teknolojiyi estetikle birleştiren Roca, yeniden tasarlanan Targa koleksiyonu ile banyolara sade ve zamansız bir zarafet getiriyor. Hem estetik hem de sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseyenler için tasarlanan bu yeni nesil armatür koleksiyonu, minimalist çizgiler ve modern detaylarla şekillenerek, banyoları estetik bir tasarımla buluşturuyor.
Ürün modelleri ile hem estetik hem de fonksiyonellik anlamında benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunan Roca, her türlü zevk ve ihtiyaca yanıt vermeye devam ediyor. Yeniden tasarlanan Targa Armatür Koleksiyonu ile minimalist ve zamansız şıklığı bir araya getiren marka, estetik ve fonksiyonelliği mükemmel bir şekilde harmanlıyor. Her banyoya uyum sağlayan Targa, yenilikçi su tasarrufu teknolojileri ve farklı renk seçenekleriyle de alternatifler sunuyor.
Banyolara sofistike bir dokunuş katmak için geniş bir renk yelpazesi bulunan Targa Koleksiyonu, aynı zamanda her zevke hitap eden seçenekler sunuyor. Everlux teknolojisiyle geliştirilmiş brushed brass ve paslanmaz çelik kaplamalar, dayanıklılığı ve modern şıklığı bir araya getiriyor. Koleksiyonda yer alan mat siyah, mat beyaz ve klasik krom seçenekleri, farklı kaplama alternatifleri sunarak her banyoya özgün bir karakter kazandırıyor.
Targa koleksiyonu, farklı lavabo tiplerine mükemmel uyum sağlayan çeşitli boyut seçenekleriyle her banyoya zarif bir uyum sunuyor. S, L ve XL olmak üzere üç farklı yükseklikte üretilen bataryalar, farklı lavabo tipleriyle uyum sağlıyor.
Su ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla ileri teknolojiyle donatılan Targa armatürleri, dakikada 5L su tasarrufu sağlayan perlatör ile daha az su tüketimi sunuyor. Cold Start teknolojisiyle gereksiz sıcak su kullanımını engelleyerek enerji tüketimini azaltıyor ve karbon salınımını düşürüyor. Uzun ömürlü performansıyla dikkat çeken koleksiyon, bir milyon açma-kapama garantisiyle güvenilir bir kullanım vadediyor.
Decofemme’den Soiree Restoran
Kişiye özel, yenilikçi ve kaliteli yaklaşımı ile hizmetlerini sürdürmekte olan DECOFEMME, tarihin deniz ile birleştiği İzmir’in kültürel belleğinde önemli yer tutan Konak Pier’de bir restoran projesine imza attı. Mimari ve iç mimari alanlarında ofis, konut, konaklama, eğitim, restoran ve mağaza gibi alanlarda proje ve uygulama hizmeti veren Yüksek İç Mimar Tülin Gazi Özcan’ın kurucusu olduğu DECOFEMME tasarımı Soiree Restoran, İzmir körfezinin eşsiz atmosferi ve Konak Pier’in tarihi izlerini bir araya getiriyor. İç ve dış mekan arasındaki bütünlüğü sağlayan, restoranın strüktürel yapısında yer alan ve aynı zamanda simgesel unsurlarından biri olan eğrisel bir soyut ağaç figürü, projenin ana temasını vurguluyor. 295m² açık ve 120m² kapalı mekan alanlarından oluşan Konak Pier Soiree’ın özgün tasarım izlerinden biri olan bu öğe, mekan içerisindeki sirkülasyonu örgütleyerek iç ve dış alanlar arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor. Bar alanında kullanılan bu figür, akışkan tasarım dokusuna katkı sağlıyor. Tasarımın en önemli unsurlarından birini de malzeme ve renk seçimleri oluşturuyor. Yığma yapı tekniği ile yapılmış tarihi Konak Pier ile İzmir körfezinin mavisi ve deniz üzerinde oluşan parlak yansımaları arasındaki geçişi sağlamak için doğal ahşap ve mermer ürünlerle birlikte yeşil tonlar seçildi.
