Son Güncellenme:
Uzun süren inceleme ve araştırmalar sonucu ciddi bir enerji harcayarak karar verdiğiniz salon dekorasyonunuzu ilk günkü şıklığıyla muhafaza etmenin yolu her şeyden evvel eşyaların temizlik ve bakımından geçer. Salon temizliği denilince akla sadece hijyen açısından temizlik değil aynı zamanda salonun derlenip toparlanması ve olabildiğince yalınlaştırılması da gelmelidir. Gelin şimdi 5 adımdan oluşan salon temizleme rehberimizi, aynı zamanda iyi bir bahar temizliği önerisi olarak sizinle paylaşalım.
Salon dekorasyonunuzun parçaları olan eşyaların temizliğine geçmeden önce yapmanız gereken ilk şey salonunuzu her türlü gereksiz malzemeden arındırmak olmalı. Güncelliğini yitirmiş kitap, gazete ya da dergiden tutun da battaniyeye, tabağa, çanağa kadar kalıcı ikameti salon olmayan her türlü araç gereci salondan çıkarın. Temizleme işlemlerinizin daha iyi sonuç vermesi ve kendini göstermesi için bu toparlama işini hakkıyla yerine getirmeniz gerekir.
Haftalık temizlikten ziyade bahar temizliği gibi uzun aralıklarla gerçekleştirilen temizliklerin önemli bir ayağını salondaki perde, halı ve koltuk yüzeylerinin temizlenmesi oluşturur. Bunun için perdelerinizin türüne göre, eğer uygunsa çamaşır makinenize atarak, uygun bir deterjan kullanarak temizleyebilir ya da bu konuda uzman ekiplerden yardım alarak belirli bir ücret karşılığında perdelerinizi yıkatabilirsiniz. Koltuk ve halı temizliğinizi de yine aynı şekilde evde bulunan kendinize ait, içeriğinde eşyalarınıza zarar verici ağır maddeler bulunmayan deterjanlar aracılığıyla temizleyebilirsiniz. Eğer eşyalarınızın türü ya da bireysel gerekçelere bağlı olarak bunu yapamayacak durumdaysanız o zaman sizin için bunu yapabilecek güvenilir firmalardan yararlanabilirsiniz.
Günlük ya da haftalık temizlik sırasında salonda gözden kaçması muhtemel pek çok nokta detaylı bir salon temizliği sırasında mutlaka temizlenmeli. Dolap arkaları, koltuk ve mobilya altları, kapı ve pencere pervazları söz konusu kör noktalara örnek teşkil edebilir. Bunun için elektrikli süpürgenizin uygun aparatlarını kullanabilir, salondaki tüm dip ve köşeleri pırıl pırıl yapabilirsiniz.
Salon temizliğinin en önemli ve zahmetli adımlarından birini de cam temizliği oluşturur. Camlarınızı silerken mutlaka cam üzerinde kalıntı bırakmayan mikrofiber bezlerden yararlanmanızı öneririz. Ayrıca salonunuzda çok fazla cam olması ya da evinizin yüksek katlarda yer alması gibi durumlarda cam temizliğini kendi başınıza yapmak yerine eğer mümkünse profesyonel bir ekipten yardım almanız daha doğru olur.
İlk dört aşamayı tamamladıktan sonra geriye yalnızca zemin döşemelerini silmek kalır. Bu noktada kullanacağınız temizleyiciye döşeme malzemenizin türüne göre karar vermelisiniz. Yanlış bir deterjan kullanarak salon zeminine ve göz zevkinize zarar vermek istemezsiniz.