Gayrimenkul Haberleri15 Büyük İlin En Cazip Yatırım Bölgesi

15 Büyük İlin En Cazip Yatırım Bölgesi

Son Güncellenme:

Parasını en karlı şekilde değerlendirmek isteyenlere özel İstanbul’dan İzmir’e Tekirdağ’dan Adana’ya en cazip yatırım bölgeleri…

15 Büyük İlin En Cazip Yatırım Bölgesi

Parasını en karlı şekilde değerlendirmek isteyenlere özel İstanbul’dan İzmir’e Tekirdağ’dan Adana’ya en cazip yatırım bölgeleri…

Haberin Devamı

Yüzlerce yıldır parayı bir yatırım aracı olarak kullanırken en garanti yol olarak görülen gayrimenkul özellikle bazı bölgelerde karlı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Büyükşehirlerde her geçen gün gelişen ve değişen yeni yerleşim bölgeleri ise yatırımcıların gözbebeği. İşte 15 ilin en cazip yatırım bölgesi:

1. İstanbul

Hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve muhtemelen kaybetmeyecek olan illerin başında İstanbul geliyor. Özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü Avrupa Yakası’nda Sarıyer ve Anadolu Yakası’nda Beykoz olmak üzere köprünün geçiş güzergahındaki yerlerin değerini katladı. İş merkezlerinin yoğunlaştığı Maslak-Zincirlikuyu hattı ise İstanbul’un yatırımcılar açısından en karlı bölgelerinden. Yine bir projenin hareketlendirdiği en önemli yer de Arnavutköy. Öyle ki havalimanı projesinin açıklanmasıyla bölgedeki gayrimenkul ve arsa fiyatları iki katına çıktı. Kayabaşı ise yeni Başakşehir olma yolunda hızla ilerliyor.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası’nda da durum pek farklı değil. 2-B Yasası’yla bölgedeki yatırımcıların yüzünü güldüren Alemdağ hala dikkatleri üzerinde toplayan bölgeler arasında. İstanbul’un deniz turizminde önemli bir paya sahip olan ilçesi Şile ve Ağva’da değeri yükselen bölgelerden.

2. Ankara

Başkent Ankara’nın geçmişte belli başlı cazip noktaları varken zaman içerisinde bu durum değişmeye başladı. Ankara’nın en gözde yatırım yerlerinin başında Çayyolu geliyor. Lüks konutların yer aldığı bu bölgenin değeri her geçen gün artıyor. Keçiören, Batıkent gibi bölgeler ise ulaşım, altyapı gibi nedenlerle tercih ediliyor.

3. İzmir

Yaşam standartının yüksekliğiyle bilinen İzmir’de kentsel dönüşüm projeleri belirleyici faktör. Buna bağlı olarak Balçova, Urla, Menemen gibi bölgeler değer kazanıyor.

4. Adana

Kozan ve Karaisalı Yolu bölgesine uzmanların dikkat çektiği Adana yatırım için cazip illerden.

5. Bursa

İzmir Yolu üzerindeki bölgeleri gün geçtikçe değer kazanan Bursa’da Karacabey ön plana çıkan yerlerden. Ayrıca Mudanya ve Göynüklü de dikkat çeken yerler arasında.

6. Sakarya

Sakarya’yı ön plana çıkaran bölge Karasu. Bölgeye kurulmakta olan liman Karasu ve geleceği ile ilgili olumlu ipuçları veriyor. Burayı tarihi dokusuyla turistik bölge haline gelen Taraklı, Akyazı bölgeleri izliyor.

Haberin Devamı

7. Konya

Yatırımcıların dikkatini çekecek kadar geniş bir arazi potansiyeline sahip olan Konya’da Meram, Selçuklu ve Karatay bölgesi arsa ve sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

8. Kayseri

Tam bir ticaret ve sanayi şehri olan Kayseri özellikle Kayseri’nin eski merkezine yakın bölgelerindeki mahalleler yatırımcıların çekim merkezi haline gelmiş durumda.

9. Antalya

Türkiye’nin turizm üslerinden Antalya’da özellikle tatil beldelerinde gayrimenkuller değerlendikçe değerleniyor. Ancak uzmanlara göre Kepezüstü ve Döşemealtı bölgeleri gelişme potansiyeli olan, yatırımcılar için oldukça uygun yerler.

10. Tekirdağ

Sanayi bölgesi olan Tekirdağ’da Çorlu, Çerkezköy gibi ilçeler ön plana çıkıyor.

11. Eskişehir

Yıllardır öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir yatırım için de karlı bölgelerden. Yükselişteki yerleri ise Eski Bağlar, Bursa Yolu ve Karabayır Bağları.

Haberin Devamı

12. Muğla

Türkiye’nin en çok turist alan illerinden Muğla’da özellikle Bodrum ve çevresindeki hareketlilik yıllardır değişmiyor, katlanarak devam ediyor. Özellikle Türkbükü, Bitez, Yalıkavak gibi bölgeler değerini her geçen gün artırırken Yeniçiftlik yakın zamanda daha çok değerlenecek bölgeler arasında gösteriliyor.

13. Mersin

Uzmanlar Mersin’in yatırıma en uygun bölgelerden biri olduğunu belirtiyor. Özellikle Yenişehir ve Mezitli bölgeleri cazip yerlerden.

14. Kocaeli

Sanayi kentlerinden Kocaeli’de değerini yitiren hiçbir bölge olmadığını söyleyen uzmanlar Yahyakaptan ve Şehir Merkezi’ne dikkat çekiyor.

15. Trabzon

Karadeniz’in en büyük şehirlerinden Trabzon doğasıyla ön plana çıkan turizm bölgelerinden. Bu nedenle yabancı yatırımcılardan da ilgi gören Trabzon’da Körfez bölgesi dikkat çeken yerler arasında.