Eczacıbaşı VitrA, Yeni Koleksiyonlarını Tanıttı
Eczacıbaşı VitrA, yapı ürünleri alanında dünyanın en büyük fuarı olan ISH’ya bu yıl 21. kez katıldı. İki yılda bir Frankfurt’ta gerçekleştirilen fuarda, en yeni lavabo, armatür ve banyo mobilyalarının yanı sıra, “karıştır-eşleştir” özelliğiyle öne çıkan ürün portföyü VitrA Grid’in lansmanını yaptı. VitrA’nın “Design for Life (Yaşam için Tasarlar)” yaklaşımının “yeniden” konseptiyle ele alındığı ISH standı, banyodaki yaşamı tasarlarken yeniden hayal etmeye, yeniden düşünmeye ve yeniden ölçümlemeye davet ediyor. Sürdürülebilirlik açısından sektörde bir ilki temsil eden SustaINdex projesi de ilk kez ISH’da tanıtıldı. Geniş ürün yelpazesi, inovasyon gücü ve tasarım uzmanlığı olmak üzere, markanın güçlü yönlerini yansıtan Eczacıbaşı VitrA standı dört bölüm halinde tasarlandı. İlk alanda yer alan ve banyo planlamasını yeniden şekillendiren VitrA Grid, mekan tasarımını kolaylaştırıyor. Geniş bir yelpazede yenilikçi, şık ve işlevsel çözümler sunan VitrA Grid, uyumlu ve esnek yapısının yanı sıra pratik çözümleriyle farklı tarz, mekan ve ihtiyaçları karşılıyor. Ürünleri segmentler halinde gruplandırarak, hem aynı hem de farklı segmentler arasında eşleştirme yapma olanağı sunuyor. VitrA’nın dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirliği yaparak geliştirdiği zamansız koleksiyonlardan oluşan VitrA Signature ise banyoda estetiği yeniden hayal ediyor.
URBANJOBS’tan Yenilikçi Bir Ofis Tasarımı: Özlenir Ofis
İş dünyası, ağırlama ve gastronomi alanlarında imza attığı iç mimari projelerle adından sıklıkla söz ettiren URBANJOBS, İstanbul’da yenilikçi bir ofis projesine imza attı. Fonksiyon, estetik ve akışkanlığın bir arada olduğu; ferah, yalın ve bir o kadar iddialı bir tasarım stiline sahip olan Özlenir Ofis’te tüm mobilyalar da özel olarak URBANJOBS tarafından tasarlandı. Ulusal ve uluslararası alanda farklı tipolojilerde ödüllü iç mimari projelere imza atan Murat Dede önderliğindeki URBANJOBS'ın tasarımını üstlendiği Özlenir Ofis, İstanbul’da çok katlı bir konut binasının zemin katında bulunan karmaşık ve çok parçalı bir yapının tekstil ithalatçısı ve perakendeci bir firma için merkez ofis alanına dönüştürülmesini içeriyor. URBANJOBS tasarımı Özlenir Ofis projesi, ferah ve yalın aynı zamanda da bir o kadar iddialı bir tasarım stiline sahip. Projenin tasarım hedefi “temiz masa politikası” adı verilen bir çalışma sisteminin benimsenmesi oldu. Bu sistem, hiçbir bilgisayarın veya kişisel kırtasiye ekipmanının görünmediği bir iç mekan tasarlamak üzerine kurgulanarak sabit ve hareketli mobilyalara çeşitli ekler yapıldı. Özlenir Ofis projesi, çizgisel netlik, malzeme katmanlaşması ve fonksiyonellik arasındaki dengeyi esas alan bir tasarım anlayışıyla şekillendirildi. Mimari kurguda, ışığın mekan içinde yönlendirilmesi, yansıtıcı yüzeylerin derinlik etkisi yaratması ve malzemelerin akışkan bir ritim içinde kurgulanması ön planda tutuldu. Mekanın genel atmosferi, keskin geometrik formlar ile yumuşak geçişlerin dengeli bir birlikteliğine dayanıyor. Parlak ve yansıtıcı yüzeyler, mekanın dinamik akışını vurgularken ahşap ve doğal dokuların kullanımı sıcaklık hissini artırıyor. Özellikle ayna efektli yüzeyler, ışığın mekan içinde kırılmasını ve çoğalmasını sağlayarak katmanlı bir mekansal deneyim sunuyor.