EkonomiSuşiden ilham aldı, lazuşi yaptı

Suşiden ilham aldı, lazuşi yaptı

11.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aquarium Balık Market, yeni tatları balıkseverlere sunuyor. Karalahanaya sarılarak suşi görüntüsü verilmiş lazuşi, balıklı hünkârbeğendi, levrek saklı kiraz domates bunlardan bazıları

Suşiden ilham aldı, lazuşi yaptı

Aquarium Balık Market'in 1500 metrekarelik mutfağında hazırlanan balık yemekleri arasında lazuşi, içinde levrek saklı kiraz domates ve hünkârbeğendinin balıklısı gibi farklı tatlar da yer alıyor. Suşiden yola çıkılarak tariflendirilen lazuşide balığa sarılan yosunun yerini karalahana alırken, pişmiş balık kullanılarak Türk damak tadına uygun hale getiriliyor. Kiraz domateslerin içleri levrek parçaları ve yeşilliklerde doldurularak kanepelere farklı bir alternatif olarak sunuluyor. Markette balık sofralarının 'oryantal'i olan sıcak tahin helvası da çömlekler içinde satışa sunulacak. Aquarium Balık Market, kendi markasıyla ürettiği balıklarını market çatısı altında tasarladığı balıkçı tezgâhlarında satışa sunuyor. İlk şubesi İstanbul Avcılar'da açılan markette, Milas'taki 2 bin ton kapasiteli balık çiftliğinde yetiştirilen çipura ve levrekle mevsimlik balıkların dışında pişmiş ve yarı pişmiş balıklar da günlük olarak satılıyor. İstanbul'da 100 bin dolarlık ikinci bir yatırımla Anadolu yakasında ikinci bir market açacaklarını ve ardından Avrupa yakasında Boğaz'da yer alarak Boğaz balıkçılarıyla rekabet edeceklerini söyleyen firma sahibi Adnan Bulak, şöyle devam etti:"Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerde yer alacağız. Böylece market zinciri olacağız." Markette balık sofralarının tamamlayıcısı olan taze yeşillik, farklı sos ve baharatlarla kendi zeytinliklerinde ürettikleri Kargalı zeytinyağlarının da bulunduğu vurgulayan Budak şöyle devam etti:"Piyasada kilosu 12 YTL olan levrek bizde 7 YTL. Yarı pişmiş, pişmeye hazır balık yemekleri ve soğuk mezelerle de balığı, ızgara ve tava dışında farklı pişirme yöntemleriyle sunacağız." Sırada yeni marketler var