DekorasyonBoncuklar İle Evde Yapabileceğiniz Süs Örnekleri

Boncuklar İle Evde Yapabileceğiniz Süs Örnekleri

Son Güncellenme:

.

Boncuklar İle Evde Yapabileceğiniz Süs Örnekleri

Ev dekorasyonu için süsleme yapmak kış mevsiminde gerçekleştirilecek en eğlenceli etkinliklerdendir. Bu İskandinav esin kaynağı olan ahşap boncukla dekorasyonu öğrenmek için ihtiyacınız olan tek şey tahta boncuklar ve teller. Bunlarla kar tanesi yapabilir, pencereye asabilir ya da duvar, şömine süsü yapabilir, nihale hazırlayabilirsiniz. Bu süslemelerle evinizde istediğiniz görünümü yaratabilirsiniz. Dilerseniz dostlarınıza ve yakınlarınıza hediye olarak verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mistik kar taneleri

Boncuklar İle Evde Yapabileceğiniz Süs Örnekleri

Kar taneleri yapmak için gerekli malzemeler şöyle: Ortalama 14 mm boyutlarında 48 adet ahşap boncuk, boncukları taşıyabilecek ağırlıkta 22 adet el işi teli, kurdele, makas. İşlemin yapılışı ise şöyle: 48 inç uzunlukta teli kesin, 6 boncuğu üzerine kaydırın, sonunda yaklaşık 6 inç tel bırakın. Sonrasında telleri gergin bir şekilde çekebilmeniz için uzun tel ucunu ilk boncuğun üzerinden geçirin. İkinci adımda 5 adet boncuğu telin üzerine dizin. Daha fazla boncuk ekleyerek daha uzun kar taneleri yapın. Sonra teli ikinci üst boncuktan geçirin. Üstteki boncuğun yan taraftan çekilmesi gerekiyor. Biraz daha boncuk takın ve telin önceki adımında olduğu gibi eklediğiniz alt boncukla sıkıca çekin. Böylelikle kar tanecikli altı kolunuzun ilkini tamamlamış bulunuyorsunuz.İşlemin kalan aşamasında teli orijinal daire üzerindeki bir sonraki boncukla geçirin. Kar taneciklerinin beş kolunu daha tamamlamak için önceki adımları izleyeceksiniz. Kar taneciklerinin altı kolunu tamamladıktan sonra, iki uçlu tel parçasını bir araya getirin ve gergin çekin. Teli birlikte sarın ve kesin. Süslemeyi asmak için sicim veya ince şerit ekleyin, hepsi bu kadar. Mistik görünümlü kar tanesi süslerini evinizin herhangi bir köşesine asabilirsiniz.

Haberin Devamı

Demliğiniz için nihale

Boncuklar İle Evde Yapabileceğiniz Süs Örnekleri

Boncuklarla yapabileceğiniz bir diğer eşya da nihale. İhtiyaç duyacağınız malzemeler deri kordon ve boncuklar. Bunun için boncukları deri kordon üzerinden geçirin. Çapraz bir düğüm yapmak için uçları sarın, mümkün olduğunca sıkı çekin, çift düğüm atın. Halkaya dönüştürün. Halkaların genişliğini kendiniz belirleyin, adet olarak 3 ya da 4 halka yapabilirsiniz. Askıya alma kısmı için üstte bir ilmek bırakın. Nihaleniz hazır! Kışın konuklarınızı ağırlarken sıcak demliklerinizi nihalenizin üzerine koyabilirsiniz.

Şık bir banyo süsü

Boncuklar İle Evde Yapabileceğiniz Süs Örnekleri

Ev dekorasyonu için alternatif bir şey düşünüyorsanız banyo süsü yapmaya ne dersiniz? Bunun için gerekli malzemeler ise farklı boyutlarda ahşap bilyeler, saman çelengi ve sıcak tutkal tabancası. Çok basit olan bu işlem için tutkal tabancasını saman çelengine dökün. Boncukları tutkalın üzerine yapıştırın. Yeşil renk fiyonga dönüştürülmüş bir kurdeleyi halkaya takın, bir ucunu da havlupanın üzerinden geçirin. Bu süsü dilerseniz dış kapınıza da asabilirsiniz. Bu pratik boncukla dekorasyon işlemleri hem tüketicilere zevkli geliyor, hem de onları yüksek maliyetle hazır süs eşyaları alma masrafından kurtarıyor. Yukarıdaki süslemelerin yanı sıra hayal gücünüzle daha nice süslemeler yapabilirsiniz.