EğitimYandere Nedir? Animelerde Yandere Kime Denir?

Yandere Nedir? Animelerde Yandere Kime Denir?

20.04.2022 - 15:35 | Son Güncellenme:

Yandere, çocukların ve üçboyutlu çizgi filmlerin çekilmesi ile oluşan bir karakter biçimi olarak yer almaktadır. Yandere karakter tipi, psikolojik sorunlar barındırmayan çocuklar tarafından en popüler karakterlerin başında yer almaktadır. Yandere nedir? Animelerde yandere kime denir detayları ile derledik.

Yandere Nedir Animelerde Yandere Kime Denir

 Yandere, japon kültüründe yaygın olarak kullanılan bir karakter tipidir. Hasta olmak anlamına gelmek anlamına gelmektedir. Psikoloji anlamına gelen bir karakter yandere, başka bir karakter ile etkileşim içinde olmasıdır. 

Haberin Devamı

 Yandere Nedir?

 Psikolojik rahatsızlığı olan bir karakterin başka birine sevgi ve aşk ilgi duyması anlamına gelmektedir. Diğer başka bir anlamı ise, aşk yaşayan karakterin bazı psikolojik sorunlar yaşaması olarak tanımlanmaktadır. Japon kültürüne önemli bir yere sahip olan yandere, yetişkin ve çocukları bilgini karakter olarak geçmektedir.

 Animelerde Yandere Kime Denir?

 Neon Genesis Evangelion ismine sahip, animede asuka karakterinin psikolojik yaşadığı sorunlar ve çöküş olarak geçmektedir. Aşırı seven aşık olan bir karakterin kendisin kaybetmesi ve yaşadığı ağır bunalımlar olarak geçen yandere, en çok takip edilen psikolojik karakterlerin başında yer almaktadır.