Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş yönetimi yaz transfer döneminde gerçekten çok çalıştı, hakkını yememek lazım. Kadroya önemli yıldızlar eklendi, takım 'toksik' ortamdan sıyrılıp taze bir hava yakaladı.

Tarihi G.Saray zaferiyle Süper Kupa'nın müzeye götürülmesi, UEFA Avrupa Ligi'nde görkemli Lugano galibiyetiyle gruplara kalınması, ligde seri yakalanması hayal bile edilmezdi. Trabzon'a moral ve öz güven depolayıp giden Beşiktaş, Şenol Güneş'le beyaz sayfa açmak isteyen bordo-mavili takımın konuğu oldu.

Ev sahibi ekip zorlu müsabakaya 35 bin taraftarın müthiş desteğiyle önde baskı yaparak başladı. Edin Visca'nın 13. dakikada oyundan atılması oyunun seyrini tamamen değiştirdi.

Haberin Devamı

Taraflı-tarafsız herkesin büyük beğeni ile izlediği Rafa Silva gibi yıldızları korumamız gerekiyor. Antalyaspor maçında Güray'ın yaptığı sert hareketten sonra Boşnak oyuncunun Rafa'nın bileğini kırmaya yönelik hamlesi, yürekleri ağza getirdi. Kendisi de yaptıktan sonra zaten pişman oldu. Rafa'yı yine Allah korudu. Bu iki oldu. Hepiniz futboldan ekmek yiyorsunuz. Müdahalelerin dozajını iyi ayarlayın. Meslektaşınızın futbol hayatını bitirmeye yönelik raddeye getirmeyin lütfen.

Ne hikmetse hakem Ali Şansalan bu pozisyona sarı kart bile vermedi. İyi ki VAR sistemi var. Uyarı gelmese büyük bir hakem rezaleti yaşanacaktı. Bir kişi eksik olmanın dezavantajıyla mücadele etmek durumunda kalan Trabzonspor Okay'la golü buldu. Beşiktaş savunmasının duran toplarda 'adam paylaşımı' konusunda yaşadığı problem, şampiyonluk yolunda başına dert açabilir. Kaleyi bulan ilk ve tek şut gol oldu zaten.

Daha sonra savunmaya gömülen rakibi karşısında oyunu domine eden Beşiktaş, okullarda ders olarak gösterilecek türden organizasyon sonrası Gedson'la 'tiki taka' golü buldu. Devreye 1-1'lik eşitlikle girildi.

İkinci yarı tabiri caizse oyun 'Japon kale'ye döndü. Beşiktaş savunmayı da rakip sahaya taşıyıp tüm hatlarıyla yüklendi. Bu dakikalarda Uğurcan sahne aldı. Her Beşiktaş maçında olduğu gibi kalesine duvar ördü. Rafa ve Joao Mario'ya gol izni vermedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki kanat defosu bu maçta kendini fazlasıyla gösterdi. Siyah-beyazlı takımın ezeli rakiplerine oranla kanat rotasyonu oldukça dar. Rashica açık alan oyuncusu. Kapalı savunmalara karşı problem çözemiyor. Eren'e bir kez bile üstünlük kuramadı. Yerine oyuna dahil olan Muci takımı hücum olarak daha da geriye götürdü. Gereksiz şutları ve hatalı pas tercihleriyle neden kulübede beklediğinin sorusunu yanıtladı. Trabzonspor da göbeği iyi kilitleyince Kartal arzuladığı golü bulamadı. Ocak ayında bek ve kanatlara takviye şart.

Van Bronckhorst'a katılıyoruz, ikinci yarı Beşiktaş tempo artırması gerekirken, beklenen 'reaksiyonu' gösteremedi ve sonuçta önemli bir 2 puan kaybetti. Trabzonspor'un ise yaşadığı dezavantaja rağmen sahaya karakter koyarak ve mücadele gücüyle 1 puanı alması değerliydi.