16.11.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Konuyla ilgili “Türkiye’nin Girişimci Kadınları İşbirliği Protokolü”nü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ile Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katıldığı törende imzaladı.
Teknolojiyle gelen fırsat
Törende konuşan Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak, kadın girişimcilerin ticaret hayatına katılımlarını artırmak, yürüttüğümüz sosyal politikaların önemli bir parçasını oluşturuyor” dedi. Yaşanan teknolojik gelişmelerin alternatif girişimcilik fırsatları sunduğuna vurgu yapan Göktaş, özellikle e-ticaretin kadın girişimciliğini teşvik eden, son derece geniş imkanlar sağladığını aktardı. Göktaş, kadın girişimcilerin dijital platformların esnek çalışma saatleri ile ev ve iş hayatları arasında denge kurabilecekleri bir ortama sahip olabileceğine dikkati çekerek, kadınların e-ticaretin getirdiği fırsat ve avantajlarla markalarını daha hızlı tanıtabildiklerini, global pazarlama ağlarına ulaşabildiklerini kaydetti.
‘Engelleri bir bir aşıyoruz’
Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, 8 yılda 58 bine yakın kadın girişimciyi ve 280 kadın kooperatifi e-ticaretle tanıştırdıklarını belirterek, “Kadın girişimcilerimizi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. İmzalanan protokolle ilgili bilgi veren Gökçetekin, kadın girişimciliğini yaygınlaştırmak adına her kadın girişimciye 1 milyon lira ciroya ulaşana kadar yüzde 50 komisyon indirimi, pazarlama ve kargo hizmetlerinde ücretsiz destek ve ürünlerinin fotoğraflarının çekimi, dijital mağaza entegrasyonu gibi hizmetler sunacaklarını aktardı. Gökçetekin, şunları kaydetti:
“E-ticarete girmek isteyen kadınların önünde genellikle büyük bir engel olarak finansman oluyor. Biz onlar için finansman desteği de sağlıyoruz. Bütün engelleri bir bir aşıyoruz.”