DekorasyonBu Ev Gerçekten Delik Mi: The Hole House

Bu Ev Gerçekten Delik Mi: The Hole House

Son Güncellenme:

.

Bu Ev Gerçekten Delik Mi: The Hole House

Amerika'nın Teksas eyaleti günümüzde yalnızca 19. yüzyılın kahraman kovboylarıyla meşhur değil. Bu efsanevi bölge modern zamanlara ait dikkat çekici mimari yapılara da ev sahipliği yapıyor. Houston kentinde yer alan Willard Sokak'ta bulunan, dünyada bir eşi daha olmayan girişiyle görenlerin üzerinde şaşırtıcı olduğu kadar ürpertici de bir etki bırakan delik ev The Hole House bunlardan biri.

Haberin Devamı

İçine Girebildiğiniz Tek Kara Delik

Bu Ev Gerçekten Delik Mi: The Hole House

İlk bakışta insanın aklına felaket temalı filmleri getiren giriş gerçek bir kara deliği andırıyor. Bu kısımda kullanılan özel malzeme ve tercih edilen renkler yapıya üç boyutlu bir delik görüntüsü kazandırmış.Peki, söz konusu görüntü bir göz yanılsamasından mı ibaret? Hayır. The Hole House'un girişine gerçeküstü bir boyut kazandıran bu deliğe gerçekten de girebiliyorsunuz! Zaten yapıyı daha da ilginç kılan, zekice bir görsel tasarımın ötesine geçiren özellik de bu ayrıntıda yatıyor. İçine girebildiğiniz bir kara delik hayal edin. The Hole House işte bu hayali gerçek kılmış. Yapının merkezine doğru ilerleyen deliğe girip bir süre evin içine doğru yürümeye devam ettiğinizde arka bahçeden çıkabiliyorsunuz. Evi söz konusu görüntüye kavuşturmak için epeyce emek harcandığı besbelli.

Haberin Devamı

Doğanın Sanata Dönüşümü

Bu Ev Gerçekten Delik Mi: The Hole House

Peki ama "The Tunnel" ya da "The Hole" olarak adlandırılan böyle ilginç bir ev yapma fikri kimin aklına gelmiş? Aslında her şey 2005 yılında, sonradan The Hole House'un yapıldığı arazide bulunan iki ahşap evin büyük bir hortum faciası sonucu tanınmaz hale gelmesi ve kaderine terk edilmesiyle başlamış.Öndeki ahşap ev hortumun kuvvetiyle tamamen yıkılarak birkaç metre arkasında bulunan diğer bir ahşap eve çarpmış ve çarptığı yerde yatay bir krater meydana getirmiş. İki ahşap binadan geriye kalan ilham verici enkaz tamamen ortadan kaldırılmadan önce ise sanatçılar Dan Havel ve Dean Ruck bu malzemeden kayıtlara geçecek bir eser çıkarmayı akıllarına koymuş. Doğadan ilham alarak çalışmaya koyulan iki sanatçı eserlerine son halini vermek için bir süre boyunca burada yatıp kalkmışlar. Sonuçta ortaya doğanın gücüyle tahrip olmuş bir güzelliği vurgulayan ve turistlerin yoğun olarak ilgisini çeken bu ev çıkmış.Konut olarak işlev görsün diye değil, daha ziyade sanat olarak icra edilen bina unutulmaz bir yerleştirme olarak tarihe geçmiş. The Hole House girişindeki oyuk ona bakanların üzerinde sürreal bir boşluk hissi yaratıyor. Yapının merkezine doğru ilerleyen bu delik eve kendi girdabı içinde kayboluyormuş havası veriyor. Bu harikulade özellikleriyle önünden geçenleri hayli etkileyen yapı bir süre boyunca Teksas'ta boy gösterdikten sonra ise yerini bir başka ilgi çekici sanat çalışmasına bırakmış.