Ekonomi Kurtsan Medikal’den 10 ülkeye ihracat

Kurtsan Medikal’den 10 ülkeye ihracat

13.08.2010 - 14:15 | Son Güncellenme:

.

Kurtsan Medikal’den 10 ülkeye ihracat

Kurtsan Holding bünyesindeki Kurtsan Medikal Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kurtsan İlaçları AŞ’nin, İsrail, Sudan, Ukrayna, Kıbrıs, Afganistan, Almanya, Yemen, Azerbaycan, Arabistan ve Irak’a kozmetik, medikal ve ilaç ürünleri ihraç ettiği bildirildi.
Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırma-Balıkesir karayolunun 13. kilometresinde kurulu bulunan Kurtsan Medikal Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kurtsan İlaçları AŞ’nin, 1991 yılında üretime başladığını hatırlattı.
Bandırma’da 400 dolayında ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Temur, “Fabrikamızda, tıbbi flaster malzemesi, ambalajlama, yara bandı, yakı, nasır yakısı, bel yakısı, kozmetik ürünleri, şampuan, sabun, masaj yağları, kremler ve boğaz pastili üretimi yapıyoruz. Pastil üretimimiz, bitkisel ve ilaç nitelikli olmak üzere iki çeşit gerçekleştiriliyor” dedi.
Temur, ihracatlarının da tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek, şu bilgileri verdi:
“İsrail, Sudan, Ukrayna, Kıbrıs, Afganistan, Almanya, Yemen, Azerbaycan, Arabistan ve Irak’a boğaz pastili, kozmetik ürünleri, sabun, yara bandı, şampuan, medikal ürünleri ve ilaç ürünleri ihraç ediyoruz. En çok bilinip, tercih edilen ürünlerimizin başında, bitkisel nitelikli boğaz pastilleri geliyor. 1999 yılında, Sağlık Bakanlığı’nın da onayıyla ülkemizdeki ilk yerli ilaç patentini, bu boğaz pastili ile biz aldık. Şu anda da bu pastili, Türkiye’de yalnız biz üretiyoruz.”
Okyanus tuzundan ürettikleri boğaz pastillerinin, özellikle İsrail’de büyük ilgi gördüğüne dikkati çeken Temur, Türkiye’deki tek nasır yakısını da TUBA markasıyla tüketicilerle buluşturduklarını bildirdi.

Yazarlar