Son Güncellenme:
1998-2001 yılları arasında yayınlanan İkinci Bahar dizisi herkesi derinden etkileyen hikâyesiyle üzerinden yıllar geçse de asla unutulmuyor. Şener Şen'in hayat verdiği, kebap dükkânı olan Ali Haydar Usta eşini yıllar önce kaybetmiştir. Kızlarıyla birlikte yaşayan Ali Haydar Usta'nın dürüstlüğü ve insana olan inancı birçok insana cesaret vermiştir.Ali Haydar Usta, bir gün kebap dükkânında çalışırken Türkan Şoray'ın canlandırdığı Hanım'la tanışır. Dükkânda çalışmaya başlayan Hanım da Ali Haydar Usta gibi dürüst, tuttuğunu koparan ve kendi ayakları üzerinde duran biridir. Böylesine iki güzel insanın aşkları nasıl olur acaba? Bu aşkın yaşandığı İkinci Bahar dizisi nerede çekildi? O meşhur merdivenler nerede?
Ali Haydar'ın kızları, Hanım'ın çocukları, mahalleliler derken bu aşk hikâyesi dallanıp budaklanıp tüm karakterlere yansır. Anneliği, babalığı, büyümeyi, yaşlanmayı, pes etmemeyi en gerçek hâliyle anlatan İkinci Bahar dizisini izleyenler ister istemez kendini o ailenin içinde buluyor.Kimi zaman güldüren kimi zaman da ağlatan İkinci Bahar, kaybolan değerleri bize hatırlatıyor. Haydar Usta'nın birbirinden renkli karakterlere sahip olan kızlarıyla iletişimi, Hanım'ın asi çocukları ile mücadelesi insanlara aşkın gölgesinde kalmamayı da öğretiyor. Aşk sayesinde iki aile birleşiyor. Ali Haydar ile Hanım'ın çocukları kocaman bir aile oluyor. O hafızalardan çıkmayan sokakta neler neler yaşanıyor... Ama ailenin ve birlikte olmanın gücü her şeyin üstesinden geliyor.
İkinci Bahar'ın tüm hikâyesini içinde barındıran, kaldırım taşlarından merdivenlerine kadar hâlâ İkinci Bahar'ı anımsatan semt... İkinci Bahar dizisi nerede çekildi? Bu ruhu en güzel yansıtan yerlerden biri: Samatya! Samatya'nın tarihi dokusu, İkinci Bahar dizine hayat vererek diziyi daha da anlamlı kılıyor. Samatya'nın köklü geçmişi Ali Haydar ile Hanım'ın aşkına da şahit olarak bu aşkı ölümsüzleştiriyor. Ayrıca Samatya'da ''Ali Haydar İkinci Bahar'' isimli bir kebap salonu da bulunuyor. Restoranın duvarlarını ise dizinin fotoğrafları süslüyor.
Diziyi izlerken mahallede yaşayan biri gibi hissedildiği için Samatya'ya hiç gitmeyen biri bile orada belli bir süre yaşamış hissine kapılabilir. Bu çok normal tabii. İkinci Bahar'da hikâye o kadar gerçek duygularla anlatılıyor ki bu duyguları unutmak imkânsız! Mesela şimdilerde o dükkâna girip Ali Haydar Usta'nın elinden bir kebap yemek bile isteyebilir insan. Ya da köşe başından Hanım'ın oğlu Ulaş'ı kovalamaya çalıştığını görüp Hanım'a gülümseyebilir... Samatya semtinin yaşayan bir semt olduğunu söylemiştik. Burada her şeyin anısı yaşıyor. İkinci Bahar'ı tekrar yaşamak isteyenler, Samatya'ya gidip diziyi izlediği zamanlardaki hislerine geri dönebilirler.