Son Güncellenme:
Evinizin çok güneş alması, özellikle kış aylarında kötü bir durum değil. Fakat televizyon izlerken ya da bilgisayarla çalışırken camlardan içeriye giren güneş ışığı, size tatsız anlar yaşatıyor olabilir. Camlardan giren güneş ışığını, belirli oranda azaltmak için güneşlik kullanabilirsiniz; tabii biliyorsunuz, güneşlikler pek akıllı sayılmazlar ve dilinizden de anladıkları söylenemez.Takip ettiğimiz kadarıyla güneşliklerin, enerji tasarrufu gibi bir dertleri, en azından şimdilik yok. O halde güneşlik edinme fikrini rafa kaldırıp, akıllı jaluzi edinmeye ne dersiniz?
https://ksr-video.imgix.net/projects/3088559/video-831202-h264_high.mp4Dünya çapında sayısız kullanıcı ve geliştirici için önem arz eden Kickstarter’da boy gösteren MySmartBlinds, “Dünyanın en akıllı pencere kaplama ürünü” olduğu iddiasında. Aslında bunda haksız da sayılmaz. Çünkü ürün; güneş enerjisinden gücünü alıyor, akıllı motor sistemiyle havanın aydınlanıp kararmasına göre jaluzileri açıp kapatabiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor. Sistemin sunduğu serbesti sayesinde kullanıcılar, MySmartBlinds ile uyumlu olabilecek jaluzileri rahatlıkla değerlendirebiliyorlar.
Elektronik ana merkezine ek olarak edinilebilecek otomasyon kitleriyle birlikte, pratik şekilde kullanılabilen MySmartBlinds, ev ve iş yerlerinde kendine yer bulabiliyor. Güneşliklerin tuttuğu tozdan ve jaluzilerin, çoğu zaman insanı çileden çıkaran iplerinden bunalanlar için adeta çölde bir vaha gibi olan ürün, yaşam alanlarına konfor getirmekte kararlı olduğunu tüm hünerleriyle kanıtlıyor.
Isı ve ışığa duyarlı sensörleri aracılığıyla kullanıcıların ek bir işlem yapmaları gerekmeksizin çalışan MySmartBlinds, aynı zamanda akıllı telefon uygulamasıyla da kontrol edilebiliyor. Kullanıcıların, telefon üzerinden yaptıkları her işleme gerçek zamanlı yanıt verebilen akıllı jaluzi, Amazon’un, şimdilik Türkiye’de hizmet vermeyen popüler sesle kontrol mekanizması Alexa ile uyumlu. Kısacası, MySmartBlinds sahipleri jaluzilerini, aynen bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi sesle açıp kapatabiliyorlar.
Amazon Echo, Google Home, Samsung SmartThings ve Apple HomeKit gibi otomasyon sistemleriyle sorunsuz çalışan ürünün arkasında, Emily Brimhall isminde bir kadın var. SmartBlinds’ın kurucusu olan Brimhall, böyle bir işe girişmeye ise evine aldığı jaluzileri takarken yaşadığı güçlükler neticesinde karar vermiş. Piyasadaki birçok akıllı ev sisteminin ve otomasyon mekanizmasının, kullanıcıları kadar akıllı olmadığından hareketle yaratılan SmartBlinds, Kickstarter üzerinden beş yüz kişiye yakın teknoloji tutkunu tarafından destekleniyor. Ürünlerini yalnızca ana merkez şeklinde olduğu gibi jaluzileriyle birlikte de sunabilen marka, önümüzdeki yıllarda sektörde daha fazla tanınacak gibi görünüyor.Eğer siz de güneşlik kullanmaktan sıkıldıysanız ve size karşı negatif bir tutum takındığını düşündüğünüz jaluzileriniz varsa, SmartBlinds’ı denemelisiniz.